Restaurangtips - Gotland

Jag har fått höra att det var något strul med mitt inlägg om restauranger på Gotland och att bara vissa har kunnat läsa det. Så för att ni som inte kom åt det också ska få ta del av Gotlands kulinariska skatter så kommer här inlägget på nytt =)


Så här års får jag en hel del frågor om vilka mina bästa Gotlands tips är. Jag har tänkt att jag lite senare ska skriva en hel guide om vad man borde se och göra, men först ska jag erkänna att jag alltid har varit en stadstjej och ärligt talat inte turistat min egna ö särskilt mycket. Så innan jag skriver den tänker jag ta mig ut på ett par äventyr, hihi!
Något jag däremot kan tipsa om är olika restauranger, så här kommer ett par ni inte får missa =)


Crêperie och logi

Hör du gotlänningar prata om creppan (vilket du med största möjlighet kommer att göra) så är det crêperiet i Visby vi pratar om. Ett ställe ni absolut inte får missa. Oavsett om du är sugen på en lite matigare galette eller en söt crêpe (missa för allt i världen inte deras gino-crêpe!) is this the place. Under sommaren är trycket rätt stort, men jag lovar att ni kommer inte bli besvikna!


Surfers

Nästa ställe, som ni för allt i världen inte får missa, är Surfers! Jag tror faktiskt inte att jag ljuger när jag säger att denna restaurang toppar alla gotlänningars lista över favo-restauranger (okej, kanske. Men ni fattar grejen). Det är en restaurang och bar med mat inspirerad från Sichuan (en provins i sydöstra Kina). Alltså MUMS! Och deras drinkar is the shit!
Går ni dit (vilket ni som sagt måste!) så får ni inte missa deras räkbollar! <-- Hade lätt kunnat dö lycklig ätandes på dom!


Broman & Son

Ett väldigt litet ställe, i en liten trädgård en bit utanför stan ligger den här fantastiska restaurangen med otrolig mat. Jag hade aldrig ätit där innan, eller ens hört talats om det, innan Mamma och Pappa kidnappade med hela familjen dit för ett par veckor sedan.
Ingen stor meny, fullbokat som bara den (så boka bord innan) och ingen lyx alls. Utan riktigt down to earth med otroligt god mat!


Kallis

Precis som med Bromans hade jag inte varit här innan i år heller, men i motsats till det är det här allt från avskalat. Vi snackar en utav Europas bästa beach clubs (i alla fall enligt deras reklampelare) där det till 100% känns som att man är utomlands. Vita tyggardiner, after beach-musik, mysiga soffor och stora palmer. Menyn var fantastisk med en massa asien-inspirerat som sen smakade fantastiskt!


Strands Veranda

När inte Kallis har lunch kan man istället gå upp till (Wisby) Strands Veranda. Utsikten är magisk, drinkarna i toppklass och maten riktigt god. Ärligt talat lite osäker på om jag kommer gå dit igen då menyn inte var superstor och priserna lite högre än de jag vanligtvis väljer, men jag är så sjukt glad att jag checkade av det och skulle inte för något i världen få besöket ogjort


Mille Lire

Gotlands bästa vedeldade stenugns pizzeria! Här har du tre val att göra. Pizze Rosse (med tomatsåsbas), Pizze Bianche (bas med mozarella) eller varför inte en Nutella Pizza??
När jag och Richard var där tog vi en röd och en vit för att sen splitta hälften var - stort tips!

Note - är ni istället sugna på en riktig kvarterskrogs pizza är det utan tvekan Los Panchos ni ska besöka!!


Amarillo

Jag har visserligen bara ätit där en endaste gång, men ingen av mina vänner kan ha undgått att jag är helt såld (note to self - GÅ DIT IGEN!). Lite tapas liknande där man får beställa 2-3 rätter för att bli mätt. När jag var där hade dom en Crab Cake (det är den på bilden) och alltså OH. MY. GOD! Ett år sen och den fortsätter att förfölja mina drömmar!


Brooklyn Burgers

Frågar ni mina systrar om Gotlands bästa burgare skulle dom nog säga Mel's, men frågar ni mig är svaret utav tvekan Brooklyn! Burgare på svenskt nötkött lagade till medium och med bröd från brödboden på Södertorg. Dröm-, dröm-, drömgoda!!!


Själsö Bageri

Okej, kanske inte till 100% en restaurang, men helt klart något ni inte får missa. Antingen åker ni dit för världens godaste bullar (yes, dom är utan tvekan något i särklass) eller så tar ni er dit för en fantastisk mack-frukost. Här snackar vi verkligen hembakat på en ny nivå!

Så vad säger ni?? Om ni bara fick välja ett endaste ställe av dom här - vilken hade ni då valt?

Gillar

Kommentarer

Mayamolanderz
Mayamolanderz,
Mille Lire är min absoluta favorit resturang på hela öjn!! Och deras personal är helt underbara<333
nouw.com/mayamolanderz
Matildaberlin
Matildaberlin,
Flisan,
Mums hehe 😃
tvseriebloggen.nu
Matildaberlin
Matildaberlin,
kovacevic
kovacevic,
Gillade det här inlägget så mycket så det är bara trevligt att få upp det en till gång i flödet! 😉 Vill ju så gärna besöka alla dessa ställena, men om jag var tvungen att välja ett så skulle jag välja Mille lire! Ser obeskrivligt gott ut <3
nouw.com/kovacevic
Matildaberlin
Matildaberlin,
Åhhh! TACK fining! Komsi komsi så går vi dit tillsammans <3
nouw.com/matildaberlin
torres
torres,
Men alltså jag dör så gott🤤🤤😍 Älskar dina tips inlägg😍 Kram!
nouw.com/torres
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! TACK finaste <3
nouw.com/matildaberlin
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Vill vill till Gotland nu! 😍
nouw.com/emmaengstrom
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men komsi komsi! <3
nouw.com/matildaberlin
adelehannah
adelehannah,
Maten ser jättegod ut! Fina bilder! Tack för tipsen! 😊 följ mig så följer jag dig 😊
nouw.com/adelehannah
Matildaberlin
Matildaberlin,
Kul att du uppskattade dom fina <3
nouw.com/matildaberlin
Emmamehrali
Emmamehrali,
ååååååh så gott det ser ut!!😍
nouw.com/emmamehrali
Matildaberlin
Matildaberlin,
Det är det verkligen med!! <3
nouw.com/matildaberlin
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
så bra tips,vill verkligen dra ditt och deras mat ser riktigt bra ut! <3
nouw.com/sarahlinnsliv
Matildaberlin
Matildaberlin,
Du får utan tvekan ta dig hit nån gång <3
nouw.com/matildaberlin
MiHome
MiHome,
tack för tipsen. ska spara det här inlägget! allt såg helt fantastiskt ut! ♥️
nouw.com/mihome
Matildaberlin
Matildaberlin,
Åhh vad kul att du gillade det <3
nouw.com/matildaberlin
mollysvedin
mollysvedin,
allt såg jättegott ut <33
nouw.com/mollysvedin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Det är det med kan jag lova =) kram <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin