Restaurangtips - Gotland

Innehåller affiliate-länkar

När jag var ute och hälsade på Agnes på Näs (vilket ni kan läsa mer om HÄR) så avslutade vi dagen med att äta middag i Nisseviken. Närmare bestämt på Restaurang Nisseviken. Agnes berättade att det var rätt så nyöppnat då det blivit övertaget från ett gäng som kört på ett koncept som inte alls gått hem. Kvällens konstaterande: De nya ägarna vet verkligen vad dom gör och kör på något som utan tvekan kommer gå hem!

Restaurangen, tillsammans med både kiosk och lite småmys, ligger precis intill stranden. Och i samma sekund man kliver in, egentligen inte i själva restaurangen utan bara på området, så får man verkligen en riktigt utlandsfeeling. Tyvärr hade vi väldigt tråkigt väder, men jag kan bara tänka mig hur drömmigt skulle vara att sitta där och ta ett glas rosé samtidigt som man får se en helt otrolig solnedgång. Alltså wow!

För att inte tala om maten. Alltså WOW! Det är ingen superstor meny, utan den består basically utav 3 val; pizza, burgare eller sallad. Agnes var först påväg att ta sin favorit pizza där - Tony Montana (Tomat, mozzarella, rostad svamp, sommarspenat och tryffelmajo. Alltså HUR GOTT??), men bestämde sig i sista sekund för Nisseburgaren med sötpommes. Det är lite oklart om hon gjorde rätt val, för jag såg ett par pizzor gå förbi och dom såg magiska ut. Samtidigt ser ju burgaren heeeelt otrolig ut med. Så ska vi säga oavgjort på den?

Jag bestämde mig tillslut för den grillade kycklingsalladen som verkligen var helt otrolig! Jag tycker ofta att det är lite utav ett gamble att ta en sallad när man är ute. Antingen är den supergod eller så får man betala 175 kronor för lite salladsblad som man lika gärna hade kunnat köpa i salladsbaren på ICA (för typ en fjärdedel av priset). Men här blev man inte besviken! Nej vi snackar spenat, roman & krispsallad, färskpotatis, grön sparris, sommarbönor, rädisor, tomat, surdegskrutong, parmesandressing, semitomat, oliver & örter. Mums!

Min (älskade) skjorta hittar ni HÄR <--- psst! Nedsatt till 160 kronor just nu!

Tyvärr har dom bara sommaröppet, vilket jag visserligen kan förstå med tanke på både deras location och hur själva restaurangen är uppbyggd (nå -15 °C hade dom inte klarat, haha). Så är ni på ön får ni skynda er dit!! Alternativ skynda er ned till ön!! För tro mig, ni kommer inte bli besvikna!

Gillar