Så får du bästa starten på veckan

Godmorgon babes! Hur mycket (eller lite) älskar vi att det är Måndag?
Jag kom igår på mig själv att tänka orden Fyyy! Det är verkligen Måndag imorgon.... Jag är inte redo för det. Men så insåg jag - varför inte? Jag har turen att faktiskt ha en väldigt lugn vecka framför mig och sen en utmanande, men fantastisk helg som jag längtat efter i evigheter. Så varför har vi (ja, jag säger vi) det inbankat att Måndagar ska vara något negativt?? Är det katten Gustaf vi ska blamea eller ligger skulden hos någon annan? Oavsett tänker jag inte gå med på det, i alla fall inte den här vecka, utan bestämde mig för att göra allt för att få en grym start på veckan vilket jag självklart delar med mig utav =)

1. Planering är A och O

Fiende nummer ett är stress, så gör allt för att undvika möjliga stressmoment. Ta en stund, sätt dig ned och planera de närmsta dagarna. Har du något speciellt inbokat? Är det något du måste göra? Vad ska du äta? Vad behöver du handla hem? Har du några inlämningar/uppgifter/presentationer på jobbet?
Och när du har fått koll på din vecka fundera då på vad du kan göra för att vara redo att gå hemifrån på morgonen. I mitt fall är det att jag alltid ser till att min väska är packad och att en matlåda står redo i kylen. Skulle jag exempelvis försova mig ska jag veta att det bara är att ta mina saker och sticka.
Kom ihåg - planering är A och O!

2. Ta dig tid

Sätt din klocka en kvart tidigare, och nej inget snoozande på den, utan gå upp och ta DIN tid. Gör just det du behöver. Är det en riktigt lugn mysfrulle, en morgonpromenad, en lång varm dusch, mys med hunden? Det vet bara du svaret på. Men det jag vet är att du inte kommer få den tiden genom att snooza i sängen, utan upp och hoppa!

3. Ät frukost

Jag har skrivit 3 olika argumenterande tal om detta under gymnasiet, så tro mig när jag säger att den här punkten ligger mig varmt om hjärtat, haha! Liksom planering är A och O, är frukost den stora förutsättningen för en bra dag. Och kom inte och säg att du inte har tid - allt handlar om planering (kolla punkt 1 och 2 igen om du tvivlar).
Din kropp behöver energin för att kunna starta upp, både fysiskt och psykiskt. O egentligen är det ju rätt så väldigt logiskt. Om kroppen använder all kraft till att fungera på det fysiska planet hur ska den då kunna få något till övers för att kunna släppa lös lyckohormoner?

Kortfattat:
Ingen frukost - ingen energi - inga glada miner
Frukost - mycket energi - happy face

4. Städa

Den här skulle du kanske ha gjort igår, så kom ihåg det till nästa vecka. Men det finns nog inget bättre än att ta en riktig Söndags-städning. Vi snackar dammsuga, gå ut med soporna, tvätta sängkläderna, städa toan, vattna blommorna - allt! Att på Måndag morgon vakna i den nybäddade sängen, med lukten av rent och alla saker på rätt plats är bara magiskt!

Bild ⬆️ by @photobyjorgen på insta

5. Be a Babe!

Okej, det är du redan! Men jag tror nog att vi alla vet hur mycket en snygg outfit kan göra för ens självförtroende. Så gör det! Ta på dig dom där klackarna du älskar, toppen du tycker är sjukt snygg men inte riktigt vet om du har tillräckligt med umph för att bära upp (ofc you do!) och måla läpparna röda.
Gå ut och äg världen!

Gillar

Kommentarer

Elin,
Åh alltså råälskar dina inlägg med tips. Så himla bra!! Ta måndagen med storm! Kram på dig finaste <3
devote.se/elinelmersson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! TUSEN TACK FINA ❤️
nouw.com/matildaberlin
LindaLinnros
LindaLinnros,
vilket härligt inlägg 😊
nouw.com/lindalinnros
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tusen tack fining ❤️
nouw.com/matildaberlin
Hilma Eklund,
Suuuuuperbra inlägg! Hoppas du haft en riktigt bra start på veckan vännen! <3<3
www.devote.se/hilmaeklund
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhh tusen tack fina du! Och detsamma ❤️❤️❤️
nouw.com/matildaberlin
Sandrachorsell
Sandrachorsell,
Underbar lista du får alltid till så bra inlägg! 😃 Kram
nouw.com/sandrachorsell
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! Tack fina ❤️
nouw.com/matildaberlin
my,
Så jäkla grym!
mynordqvist.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Ska du säga fining ❤️
nouw.com/matildaberlin
Johannna
Johannna,
Så bra inlägg❤️
nouw.com/johannna
Matildaberlin
Matildaberlin,
Åhhh! TACK SÖTA ❤️
nouw.com/matildaberlin
Yasmine,
Vilket underbart inlägg! <3 Jag älskar måndagar (för när jag var yngre betydde det att jag fick åka till skolan igen!) 😊 Kram
www.yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! Tack fina, och hur söt är du inte?? ❤️❤️❤️
nouw.com/matildaberlin
carroat
carroat,
Underbara tips! Jag har satt så jag jobbar kortdag på måndagar, underbart att hämta Joline tidigt på förskolan och ha en myseftermiddag tillsammans. Måndagar blir vad man gör det till 😍
nouw.com/carroat
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! Tack söta! Och låter verkligen som en FANTASTISK måndag ❤️❤️❤️
nouw.com/matildaberlin
Lillymihlte
Lillymihlte,
Helt rätt inställning till måndagar och livet i helhet! Så mycket inspo, kram sötnos! <3
nouw.com/lillymihlte
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! TACK FINASTE ❤️❤️❤️
nouw.com/matildaberlin
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
så bra tips som jag brukar tänka på dagligen och det hjälper verkligen dagligen! kram <3
nouw.com/sarahlinnsliv
Matildaberlin
Matildaberlin,
Så himla grymt!! Stor kram fina ❤️
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin