Så blir du utåtriktad - mina bästa tips

I samarbete med NA-KD

Jag kommer aldrig göra någon hemlighet över hur blyg och obekväm jag en gång i tiden var. När jag säger det idag brukar den vanligaste reaktionen vara Nej! Det tror jag inte på! Men jo, så var det verkligen!
Jag var långt ifrån min egna bästa vän och hade alltid en tanke i bakhuvudet om att jag är inte rolig, jag är inte intressant, jag är inte snygg, jag är inte.... , jag är inte .... Det var med min familj och mina absolut närmsta vänner jag vågade visa vem jag på riktigt var, dvs en sprallig, glad, humoristisk tjej full av energi och flamsattacker. Medans jag bland andra var hon som alltid var med, alltid log, alltid var där, men aldrig stack ut. Jag var alltid hennes kompis när folk skulle prata om mig

Idag är jag en annan person. Eller fel, jag är i grund och botten samma jag, bara lite bättre. Jag är öppnare, socialare, stoltare, vågar mer och tror på mitt egna värde.
Att komma hit är absolut inget som hänt över en natt, tvärt om har det tagit måååånga år. Det har varit x antal kamper med mig själv och jag har inte alltid klivit framåt. 2 steg fram, 1 steg tillbaka you know.

Jag vet att det är SÅ många andra där ute som känner samma sak. Som dagligen önskar att dom var någon annan eller var som någon annan (själv ville jag 1. vara som den pratgladaste och mest sociala tjejen i klassen, eller 2. som tjejen med världens coolaste attityd på gymmet).
Därför tänkte jag dela med mig av mina bästa tips och berätta hur jag applicerar dom i min vardag.
Hope you’ll like it! =)


Utmana dig själv och kliv ur din comfortzon!
Steg 1 är att inse att du kommer aldrig att bli någon annan om du inte gör något annorlunda. Att göra allt som vanligt, bara för att du är bekväm i din lilla låda, kommer inte leda till någon förändring. Så ta alla chanser du får att göra något utanför din comfortzon. Det kan vara att hänga med dina vänner och spela badminton trots att du aldrig gjort det förut, det kan vara att ta på dig en kjol istället för jeans på morgonen, eller att skicka in ditt CV till det där jobbet du alltid drömt om men inte tror att du egentligen har någon chans att få.
Våga!

M: När jag under första dagen på mäklarpraktiken på Östermalm fick leka visningsvärd för första gången någonsin, dvs stå i dörren och ta namn och nummer på alla, började jag med att bara göra just det. Jag sa Hej och välkommen! Skulle jag kunna få ditt namn och nummer, tack? och sen Hejdå, ha en trevlig dag!
Efter en stund insåg jag att en utav mina svagheter är att småprata. Eftersom att jag i grund och botten som sagt är blyg är det något som jag alltid undvikit. Inte bra för min framtida karriär. Så jag bestämde mig för att 3 gånger ska jag fråga personerna som kommer ut vad dom tyckte.
Låter det svårt? Nej, men det var något litet som fick mig att kliva ur min comfortzon.
Tänk efter - vad kan du göra för något litet idag?

Omge dig av sånna som lyfter dig!
Jag kan definitivt inte ta åt mig all ära själv utan en stor del av credden ska gå till Richard. Han har under dom här åren vi varit tillsammans, varit fantastisk på att bomba mig med små kommentarer både nu och då. Allt från att säga hur vacker jag är till att berömma mig för att jag vågade göra något.

M: Eftersom att jag vet hur mycket det har gjort för mig själv försöker jag att varje dag ge minst en komplimang till någon som inte riktigt förväntar sig det. Det kan vara något så litet som att jag ser hur Frida har sminkat sig lite extra fint och då ser jag verkligen till att säga det. Eller att påminna Sofie om hur grym hon är och att hon absolut kan få det jobbet hon har sökt eftersom att hon är fantastiskt duktig på det hon gör!
1 sak varje dag - det är inte svårt, men det gör SÅ mycket!


Klä dig efter den du vill vara och det du vill känna!

Samma sak här, jag har nämnt det flera gånger, men ens outfit gör så himla mycket för ens humör! Därför ska du också klä dig utifrån vem du vill vara och vad du vill känna.
Tänk på när du senast satt på tunnelbanan eller på en buss eller what ever. Killen i kavaj och slips ser så mycket mer "lyckad" ut än han i skitiga mjukisbyxor. Och hon i knut och klackar ser så mycket mer målmedveten ut än hon i tovigt hår och trasiga sneakers.
Så vill du prestera lite extra klä då upp dig i något du känner dig extra fräsig ut i, fixa håret och lägg 5 minuter extra på att sminka dig (om du vill såklart!). Från ingen stans kommer du känna att du kan ta över världen!
Sen ska du också komma ihåg att du utan tvekan ska ha dagar där du går i mjukiskläder, sätter upp håret i en slarvig toffs och inte bryr dig om ditt utseende för 5 öre. Sånna dagar där man bara släpper allt, slappnar av och njuter utav det lilla (som att ligga på soffan och äta godis) är ovärdeliga emellanåt!

M: Inför min första dag på Fastighetsbyrån på Östermalm var jag sjuuuukt nervös. Vem är liksom lilla Matilda från Gotland att gå in där och tro att hon ska göra ett bra intryck på Stockholms mäklarna?
Vet ni vad jag gjorde då? Jag klädde mig efter vad jag ville utstråla. Jag ville se ut som en riktig powerwoman! So I put on ma heels, the most amazing tied waist pants, the blouse and a jacket - and then I rocked the world! Like BAM!
(Note to selt: Köp hem mer karriärs-byxor)

Inse att du är rätt så väldans bra!
Och med rätt väldans menar jag RÄTT SÅ VÄLDANS BRA!!!
Det här är vändningen för mig. Dagen jag insåg att jag inte alls var det där jag trodde att jag inte var. Ni minns rösten som sa jag är inte rolig, jag är inte intressant, jag är inte snygg, jag är inte.... , jag är inte .... Plötsligt slog det mig att jag är faktiskt är rätt så smart. Rösten kan inte säga att jag inte är det, för well, jag är rätt så smart. Det kan både mina betyg och min allmänkunskap bevisa.
Efter att ha kickat den första tanken om mig själv var det mycket lättare att även säga till nästa att den hade fel. Jag är inte rolig. Men Matilda, du får din familj och dina vänner att skratta stup i kvarten. Och vad spelar det för roll om du har dålig humor? Så länge du själv blir glad utav dina skämt är det väl det som räknas? Följt utav Jag är inte snygg. Fast Matilda, du kan ärligt talat inte säga att du är ful?
Matilda Berlin - du är rätt så väldans bra! Du har rätt att ta din plats i världen! Att synas, att höras, att respekteras, att verkligen leva och inte bara vara vid liv.

Och vet du vad? DU är RÄTT SÅ VÄLDANS BRA! Helt otrolig rent ut sagt!
Glöm ALDRIG det! <3

Gillar

Kommentarer

My,
Såå grymt inlägg!!! Du är så snygg!!!
www.mynordqvist.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh! TACK fina <3
nouw.com/matildaberlin
Johannasoderberg
Johannasoderberg,
Verkligen sååå viktigt!!! Kramar <33
nouw.com/johannasoderberg
Matildaberlin
Matildaberlin,
Kul att du gillade inlägget söta <3
nouw.com/matildaberlin
Louiseelinore
Louiseelinore,
Jättebra tips och du är otroligt fin ! <3<3<3
nouw.com/louiseelinore
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! TACK fina <3
nouw.com/matildaberlin
rockdoll
rockdoll,
så bra tips du kommer med!! <3 fina fina du! kraaam <3
nouw.com/rockdoll
Matildaberlin
Matildaberlin,
Kul at du gillade dom finaste <3
nouw.com/matildaberlin
nwistrand
nwistrand,
S�� bra tips 😃 Och så fiiin du är! =)
nouw.com/nwistrand
Matildaberlin
Matildaberlin,
Kul att du uppskattade dom =) Kram <3
nouw.com/matildaberlin
Ida,
Så bra tips! Oerhört viktigt att umgås med rätt personer! Och att våga utmana sina rädslor. Kram
onlyonewaytogo.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså JA! Hade då inte kunnat säga det bättre själv =) Kram <3
nouw.com/matildaberlin
4foodies
4foodies,
Jättebra tips’
nouw.com/4foodies
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack söta du! <3
nouw.com/matildaberlin
Hannativeskog
Hannativeskog,
Gud så fin du är och super bra tips! ja det är otroligt svårt att välja klänning, men jag ska iväg och testa några snart så då kanske man hittar vilken modell man vill ha och så får man leta 😃
nouw.com/hannativeskog
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åh! TACK fina <3
nouw.com/matildaberlin
linndossing
linndossing,
Så bra tips! Kram
nouw.com/linndossing
Matildaberlin
Matildaberlin,
Kul att du uppskattade dom =) Kram <3
nouw.com/matildaberlin
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
så bra och inspirerande inlägg,blir peppad och så fin klädsel förresten! kram på dig <3
nouw.com/sarahlinnsliv
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhhh! TACK sötaste du <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin