Så är det att vara student

För ett tag sen skrev @celinelundqvists ett inlägg där man fick följa henne en vanlig dag på Universitetet i Edinburgh, vilket jag tycker var så kul! Nu går jag visserligen ”bara” på KTH, men tänkte att ni kanske kunde tycka att det är kul att se hur en helt vanlig dag ser ut =)

För er som inte har koll på det så läser jag kandidatprogrammet Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling (aka FUMF) för att bli mäklare. Det är en utbildning på 3 år, varav jag snart har läst ett och ett halvt. Helt sjukt vad snabbt tiden går!

Vårat schema är väldigt varierande och uppdateras med varje kursperiod (4 stycken per år), men de senaste perioderna har jag haft sån tur att jag nästan aldrig börjar första föreläsningen förens klockan 10.
Så morgonen tillbringas hemma, iförd en utav Richards stora tröjor, med mysfrulle och Nyhetsmorgon. Underbart om jag får säga det själv!

Strax innan halv 10 har jag gjort mig i ordning och tar mig till buss/tunnelbana och in till KTH.Vanligtvis har vi två schemalagda punkter per dag, men just under den här perioden är det faktiskt övervägande bara en. Men punkter menar jag:
- Föreläsningar
- Övningar
- Datalabbar
- Seminarier

Hur dessa är upplagda beror såklart mycket på hur läraren valt att lägga upp dom, men ni är flera som frågat om skillnaden, så kortfattat kan man säga att:
- Föreläsningar behöver man bara dyka upp till, slå sig ned och börja anteckna vad föreläsare säger. De tar plats i en stor föreläsningssal och är sällan (nästintill aldrig) obligatoriska.
- Övningar kan jämföras med räknestugor. Då är det oftast ett par klassrum reserverade och skall vara en lärare (eller äldre student) på plats och hjälpa till med de uppgifterna som skall göras. Dessa brukar heller inte vara obligatoriska och läggs oftast upp på vårat intranät dagen innan.
Med tanke på att de heter inte behövs redovisas har jag en tendens att skippa dessa. Helt ärligt har jag bara gått på en enda och då gick jag efter 20 minuter, hehe.... Inte att rekommendera, but that's how I roll apparently
- Datalabbar liknar övningarna men görs på datorer (duh!). För oss har det varit olika excell-uppgifter, Dessa brukar vara grupparbeten som skall redovisas
- Seminarier är mer som en vanlig lektion på gymnasiet. Oftast skall man ha gjort någon slags uppgift (svarat på frågor, läst ett par artiklar, skrivit någon text eller liknande) som man sedan skall vara beredd att kunna svara på direktställda frågor på. Aktivt deltagare brukar vara grundkravet för att få godkänt

Absolut vanligast för mig är dock en föreläsning mellan 10-12 och sedan en mellan 13-15. Däremellan har vi en timmes lunch, vilket såklart är i form utav micrad lunchlåda. Första gången vi gick in i en av lokalerna på KTH, dvs under min absolut första dag, möttes vi utav en vägg med mikrovågsugnar liknande den här. Jag funderade då seriöst på varför det var så många. Alla kunde val inte bli använda? En vecka senare fick jag svar på det när jag ställde mig i den 10 minuter långa kön i väntan på att få komma fram och värma min lilla låda.
Antalet ställen det ser ut såhär på, och antalet ställen det är megalånga köer på runt lunchtid, kan jag inte ens räkna till. Så det gäller att vara på foten när föreläsningen slutar klockan 12

Tidigare har jag, som ni vet, gärna åkt hem för att slö plugga lite. Numera har jag insett hur mycket mer det ger mig att stanna kvar i skolan ett par timmar, faktiskt göra dom där övningsuppgifterna (som jag annars har en tendens att skippa och sedan få totalpanik över inför tentorna) innan jag åker hem (eller rättare sagt till gymmet).
Ni som följer mig på insta (@matildaberlin såklart) kunde idag se min egna chock av det faktumet att jag stannade kvar i biblioteket tills halv 4 trots den schemalagda den slutade innan 12. Men jag fick alla uppgifterna gjorda som skall göras under morgondagens övning (som jag tänker skippa, hehe...). Yay me!

Så där har ni det. En helt vanlig dag för mig som student på KTH.
Har ni några frågor, eller om ni är sugna på att söka samma program som mig (vilket jag verkligen kan rekommendera) så är de självklart bara att ställa dom!

Gillar

Kommentarer

elllensvensson
elllensvensson,
Min DRÖM är att plugga fastigehtsmäklare på KTH!!! <3
nouw.com/elllensvensson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men JAAAA! Do it! Är helt fantastiskt kul!! Hojta till om du har några frågor fining <3
nouw.com/matildaberlin
sweetwords
sweetwords,
Så mysigt det såg ut med stor tröja, nyhetsmorgon och frulle
nouw.com/sweetwords
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså ja! bästa morgonen =) Kram <3
nouw.com/matildaberlin
evelinarou
evelinarou,
Åh gud vilket roligt inlägg! Blir själv sugen på att skriva ihop ett liknande hihi! <3
nouw.com/evelinarou
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! tack fining <3
nouw.com/matildaberlin
Emmamehrali
Emmamehrali,
sååå fin skola min kompis går där också 😃
nouw.com/emmamehrali
Matildaberlin
Matildaberlin,
Nej vad kul =) Krma <3
nouw.com/matildaberlin
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Fint,snyggt och bra inlägg,kramar<3
nouw.com/juliavnmelin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tusen tack fining <3
nouw.com/matildaberlin
Ullie,
du kanske blir nya fredrik eklund =) så fint du bor det visar du inte jätte skoj o se sånt gillar ja
weberskold.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Hahaha, vem vet? 😉 Kram sötnos <3
nouw.com/matildaberlin
linndossing
linndossing,
Men så roligt att följa!!!
nouw.com/linndossing
Matildaberlin
Matildaberlin,
Kul att du gillade det =) Kram <3
nouw.com/matildaberlin
Yasmine,
Själv satt jag alltid i skolan 8-16 med mina kompisar och pluggade för att få saker gjorda. Vi alla kände att det behövdes, och jag är glad att vi hade varandra. Ibland hade jag diciplin att plugga hemma, men det var bara sällan! Kul att få följa din dag då jag tycker det är spännande att läsa om hur andra pluggar 😊 Kram <3
www.yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Så intressant att läsa att ni gjorde så =) Älskar att läsa alla olika lösningar =) Kram <33
nouw.com/matildaberlin
Pauline,
kan verkligen sakna att vara student, speciellt på distans 😃
lillafrokenhurtig.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Förstår det!! Allt har sin charm 😉 Kram <3
nouw.com/matildaberlin
Netti Starby,
Kul att du delar med dig om dina dagar och ha en fin dag! 😃 Kramis
starbys.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Kul att du gillade det fina <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin