Så får du en blogg som attraherar

Jag har många gånger funderat på vad en bra blogg är. Framför att är det i syftet att göra min egna bättre, men även för att jag tycker att det är sjukt intressant. Vad är det som gör att tusentals människor går in på en sida varje dag? Vad är det som lockar?

Framför att driver jag min blogg för min egna del. Jag vet hur mycket jag saknade att inte skriva i perioden mellan skolan och det att jag publicerade första inlägget. Och det i kombination med kreativiteten skapandet medför tar mig till en helt ny nivå, vilket jag älskar!
Men jag skulle definitivt ljuga om jag sa att jag inte brydde mig om siffrorna i läsarstatistiken, rankningen på nouws topplista eller samarbetena bloggen medför (förhoppningsvis *no jinxing* har jag ett till superkul samarbete med NA-KD på gång, woop woop).
Så därför funderar jag på - vad gör en blogg bra? Vad är det jag själv bryr mig om hos andras? Vad lockas jag utav?

Bra bilder!

Oh yes! Jag älskar att se bilder. Och även om mobilbilder i vardagen har sin charm så dras jag ändå till dom bloggarna där bilderna har bra kvalitet, är ljusa och välkomponerade. Sen så älskar jag också bilder tagna i stunden, och nej dom blir inte dom bästa. Men över lag vill jag se bra bilder.
Dock får det inte bli för många. Inlägg med 30 bilder i fullformat man bara scrollar igenom för att se om det finns någon text under kan göra mig galen. Less i more, men lagom är perfekt!


Jag vill se vem bloggaren är!

Och det här är då ett problem för mig. Jag hatar att ta selfies! Jag är sjukt obekväm framför kameran. Men samtidigt vet jag att jag själv lätt tappar intresset när jag inte ser bilder på den som sitter bakom tangentbordet.

Sen finns det såklart undantag med bakbloggar osv, men överlag gillar jag selfies, haha!

Variation!

I början av min ”karriär” läste jag om hur viktigt det var att nischa sig. Skulle man bli stor så måste man ha en nisch. WRONG! Jag älskar bloggar med stor variation. Bland annat har vi Annica Englund som skriver om allt från smink, träning, outfits, partylivet, inredning och allt däremellan. Vi har Alice Stenlöf med typ samma fast på ett helt annat sätt. Moa Mattsson, Molly Rustas osv osv.
Jag ÄLSKAR att klicka in på en blogg och inte veta vad som väntar utan alltid bli (förhoppningsvis positivt) överraskad!

Obs! Säger absolut inte att det är fel med nischade bloggar. Har flera inom olika kategorier som jag läser och älskar!

Personlighet!

På samma sätt som jag vill se vem som sitter bakom tangentbordet vill jag också kunna känna och förstå vem det är. Jag skulle aldrig kunna läsa en blogg där författaren bara kopierar andras texter, skriver ett par få ord eller skriver det som den tror att andra vill läsa.
Jag vill veta vem det är! Är det en humoristisk person? En som använder egna uttryck? En barnslig person? Eller någon som pluggat inom ett byråkratiskt område hela sitt liv? Tell me!


Välarbetade inlägg! Och bra svenska!

Kvalitet över kvantitet. Något jag själv jobbar med då jag ofta i panik kan slänga ut något jag är halvnöjd med bara för att ni ska ha något att läsa (skärpning Matilda).
Sen behöver absolut inte alla inlägg vara perfekta! Nej, jag kan älska inlägg med bara ett par rader exempelvis i form utav Hola huns! Just nu sitter jag på flygplatsen och om ett par timmar ligger jag äntligen på stranden med en drink i handen och bara njuter! Hörs igen när jag har landat i Spanien. Puss!
Variation is key!
Någon som jag däremot får krupp på är dåligt skrivna inlägg och då menar jag grammatiskt. Stor bokstav i början av meningen, skiljetecken och stavning - det är grunderna i det svenska språket. Så himla svårt är det inte

Ödmjukhet!

Jag ska inte sticka under stolen att jag går igång på att läsa om när andra går på events, blir inbjudna till galor eller fotograferingar. Men bara för att man blir det så betyder det absolut inte att man är bättre än någon annan.
Jag vill helt enkelt se livets alla sidor, det mer perfekta och det operfekta. Jag vill läsa om någon som respekterar och uppskattar sina läsare och som är tacksam för det liv dom faktiskt lever.
Kom ihåg att till och med Beyonce har dåliga dagar och smutstvätt att ta hand om!

Där har ni det! Punkterna som är viktigast för mig. Och nu vill jag jättegärna veta vad är viktigt för dig?? Vad får dig att fastna i en blogg?
Vad kan jag göra bättre? Och vad tror ni skulle kunna locka fler läsare hit?
Jag tror utan tvekan att ni, mina supersmarta läsare, har världens bästa svar på frågorna. Så hit me! <3

Gillar

Kommentarer

melissaniem
melissaniem,
Bra tips!!🤩❣️
nouw.com/melissaniem
Matildaberlin
Matildaberlin,
carroat
carroat,
Jag håller med dig helt! Det svåra för mig är bara att ta korta på mig själv när jag har en dotter som är så mycket sötare och roligare att fota 😉😍
nouw.com/carroat
Matildaberlin
Matildaberlin,
Hahaha! nej då! Ni är så otroligt fina båda två! <3
nouw.com/matildaberlin
Emma Engström,
GRYMT inlägg vännen! Du har helt rätt i det du skriver och det är så inspirerande!! <3
nouw.com/emmaengstrom
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! TACK hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
moaalm
moaalm,
så BRA inlägg! Det är lätt att bara sitta vid tangentbordet och låta fingrarna dansa utan att ha någon plan, ska verkligen ta till mig mycket av det du tagit upp här 😃 kram
nouw.com/moaalm
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tusen tack finaste du <33
nouw.com/matildaberlin
mollysvedin
mollysvedin,
Roligt att du delar med dig av dina tankar! Absolut saker som en själv kan tänka över 😍❤️
nouw.com/mollysvedin
Matildaberlin
Matildaberlin,
artibus
artibus,
Vilka fantastiska tips hjärtat!! Lär mig allt jag bara kan utav dig, min favorit bloggerska är DU! Ska verkligen ta till mig detta. Tack!! <3
nouw.com/artibus
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! DU anar inte hur mycket det här betyder. Jag är så sjuukt glad att ha lärt känna dig vännen! ALLA världens kramar <3
nouw.com/matildaberlin
Lillan Kind,
Vilket jättebra inlägg!😃 Jag håller med dig om punkterna, även om jag vet med mig att jag själv inte lever upp till alla😆 Det här med selfies t ex är jag dålig på att ta😬 Jag har bilder på mig själv på sidorna ”Om mig och Vara på väg” och ”Kontakt” samt ett par i högerkanten på bloggen om man läser i dator. I telefonen har jag märkt att man måste scrolla ner en bit för att se bilderna på mig. Men på FB har jag flera bilder så vi får bli vänner så ser du exakt hur jag ser ut!😄
Så har vi det här med bilder... Nångång i livet får jag kanske tummen ur och köper en kamera...😬
Så jag får helt enkelt skylla mig själv att jag inte är en storbloggare!!😆
Kram vännen!!❤️
varapavag.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tusen tack hjärtat! Och hahahaha! Du är ju verkligen så otrolig! STOR KRAM fina <3
nouw.com/matildaberlin
Hannas krypin,
Mycket bra tips! Just det där med bilder är jag kanske inte superduktig på men jag gillar inte när det är för redigerat och perfekt. Det gäller att hitta en gyllene medelväg. Jag skulle också ljuga om jag sa att statistiken inte spelar någon roll. Det är ju så mycket roligare att blogga när jag ser att det är många som kikar in.
hannafialotta.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack fina! Och jag älskar dina bilder, så ändra inte på det =) Och ja, det är ju lite så 😉 KRAM fina <3
nouw.com/matildaberlin
happyM
happyM,
Så himla bra tips, håller verkligen med dig! ❤️
nouw.com/happym
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! tack finaste <3
nouw.com/matildaberlin
Vestfrøken,
Takk for gode råd, jeg har lært litt 😊
vestfroken.blogg.no
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Kul att du gilalde det =) kram <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin