Recept på super-frulle

Godmorgon Onsdag - dagen jag längtat efter! Den enda dagen den här veckan som inte är uppbokad (förutsatt att Agnes kan få tag i billiga tågbiljetter och ta sig hit. Håll tummarna!). Tanken är väl egentligen att vi ska ha egenstudier hela dagen, men då jag åkte direkt från föreläsningen till Täby Centrum och satte mig med mina PM igår gjorde jag en deal med mig själv om att få vara ledig idag. Det kan jag väl vara värd?

Något annat jag är värd, varje dag enligt mig, är mysfrulle. Det har liksom blivit något utav en helig stund för mig. Mitt sätt att starta dagen på ett bra sätt. Vakna, morgonpromenad, frukost och sen ta tag i dagens alla måsten. Idag har jag visserligen gott om tid, men det är inte alltid jag har en timme på mig, haha! Och jag vet att inte alla har det heller. Så idag tänkte jag tipsa om en riktig superfrulle som kan gå precis hur snabbt man vill, nämligen proats.

Gröt är en vanlig frukost för många utav oss. Den är näringsrik och ger en bra mängd fibrer som är bra för både magen och den metabola hälsan. Men eftersom att det är så proteinfattigt kommer enbart en skål havregrynsgröt med lite bär och en skvätt mjölk kommer inte att hålla dig mätt länge. Därför är ett toppentips att tillsätta lite protein.

Proats = protein oats = protein havregrynsgröt.

Proats

Det finns mängder av sätt att tillaga proteingröt på, och här kommer mina bästa tips!

1. Proteinpulver. Koka din havregrynsgröt som vanligt och blanda sedan ner en skopa av ditt favoritproteinpulver (min favorit just nu är salted caramel från GAAM. Så gott!) Toppa sen med bär och kanske lite jordnötssmör om du gillar det. MUMS!
(Psst! Har ett samarbete på min insta, använd koden därifrån så får ni hela 30% på nya Life Series)

2. Kasseinpudding. Ta ditt favorit-kasseinpulver (mitt hittar ni HÄR) och vispa med en liten mängd vatten tills du får en "pudding". Koka din gröt som vanligt och toppa med skivad banan och chokladpuddingen. Riktig lyxgröt som håller dig mätt länge!

3. Ägg. Koka havregrynsgröt i en kastrull på spisen. Mot slutet av koktiden, kläck ner ett ägg och rör om snabbt. Servera med mjölk.

4. Keso. Koka din gröt med hälften vatten, hälften mjölk samt lite blåbär. Toppa med en klick keso, skivad frukt och blandade nötter/frön.

5. Ugnsbakad gröt med proteinrik topping. Testa exempelvis den här versionen av gröt med smak av morotskaka.

Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,
Åh så gott! Måste testa!!❤️
nouw.com/ineees
beattriicee
beattriicee,
Det ser verkligen supergott ut Matilda!! 😍
nouw.com/beattriicee
Pia,
Gröt är nyttigt men jag klarar inte av att äta det!
www.piaw.se
ebbaalexandraa
ebbaalexandraa,
happyM
happyM,
Jaaaa tack!!! Guuuud vad gott!!!! Kram finis ❤️
nouw.com/happym
celinelundqvists
celinelundqvists,
Men jaaa tack!! Mums!
nouw.com/celinelundqvists
linndossing
linndossing,
Men taaack!!! Tips kan man aldrig få för mycket av <3 Kram
nouw.com/linndossing
Emma Engström,
Så himla bra tips vännen!! Har faktiskt varit sugen på att testa just havregrynsgröt och att kläcka ett ägg i, verkar ju bli hur gott som helst! KRAM bästa du <3
nouw.com/emmaengstrom
matildakz
matildakz,
Mums, så goda tips!
nouw.com/matildakz
SimoneJennie
SimoneJennie,

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin