Q/A och svar på tal

Inlägget innehåller affilliatelänkar

Åh är så intresserad av att veta varför det skulle vara olagligt och att du skulle bli av med din registrering om du skulle köpa en lägenhet du säljer? Eller alltså förstår att de är mest logiskt att de inte är tillåtet, men skulle vilja veta mer vad som gäller och lagen bakom det! Förstår liksom att det inte går ihop med att du tex skulle köpa en lägenhet du själv skulle få vinst av ifall du var signad för att sälja den, men är sjukt intresserad av att veta mer om det! Kram <3

I fastighetsmäklarlagen står det uttryckligen att man inte får jobba med närståendeförmedling eller vad som kallas självinträde (sälja till sig själv). Anledningen är egentligen rätt så enkel. Tänk dig att jag går hem till tant Agda som har en 5 miljoners lägenhet. Jag säger till henne att den faktiskt bara är värd 3 miljoner. Hon accepterar det för det är ju faktiskt jag som är experten och hon kan inget om bostadsmarknaden. När vi sen lägger ut den till försäljning kanske det är folk som budar på den men när jag pratar med henne säger jag att "jag är jätteledsen, men ingen la något bud. Men vet du vad? Bara för att jag bryr mig om dig kan jag tänka mig att faktiskt köpa den av dig för 3 miljoner." Vips har jag köpt en 5 miljoners lägenhet för 3 miljoner.
Likaså gäller det med närstående förmedling. Säg Ola ska sälja sitt hus. Min syster går på visningen och vill väldigt gärna köpa det. Så kan jag väldigt enkelt säga till Ola att det bara är hon som lägger bud och ingen annan och vips har hon vunnit budgivningen.

Det hela handlar i grund och botten om att vi skall jobba som opartiska mellanmän. Vi får aldrig påverka att någon specifik person skall få köpa en lägenhet eller ha någon som helst inverkan mer än att vi (såklart) skall ge säljaren ett så bra pris som möjligt. Hänger ni med eller var jag otydlig?

Din mysdress:) vart ifrån. Jag har frågat tidigare och jag inser att jag tjatar:) hoppas på svar för den är så fin:) Kram

FÖRLÅT! Det har jag verkligen helt missat! Det är faktiskt min kompis Agges som jag lånade när jag hälsade på henne, men jag funderar verkligen på att köpa ett eget för det var så mysigt! Tröjan med dragkedja verkar vara slutsåld, men du hittar samma (fast utan) HÄR och byxorna HÄR.

Psst! Jag har ett samarbete på instagram där du med koden MBERLIN får 10% på hela köpet =)

Får man fråga vem som tar dina fina bilder 😊

Självklart! Svaret är faktiskt så enkelt att det är den personen som är närmst som jag kan få tag i haha! Min syster, en kompis, en kollega och under mina ensamresor kunde det vara helt random personer. Bara man frågar väldigt snällt och med ett leende på läpparna så brukar det aldrig vara något problem att få lite hjälp.

Jag älskar verkligen din stajl!!! Dina kläder är så fina. Jag tror jag har läst någon stans att du säljer dom???!!

Men ähh! Tusen tack finaste!! Det stämmer! På 24 kvadrat får man bara plats med så mycket kläder, haha! Jag har valt att samla allt på min Shpock som du hittar HÄR. Du behöver absolut inte ha ett konto. Är det något du gillar kan du helt enkelt skicka ett mail till matildaberlin@hotmail.com. Och självklart skickar jag om du skulle vilja det!

Bland annat säljer jag klänningen ovan och funderar på att lägga ut byxorna (använda 2 gånger). Säg till om ni är intresserade =)

Men om du känner dig deprimerad så tycker jag att du ska överväga att äta antidepressiva. Det hjälper verkligen. Kanske du behöver äta D vitamin också? Kram till dig!

Tack söta! Men så länge läkarna inte säger åt mig att göra det är det något jag gärna undviker. Skulle det bli värre så skall jag absolut ta upp det till diskussion, men just nu är det ändå förhållandevis okej. Så nu kör jag på alla möjliga slags kosttillskott (däribland D-vitamin och järntabletter mot min anemi) och håller tummarna för att det skall ge resultat <3

Skäms du över att säga att du är deprimerad? För många kan det ju vara ett väldigt tabu-belagt ämne.

För det första vill jag påpeka att jag inte är deprimerad-deprimerad. Jag var nog det efter att jag gjorde slut med mitt ex, men just nu är det ändå "okej". Man ska aldrig förminska någons mående och mår man dåligt ska man utan tvekan söka hjälp. Men med det sagt vet jag att det är många som mår mycket sämre än mig och skulle någon riktigt deprimerad träffa mig skulle denne kanske snäsa åt mig att Du är inte alls deprimerad. Du vet inte ens vad det är. För riktigt så illa är det inte. Utan, som läkaren förklarade det, så är det här en höst-depression. Dock inte bara lite depp, utan betydligt värre än så.

Men för att svara på din fråga: Nej, det gör jag faktiskt inte.
Jag tycker att det känns som att vi har kommit så pass långt att vi alla vet att en depression är ett sjukdoms-stadie och inte något man på något sätt valt. För mig är det också en förklaring till varför jag mår som jag mår. Hellre säger jag att jag ä deprimerad än att jag är en sur-puppa som inte vill hitta på något. Förstår ni hur jag tänker? Dessutom upplever jag att ju öppnare jag är med saker, desto enklare är dom att hantera <-- fasen vad länge det har tagit att inse det, men det är sanningen. Kanske har jag alla er fantastiska läsare att tacka för det? I sånna fall vill jag skicka all världens kärlek till er - för ni är bäst <3

Gillar

Kommentarer

vanessawulfing
vanessawulfing,

Så intressant det där med lägenheten, för det är ju verkligen som du säger. Skulle någon annan köpa den skulle man ju också få in samma vinst på det? Mycket oklart och mycket intressant, om du får svaret på det får du gärna dela med dig! 😊

nouw.com/vanessawulfing
happyM
happyM,

Så intressant att få höra mer om det med lagarna!! Förstår verkligen, hade blivit så galet annars! ❤️ Kram

nouw.com/happym

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin