Recept på den perfekta vardagssalladen


Jag kommer från en familj där man inte slänger mat. Punkt.
Tillskillnad från mina systrar har jag släppt lite på det och kan lämna en halv potatis, lite kött eller en liten mängd av något annat om jag är proppmätt. Det gör inte dom. Dom äter, haha!


Vad jag däremot aldrig gör är att slänga rester. Matlådor är för mig A och O. Både kostnadsmässigt och för att minska matsvinnet.
(Vi snackar till den gräns att jag ett par gånger fått matlådor till hälften med fisk och hälften med kyckling - inte att rekommendera)
För mig är det, och kommer alltid vara, helt oförståeligt hur man kan slänga mat bara för att man hade för mycket


Igår passade jag på att springa in på ICA efter att ha tränat (älskar att dom ligger vägg i vägg). Det första jag möttes utav var en stor display med granatäpplen till specialpris. Hur gott??
Jag visste att jag egentligen hade en matlåda med rester väntandes på mig hemma, men plötsligt var cravet ett faktum.
Så jag bestämde mig för att improvisera ihop en egen rätt. Let’s call it green-curry-chicken pomegranate-salad!
Och alltså MY GOD vad gott det blev!

Green-curry-chicken-pomegranate-salad
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
INGREDIENSER
- En matlåda med rester av grön curry-kyckling
- Resterna av ris, quinowa, potatis eller liknande
- Grön sallad
- Gurka
- Wokgrönsaker
- Ett halvt granatäpple
GÖR SÅ HÄR
1. Värm wokgrönsakerna i micron
3. Skär upp salladen4. Dela granatäpplet i tu och gröp ur kärnorna
5. Blanda allt i en stor skål. Toppa med sweet chili eller annan dressing om det behövs
6. NJUT!
Tack min finaste Matilda o du är så duktig det såg riktigt gott ut kommer på lunch 😃 kramizar finis
ja, vi får väl hoppas att Forever 21 kan öppna en massa butiker i sverige 🤩 kram finaste
Svar: Tack så mycket för din kommentar. Ett besök på Mr Cake tycker jag verkligen att du ska unna dig.
Kram