Restaurang-tips i Stockholm

As you guys know så har jag som sommarmål att i år testa nya restauranger. Det gäller framför allt här i Stockholm, men under min kommande lilla semester hemma på ön så ska det bli minst en där med. Det har i alla fall gjort att jag flera gånger har sökt efter vad som finns i området och guider för var man borde gå.

I förr-förra veckan hade vi som sagt Save the date med jobbet. Recap: Vi visste inget mer än att vi skulle lämna kontoret vid 14.00 och sen tillbringa resten av dagen och kvällen tillsammans. Efter aktiviteter och häng gjorde vi oss i ordning för middag. Fortfarande utan någon aning om var vi skulle. Sist vi gjorde något liknande gick vi till La Ventura, så spänningen var olidlig.

Lyckan när vi blev ledda till Farang alltså! Den har utan tvekan stått på min lista, men fortfarande inte blivit av. På hemsidan står det såhär:

GENUIN ASIATISK MAT FRÅN THAILAND, MALAYSIA, INDONESIEN OCH VIETNAM

Vår mat framhäver i första hand harmonin som skapas mellan kombinationen av heta, syrliga, salta och söta smaker. Aromatiska buljonger, fräscha sallader och curry är en elementär del av rätterna.

Vi har några signaturrätter som är oerhört populära och alltid kommer finnas på menyn. Vår friterade soft shell krabba med grön mangosallad och mynta samt den krispiga grisen i palmsockerkaramell är två av dem.

Blev jag besviken? Hell to the freaking no! Det här var verkligen i min smak. Asiatiskt, fräscht, smakrikt - fantastiskt. Och det var bara inte maten i sig som bjöd på en upplevelse, utan för mig som faktiskt besökt 3 av de 4 ovan nämnda länderna blev det en riktig flashback till mina resor. Bara att läsa ordet Morning glory, vilket jag åt enormt mycket utav i Vietnam förra året, skickade en varm känsla genom hela mig.

Vi blev serverade en avsmakningsmeny bestående av 8 olika rätter, inkluderat båda deras signaturrätter. Allt var verkligen så himla gott! Vi konstaterade också hur kul det faktiskt är med avsmakningsmenyer och att man borde göra det oftare (det är bara synd att det ska va så jädrans dyrt...). Till skillnad mot om man bara beställer in en rätt som man mer eller mindre kastar i sig, så blir hela middagen en mer levande upplevelse. Man hinner prata med varandra mellan rätterna, man kan diskutera smakerna och dessutom slipper man vara den som alltid beställer in fel (det vill säga att alla andras rätter är betydligt godare), haha! Nej, STORT tips på Farang i Stockholm!

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,
Blir kul att gå på kompis-dejt till nån av dom här ställena med dig sen 🥰❤️
nouw.com/hilma
Malin,
Tack för tips! <3
whitepouch.co.uk/

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin