Så får du bättre självförtroende

Innehåller affiliate-länkar

Den senaste tiden har mitt liv innehållit oerhört mycket självreflektion.
Sidenote: alla borde skaffa en blogg. Aldrig någonsin har jag funderat, reviderat och reflekterat så mycket om mig själv, vem jag är, vad jag kommer ifrån eller vem och vad jag vill vara som under den tiden jag haft den. Jag ska inte jämföra det med att ha en psykolog, men nästan, haha!

Anyways, back till det jag egentligen skulle skriva om. På sista tiden har det som sagt varit just det, väldigt mycket självreflektion. Det har varit på grund utav många olika anledningar som jag inte kommer att gå in på, men alla grundar sig i att jag den här veckan har vuxit oerhört både som person (och då menar jag inte på bredden, haha) och i mig själv.

Klänning HÄR // Skor HÄR

Jag har, som många utav er vet vi det här laget, alltid varit jätteblyg. Och när jag säger jätteblyg, så menar jag verkligen jätteblyg. Under min högstadie- och delvis gymnasietid var min absoluta mardröm att sticka ut. Oavsett om det var på ett positivt eller negativt sätt. Jag var definitionen utav basic (jag ägde på riktigt 99% utav Bikboks basicsortiment) och trots att jag alltid var med överallt var jag oerhört anonym (många visste inte ens vad jag hette trots att vi hade pratat jag vet inte hur många gånger).
Under den här tiden började jag också bli min absolut värsta ovän. Det var till den gränsen att jag hatade mig själv, hur jag såg ut och den jag var. Precis som så många andra osäkra tonårstjejer.

Men en dag för ett par år sedan tröttnade jag. Jag ville inte vara min värsta ovän längre utan bestämde mig för att det var dags för förändring. Jag började pusha mig själv till att kliva ur min egna comfortzone och växte sakta (vääääldigt sakta) men säkert. En stor förändring skedde när jag flyttade till Stockholm och både 1. var tvungen att vara social och lära känna nytt folk, och 2. fick plats att vara den jag ville utan att folk hade en förutfattad bild baserad på den man brukade vara. Jag kan inte säga att jag idag är min bästa vän, för så långt har jag inte kommit än. Men jag är verkligen inte min ovän längre. Numera älskar jag mig själv och uppskattar den jag är. Och den här veckan har jag som sagt vuxit något helt otroligt, något som slog mig som en blixt ifrån himlen imorse. Något som gjorde mig oerhört stolt över mig själv.

Jag vet att det är så otroligt många andra, framför allt unga tjejer, där ute som går igenom precis det jag gjorde. Tjejer som varje dag tänker fruktansvärda tankar om sig själv. Som hade gjort vad som helst för att se ut och vara som någon annan. Som inte kan se en enda fin sak i det dom är.
Till alla er vill jag först och främst bara skicka en stor kram och sen säga en enda sak: Livet blir SÅ mycket bättre! Tro mig!

Det kommer att komma automatiskt med tiden, för ju äldre man blir desto mer går man igenom och desto säkrare kommer man bli i sig själv. Men så finns det såklart också saker att aktivt göra för att lära sig att bli sin egna vän. Därför tänkte jag dela med mig utav mina bästa tips =)

Våga bli social.
I know! Det är skitläskigt att prata med någon ny, att dra iväg det där smset till någon man inte brukar ha kontakt med eller att faktiskt prata med någon annan än ens närmsta vänner på den där festen. Men just det, att försöka prata med någon ny på en fest där jag bara kände mitt ex, var startskottet för min förändring. Den kvällen somnade jag så sjukt stolt över mig själv. Så försök våga!

Omge dig utav människor som ger energi!
Jag hade verkligen aldrig varit där jag är idag om det inte vore för dom. Obs! Du får absolut inte förminska det arbete du själv gjort dock! Men att jobba med sitt eget självförtroende tar mycket kraft. Då finns det inte utrymme att ha sånna personer som suger energi runt omkring en. Nej, omge dig med dom som älskar dig! Dom som pushar, stöttar och lyfter dig! Och hey, kom ihåg att göra precis samma sak tillbaka!

Klä dig efter den du vill vara.
Jag tror ju till tusen på att man ska klä sig efter hur man vill känna sig. När jag var ung var jag basic, så jag klädde mig basic. Idag vill jag känna mig stark och självsäker när jag lämnar lägenheten därför utmanar jag mig själv genom att klä mig som dom tjejerna jag ser upp till. Självklart har jag dagar när jag inte orkar pusha mig själv, då brukar det resultera i att jag har på mig ett par vanliga svarta jeans och en mysig stickad tröja. Andra dagar vill jag kämpa lite extra för mig själv. Då kan jag tillexempel kika in hos någon influencer och sedan kopiera någon av deras outfit som jag älskar, men som jag annars aldrig hade vågat klä mig i. Så känn efter: Vem vill du vara idag? Och hur ska du klä dig fö att bli den personen?

Våga sprida glädje!
Att göra något för någon annan som inte förväntar sig det, gör så otroligt mycket för en själv. Då snackar jag absolut inte om att man ska göra något med en baktanke om att det kommer gynna en i framtiden. Nej, jag snackar om saker som att säga till någon, som du känner eller någon helt random på stan, att denne är sjukt snygg idag, passar riktigt bra i tröjan eller bara ser ut att må allmänt bra. Eller hålla upp dörren, hjälpa till med att bära något tungt för någon som kämpar, resa sig och lämna sittplatsen till en pensionär eller säga till när någon håller på att glömma sina vantar. Utför dagens goda gärning helt enkelt. Att göra något bra, får en att känna sig bra, vilket gör att man växer som person. So go for it! Spred some love!

Vilka är era bästa tips? Dela med er väl =)

Gillar

Kommentarer

alicenordgren
alicenordgren,
så bra inlägg!!❤️🥰
nouw.com/alicenordgren
Anita,
Bra inlägg finis! <3 Kram
siliiins.blogg.se/
Therese,
Vilket bra inlägg, och superfina bilder!
www.theresemolander.se
celinelundqvists
celinelundqvists,
Så otroligt fina och bra tips! <3
nouw.com/celinelundqvists
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Det här inlägget hamnar direkt bland mina bokmärken på datorn! Superbra tips! <3
nouw.com/feliciaidachristina
coconuttie
coconuttie,
Du er så utrolig flink, supre tips!
nouw.com/coconuttie
Emmamehrali
Emmamehrali,
Känner igen mig så sjukt mycket i det du skriver. Detta är en stor anledning varför jag vill flytta till stockholm man känner sig mer anonym. Att man kan vara den man vill utan att människor man känner har förutfattade mening om en. Något som har känt bättre när jag började plugga då jag studera i en ny stad, känns det något bättre <3
nouw.com/emmamehrali
Emma Engström,
Heja, heja! Blir verkligen så himla peppad när jag läser detta, och meningen är väl det?! Att kliva utanför sin comfortzone är ett stort och himla bra steg, man inser vad mycket man faktiskt kan klara av i livet! TACK för detta Matilda <3 KRAM
nouw.com/emmaengstrom
Pia,
Jag har också varit otroligt blyg när jag var liten. Men man träffar nya människor och lär sig utmana sig själv och stärker självförtroendet. Men visst sitter det i.
hppt://www.piaw.se
Idamida
Idamida,

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin