Restaurangguide - Visby

Så här års, inför att alla ska ta semestern här på Gotland, får jag alltid frågor om tips på vad man ska se, göra och äta. Så därför tänkte jag att jag skulle langa min Restaurang-guide från förra året. Jag har ju som mål att i sommar besöka fler nya restauranger här hemma i Visby, för varje gång jag går ut och äter (vilket inte är särskilt ofta) så hamnar man på samma ställen. Jag tänker därför att ni får den här nu och sen en uppdaterad version i höst. Vad tror ni om det? =)

Crêperie och logi

Hör du gotlänningar prata om creppan (vilket du med största möjlighet kommer att göra) så är det crêperiet i Visby vi pratar om. Ett ställe ni absolut inte får missa! Oavsett om du är sugen på en lite matigare galette eller en söt crêpe (missa för allt i världen inte deras gino-crêpe!) is this the place. Under sommaren är trycket rätt stort, men jag lovar att ni kommer inte bli besvikna!

Surfers

Nästa ställe, som ni för allt i världen inte får missa, är Surfers! Jag tror faktiskt inte att jag ljuger när jag säger att denna restaurang toppar alla gotlänningars lista över favo-restauranger (okej, kanske. Men ni fattar grejen). Det är en restaurang och bar med mat inspirerad från Sichuan (en provins i sydöstra Kina). Alltså MUMS! Och deras drinkar is the shit! Går ni dit (vilket ni som sagt måste!) så får ni inte missa deras räkbollar! <-- Hade lätt kunnat dö lycklig ätandes på dom!

Broman & Son

Ett väldigt litet ställe, i en liten trädgård en bit utanför stan ligger den här fantastiska restaurangen med otrolig mat. Jag hade aldrig ätit där innan, eller ens hört talats om det, innan Mamma och Pappa kidnappade med hela familjen dit under förra sommaren.
Ingen stor meny, fullbokat som bara den (så boka bord innan) och ingen lyx alls. Utan riktigt down to earth med otroligt god mat!

Kallis

Precis som med Bromans hade jag inte varit där innan förra året heller (om man inte räknar in dagsfesterna under vecka 29, men då äter man inte så mycet utan dricker mer, haha), men i motsats till det är det här allt från avskalat. Vi snackar en utav Europas bästa beach clubs (i alla fall enligt deras reklampelare) där det till 100% känns som att man är utomlands. Vita tyggardiner, after beach-musik, mysiga soffor och stora palmer. Menyn var fantastisk med en massa asien-inspirerat som sen smakade fantastiskt!

Strands Veranda

När inte Kallis har lunch kan man istället gå upp till (Wisby) Strands Veranda. Utsikten är magisk, drinkarna i toppklass och maten riktigt god. Ärligt talat lite osäker på om jag kommer gå dit igen då menyn inte var superstor och priserna lite högre än de jag vanligtvis väljer, men jag är så sjukt glad att jag checkade av det och skulle inte för något i världen få besöket ogjort.

Mille Lire

Gotlands bästa vedeldade stenugns pizzeria! Här har du tre val att göra. Pizze Rosse (med tomatsåsbas), Pizze Bianche (bas med mozarella) eller varför inte en Nutella Pizza??
När jag och Richard var där tog vi en röd och en vit för att sen splitta hälften var - stort tips!

Note - är ni istället sugna på en riktig kvarterskrogs pizza är det utan tvekan Los Panchos ni ska besöka!!

Amarillo

Jag har visserligen bara ätit där en endaste gång, men ingen av mina vänner kan ha undgått att jag är helt såld (note to self - GÅ DIT IGEN!). Lite tapas liknande där man får beställa 2-3 rätter för att bli mätt. När jag var där hade dom en Crab Cake (det är den på bilden) och alltså OH. MY. GOD! Två år sen nu och den fortsätter att förfölja mina drömmar!

Brooklyn Burgers

Frågar ni mina systrar om Gotlands bästa burgare skulle dom nog säga Mel's, men frågar ni mig är svaret utav tvekan Brooklyn! Burgare på svenskt nötkött lagade till medium och med bröd från brödboden på Södertorg. Dröm-, dröm-, drömgoda!!!

Själsö Bageri

Okej, kanske inte till 100% en restaurang, men helt klart något ni inte får missa. Antingen åker ni dit för världens godaste bullar (yes, dom är utan tvekan något i särklass) eller så tar ni er dit för en fantastisk mack-frukost. Här snackar vi verkligen hembakat på en ny nivå!

Så vad säger ni?? Om ni bara fick välja ett endaste ställe av dom här - vilken hade ni då valt?

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Åh vad mycket gott..... Du är ju som min egna lilla reseguide i ett hjärtat! Uteservering, rödvin och ditt sällskap. MUMS! <3
nouw.com/artibus
ArielC
ArielC,
Omg nam! Så mye god mat 😍😍
nouw.com/arielc
izabellanyquist
izabellanyquist,
Alltså wow, måste verkligen åka till Gotland nångång! 😊 <3
nouw.com/izabellanyquist
Nellaroc
Nellaroc,
Linnéa,
Men jösses vad jag kommer gå upp i vikt om jag nu kommer mig iväg till Gotland nån gång 😂. Så många bra tips 🥰 kram finaste
linnealiebig.blogg.se
Yasmine,
Nu blev jag hungrig och vill genast besöka Visby igen hehe 😉 Kram <3
yasmissy.blogg.se
Sara,
Men gud så mycket gott! 😊 måste hålla med om burgarna på broklyn burger, finns i en grannstad till oss och jösses vad goda dom är! Blev så sugen på dom nu när jag såg bilden 😊
sarakarlson.blogg.se
My,
Jag vill äta på alla dom ställena på mina tre dagar jag ska vara där. Hur ska jag lyckas??
www.mynordqvist.se
Emmamehrali
Emmamehrali,
ÅH det ser helt ljuvligt ut JA TACK! 💕
nouw.com/emmamehrali
Emmamehrali
Emmamehrali,
ÅH det ser helt ljuvligt ut JA TACK! 💕
nouw.com/emmamehrali

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin