Q/A Lately och svar på tal

Jättetråkigt att du aldrig svarar på kommentarer och frågor i kommentarsfältet

Jag vet! Och jag ber om ursäkt för det! Jag har skrivit ett längre inlägg om det tidigare (som du kan läsa HÄR), men kortfattat är svaret att jag har varit tvungen att sluta med det för min egen hälsas skull.

Mina arbetsdagar börjar vanligtvis 09 och då jag tränar innan jobbet ringer klockan 05:45. Sen jobbar jag aktivt (dvs hinner inte öppna varken blogg, insta eller något annat) fram tills 19-21 någon gång. Det betyder att jag är hemma tidigast (!) åtta på kvällen och då ska jag ta tag i att laga mat, packa väskan för nästa dag, försöka sköta mitt privatliv och också hitta en stund att varva ned. Det finns liksom inte plats i min vardag tyvärr 😔 därför kör jag istället Q/As där jag samlar era frågor och kommentarer, och besvarar alla på samma gång. Så är det något ni undrar över är det bara att fråga på. Svar kommer om än inte på direkten!

Härlig lista!! Vad jobbar du som?❤️

Tack söta du! Jag är mäklare. Världens roligaste, men oerhört tuffa jobb =)

Hej,
Hur tänker du kring att du ibland skriver om dina potentiella köpare och säljare i bloggen?
Som nu när du skriver om att det var ett kändispar som var och kollade. Jag vet inte. Jag skulle föredra att mäklaren inte gjorde det.
Det är jätteroligt att läsa din blogg och jag blir bara nyfiken kring hur du tänker kring det.
Jag själv hade inte gjort det då jag inte tycker det känns professionellt. Men vad tycker du om det?:)

Hej fining! Jag förstår precis vad du menar! Jag tänker såhär: Jag skulle ALDRIG skriva vem det var som var på visningen. Likaså skulle jag aldrig säga något om vem jag skall hem till eller vem som köpt en lägenhet av mig. Mitt mål är självklart att vara oerhört professionellt inom min roll som mäklare.
Sen känner jag absolut att jag kan skriva ut att jag hade ett kändispar på min visning, för hur många har vi inte i Sverige? Jag kommer också berätta för mina närmsta vänner att jag träffat dessa personer, speciellt med tanke på att dom överraskade mig väldigt positivt genom att vara så mycket härligare irl än på sociala medier. Plus att dom köpte inte lägenheten, så det är inte så att jag kommer berätta om var dom numera bor.

Skulle jag däremot vara den mäklaren som exempelvis säljer Hannalicious lägenhet (som nu är ute till salu btw) så hade jag efter att ha stämt av med denne skrivit ut i versaler att jag är den mäklaren som fått äran att hjälpa denna person. Hur våran relation ser ut är dock inget jag skulle gå in på. På samma sätt skulle jag inte skriva att min säljare, oavsett vilken lägenhet det är, är en pain in the ass eller dum i huvudet som tänker eller agerar på ett visst sätt. Skillnaden ligger mellan personligt och privat. Förstår du hur jag tänker?

Hur god såg inte juicen ut?!!! Vad är det för något? 😍

Tro mig, det var den med! Efter att ha kickat igång min dag med en löptur kom jag till kontoret, fick feeling för att fylla på kroppen med en massa näring. Så jag gjorde en smoothie bestående av:

- Spenat
- Apelsin
- Selleri
- Mandelmjölk
- Proteinpulver (jag använder det HÄR)

Såååå gott!!

Men jag hoppas verkligen att du källsorterar...

Självklart gör jag det! Annars hade jag ju aldrig reflekterat över hur mycket som är enbart plast 😉

Sparar du i fler olika fonder alltså gör du själv val i vilka fonder du spar i varje månad, eller har du en samlad fond (index? ) ?

Det stressar mig att veta att pengar KAN växa men själv låter de bara hållas på ett vanligt konto eller att en väldigt liten andel sparas i fond. Att inte röra pengarna är väl också spara, tänker jag, att inte leva över sina tillgångar 😊 men de flesta sparar väl med iden om att de ska växa!

Jag förstår precis hur du tänker. Jag pratar med vänner som väljer att investera sina sparpengar i aktier och hur de plötsligt har 400.000 kronor sittandes på det där kontot. Allt jag känner då är att jag vill göra precis samma sak, men samtidigt är jag 1. alldeles för rädd för risken att förlora allt och 2. alldeles för oinsatt. Därför har jag valt att:
- ha den största delen av mitt sparande (dvs min kontantinsats, som jag faktiskt skall använda snart) på ett sparkonto med ränta. Den ligger visserligen bara på 0,05% vilket inte är nästan någonting alls. Jag tror att det resulterade i 1000 kronor på ett år. Men samtidigt är det bättre än inget och det finns absolut noll och ingen risk med att ha dom där.
- ha mitt privata pensions-sparande (för tillfället 300 kronor i månaden) i utvalda fonder. Okej, så himla utvalda är dom inte. Jag gjorde något test på SEBs hemsida och utifrån mina svar gällande risker och så vidare valde de ut 2 fonder de rekommenderar. Sen dess har jag inte gjort något aktivt val. Borde dock ta tag i det för utvecklingen har inte varit så superbra...
- köpa minimala mängder aktier. Vi pratar att det handlar om cirka 1500 kronor. Tillräckligt lite för att det inte ska spela någon roll om jag förlorar det, men tillräckligt mycket för att ändå känna att jag faktiskt äger aktier, haha!

Jag tänker däremot att jag skall ta tag i det här ordentligt snart. I och med att jag ska köpa min lägenhet kommer jag att byta bank och för att få så bra ränta som möjligt kommer jag att behöva flytta mina tillgånger dit och då ska jag se till att ta ett ordentligt rådgivningssamtal.

Gillar

Kommentarer

Sara
,

Åå, jag blir så glad för ditt svar. Du öppnar mitt sinne och det är jag glad för.

Men det komner en följdfråga, och det är, finns det några policys från firmans sida vad man får och inte får skriva och prata om?

Jag tror jag är och alltid har varit extremt plikttrogen och velat göra rätt för mig. Det tror jag du också vill. Därtill har jag nog alltid varit rädd att göra fel och då kommer nog sådana tan kar när jag läser ditt inlägg. Just vad är okej att skriva om och inte.

Och jo, du har rätt. Vi har rätt många kändispar i Sverige. Tror jag iaf;)

Tror du som bor i Stockholm ser en större delen än vad jag från en medelstor stad gör:)

Men tack fina fina du för ditt svar, du öppna upp mina ögon och bredda mina ibland snäva ramar.

Ha en fortsatt underbar vecka och kriga och vila och njut av livet.

Kram

Pia,

Ha inget dåligt samvete för att du inte svarar. Det går åt mycket tid för det och har man en blogg så bestämmer man själv hur man vill lägga upp det.

www.piaw.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin