Recept: Saffransfisksoppa



Det finns mat och så finns det mat. Och jag tror nog att vi alla har våra paradrätter.
Mina är bland annat kyckling-och-halloumibiffar, smoohiebowls, kyckling i röd curry ramen och pestolax. Stora tips btw om ni har slut på matinspiration.
En utav Richards stora ___ och något som jag ÄLSKAR är hans Saffransfisksoppa! Förstå vad besviken jag blev när jag i Onsdags kom hem i vetskapen om att jag skulle bli bjuden på den, men istället fick en pokébowl eftersom han inte hade hunnit med att laga (bortskämt tjej, haha). Jag gjorde då det enda rätta: Åt bowlen och tvingade honom att laga den dagen därpå, haha!
Självklart ska ni också få receptet, så here goes!

_______________________________________________________________________________________________
4 portioner
INGREDIENSER
370 gram torsk
300 gram laxfilé
150 gram skalade räkor
1 pak choi
1 st vitlöksklyfta
2 dl vatten
2,5 dl vitt matlagningsvin
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
olivolja
3 msk fiskfond (smaksätt efter eget tycke)
GÖR SÅHÄR
1. Skär fisken i 3 centimeters kuber
2. Strimla pak choien, finhacka vitlöken och fräs i olja
3. Tillsätt saltet, kryddorna, vattnet, fonden, vinet, grädden och crème fraichen och låt sjuda i cirka 10 minuter
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna
5. Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd
Hoppas det smakar! <3
Gillar
Kommentarer














