Så är det att jobba på en båt

Godmorgon hjärtan! Och Godmorgon Tisdag, vilket ungefär är lika med Måndag för tillfället i min värld. För att utav någon anledning så är arbetsveckorna på båten från Tisdag till Måndag. Så ja, idag kickar vi igång det. 7 dagar och sen får jag äntligen frivecka - woop woop!
Ni var ju flera som var nyfikna på hur det är att jobba ombord, så precis som ni önskade så dokumenterade jag min arbetsdag i Fredags. Det blev inte riktigt ett foto i timmen eftersom att när man är ute och jobbar så är det oftast fullt ös och då finns det absolut ingen tid till att ta upp telefonen och fota, haha!

När jag cyklade till jobbet i Fredags såg det ut såhär på havet. Behöver jag berätta att jag då var lite lagom taggad på att gå ombord? Tidigare år har jag jobbet på en utav Destination Gotlands små båtar (som jag fullkomligt älskar!), men i år är jag oerhört tacksam över att jag jobbar på de större för annars är jag övertygad om att jag hade fått torka både en, två och möjligtvis tre spyor.

Arbetsdagarna varierar helt beroende på båtarnas turlista, och i Fredags startade mitt arbetspass 18:00 och slutade 04:30. Så när båten kom in klev vi 80%-are ombord (de som har 100%-tjänster bor ombord hela sina arbetsveckor). Till skillnad från dom som kan jobba nästintill konstant så innebär våran tjänst att vi kliver på, jobbar en resa till fastlandet (Nynäshamn eller Oskarshamn) och sen tillbaka till ön innan vi kliver av och får sova hemma.

I vanliga fall jobbar jag i informationen, vilket jag kommer göra nu när jag kliver på "på riktigt", med dessa dagar har jag jobbat i Skepps Restaurangen. Det innebär att jag gör allt från att stå i kassan, lägga upp mat, springa mellan restaurang och kök, och helt enkelt se till att allt i restaurang-området rullar på.

Lite mer exakt kan en dag se ut såhär:
- Ombordstigning med förberedelse och hjälpa till med städ.
- Påsläpp av passagerare = fullt ös i restaurangen.
- 30 minuters mat (frukost, lunch, middag eller nattmat).
- Tillbaka till fullt ös i restaurangen. Kanske har det börjat lugna ned sig lite, så då är det påfyll utav mackor, sallader och drickor i kylarna, muggar och lock till kaffe, godis i kiosken och så vidare.
- Utrop om 30 minuter till ankomst (resan tar 3 timmar och 20 minuter till Nynäs och strax där under till Oskars). Då börjar nedstängning och förberedelser inför ankomst.
- Utrop om 10 minuter till ankomst. Då är det dags att börja städa hela båten, för ungefär en timme senare vänder vi om och tillbaka till ön.
- Repeat på allt ovan minus matpausen. Finns det tid kan det bli en 10 eller 20 minuters paus, har man otur så inte.
- Städning av hela båten.
- Arbetsdagen är slut och man kliver av igen.

Tur nummer 2, still going strong. Och tro det eller ej, men helt utan en enda droppe koffein.

Soluppgången över horisonten och tacos till nattmat i mässen (woop woop)

03:45 - Hela båten skall städas och förberedas inför kommande turer. Märkligast utav allt är att Matilda Berlin, som vanligtvis hatar att dammsuga (under mina 2 månader i lägenheten i Vasastan dammsög jag inte en enda gång, hehe), tycker faktiskt om det på båten. Det är rätt så mysigt att plugga in lurarna, lyssna på en podd eller lite musik, och bara traska runt där i den totala tystnaden.

04:47 längs Visbys strandpromenad.

En något tröttare Matilda.

När allt sedan är klart och passet tar slut får man äntligen kliva av. Nog för att jag (de flesta dagarna) älskar mitt jobb, så känner man alltid lite utav Äntligen! För det är så att man jobbar en vecka under vilken man jobbar in fridagar till hela nästa då man är ledig. Det vill säga att man jobbar in två veckors arbete på en vecka. Så passen är långa, tempot är högt, och bortsett från sin halvtimme är det bara under toapauserna man sitter ned.

Så där har ni det - en arbetsdag ombord. Det gör man då alltså 7 dagar rad innan man sen är helt ledig (med betalt) nästkommande. Har jag nämt att det utan tvekan är det bästa sommarjobbet man kan ha eller? Hihi!

Gillar

Kommentarer

mollysvedin
mollysvedin,
Vad roligt att du delar med dig av det här! Låter ju faktiskt som ett riktigt mysigt och trevligt jobb, jag skulle dock aldrig klara av att jobba dygn. Men du är grym som klarar av det! <3
nouw.com/mollysvedin
Linnéa,
spännande läsning, låter intressant...dock hade jag haft svårt för nattliga/tidiga pass 😂. Kram finaste
linnealiebig.blogg.se
Ida,
Vad roligt att få en inblick i din arbetsdag, det låter som ett jobb jag skulle ha gillat! Jag älskar ju att dammsuga haha, kanske gör det onödigt ofta 😉
erikssonida.se
Ida,
Vad roligt att få en inblick i din arbetsdag, det låter som ett jobb jag skulle ha gillat! Jag älskar ju att dammsuga haha, kanske gör det onödigt ofta 😉
erikssonida.se
Yasmine,
Låter som ett grymt bra sommarjobb! 😃 Kram <3
yasmissy.blogg.se
feliciah
feliciah,
Åh, så otroligt kul att få en inblick av ditt jobb fina fina Matilda 😍 Låter verkligen som ett riktigt roligt jobb och vyerna är magiska både från båten och från visbys strandpromenad! Visby är ju så magiskt fint, varit där en gång 2013 och velat åka tillbaka varje år sedan dess. Många kramar vännen <3
nouw.com/feliciah
izabellanyquist
izabellanyquist,
Åh det låter verkligen helt fantastiskt, förstår att du trivs 😍 kram ❤
nouw.com/izabellanyquist
Ullie,
alltså ja vväljer nog oxå hemskt gärna att sovva hemma det måste göra mycket . va fin du är o fina tränings biler o allt me båtern måste va skoj o pyssla me lite olika oxå kramiz bästa hjärtat duktiga dej <3
weberskold.se
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Härligt att veta hur du har det "on the boat" kram kram
nouw.com/juliavnmelin
Angelica,
Gud, vad spännande att få läsa om ditt jobb gumman! Du verkar verkligen jobba på hårt!! KRAM <3
angelicawahlin.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin