Q/A Lately

Inlägget innehåller Adlinks

Hur hinner du med träning och vardagssysslor när det ofta blir så sent? Tränar du på morgonen eller tar du en paus innan arbetsdagen är slut? 😊

Haha, ja du, bra fråga. Träningen ser jag alltid till att få till på morgonen. 05:45 ringer larmet och därefter är det direkt till gymmet eller ut på en löptur som gäller. Enbart på tisdagar har jag lunchträning i form av Megarformer och det är bara tack vare att det ligger (bokstavligt talat) 30 sek från kontoret och att det är det enda passet jag inte svettas så pass att jag måste duscha/sminka om mig som jag hinner få in det under dagen. Allt annat är en omöjlighet att få till.
Vardagssysslor däremot hinner jag inte få till. Städa gör jag på lördagar och söndagar, resten av veckan förfaller lägenheten, hehe. Laga mat gör jag inte mer än i form av att värma frysrätter (än en gång, hehe... Skäms. But whatever floats your boat). Tvätta gör jag var 6-8 vecka.
Som jag önskar att dygnet hade fler timmar.

Av ren nyfikenhet, om du tar detta ärende/köp som exempel. Hur mycket tjänar Du som mäklare på denna affär? 😊

Det beror otroligt mycket på affär till affär. Men svaret är oftast: förvånansvärt lite.
Eller såhär, jag ska inte sticka under stolen med att jag tjänar oförtjänt bra för att vara 26 år och inte ens ha jobbat 2 år. Jag är rent ut sagt i chock över hur mycket jag tjänar - men som ni vet så lägger jag ned MÅNGA timmar för det.

För att besvara din fråga lite mer exakt så ligger mitt snittarvode på ca 60.000 kr mot kund. Dvs att du som säljare betalar mig 60.000 kr. Vad får jag sen ut av det? Jo:
- först dras momsen bort, dvs 20%. Kvar är 48.000.
- sen får jag ut en viss procentsats medan företaget jag är anställd under behåller resten. Vi kan räkna med 25% på det, vilket betyder att det jag får ut är 12.000 kr.
- på det ska jag sen skatta.

Så av de 60.000 kr du betalar mig, och som de flesta tror att jag får rakt i fickan, får jag ut ca 8400 kr. Och med tanke på hur många timmar jag oftast lägger in + alltid är tillgänglig (ca alla vakna timmar, minst 6 dagar i veckan) blir timlönen faktiskt inte den bästa.
Hänger du med?

Du har handlat 1 eller 2 adooreklänningar. Kan du please visa bilder och berätta vilken storlek du har så man får ett hmm om vad man ska beställa. Och också då svara på hur lång du är:)

Jag kände precis samma sak innan jag skulle beställa, så älskar att dom har en pop up i Moodgallerian just nu. Dom två jag köpte är dom ovan och har sedan tidigare St Moritz Dress. Och jag skulle säga att dom är väldigt true to size. Jag är 169 cm lång och har min vanliga storlek.

(Angående min botox-behandling)
Får man alltså sprutorna i ryggen? Antar att det sitter något som styr svettningar där (ok pinsamt dålig på anatomi för att jobba i vården)? Jag svettas extremt i armhålorna. Men är dina över hela kroppen? Funkar det för bara ett ställe? Okej, slut på frågor...

Man har svettkörtlar över de största delarna av kroppen, vilket ju gör att man kan svettas mer eller mindre överallt. Botox blockerar nervkontrollen hos körteln, vilket gör att man slutar svettas. Jag som då svettas brutalt mycket på både bröst, rygg och under armarna behandlade dessa områden. Och ja, då blir man stucken och injicerad med botox på dessa områden (du kan kika HÄR på hur det såg ut när jag behandlades för ett par år sedan). Behandlingen håller sedan i ca 4-6 månader innan botoxet går ur och man måste göra det igen.

Men nu kommer frågan.sminkborstarna???:) var kommer de ifrån?

Stora favoriter!! Du hittar dom HÄR. Kan verkligen rekommendera!

Och sen de fina skorna ,de beiga med svart tå som du har på bilden. Vart kommer de ifrån. ?

Jag letade så länge efter ett par skor likt dessa. Alla jag hittade tidigare kom från Chanel och kostade skjortan, så förstå hur glad jag blev när jag scrollade förbi dessa hos Zalando. Helt klart mina favosar!

Får inte alla följa med till Palma?😅 Måste man presterat en viss summa? Så imponerad över ditt hårda jobbande!

Nämen åhhh! Tack sötnos!!
Nej, det stämmer. Alla får inte åka med. Men det har inget att göra med provisions-prestation utan är en så kallad tips-tävling och den kan alla (inte bara mäklare) som är anställda på Fastighetsbyrån i Stockholm delta i. Det är en morot för oss att skicka mer tips till varandra.
Eftersom att vi bara får sälja lägenheter i vårat område (dvs att jag får bara sälja på Östermalm). Ringer du då mig och säger att du vill sälja din lägenhet i Vasastan så får jag inte hjälpa till med det. Däremot kommer jag säga att jag har världens grymmaste kollega som heter Otilia och säljer sönder i Vasastan. Likaså har jag Sofia på Södermalm. "Jag ber henne jättegärna slå dig en signal så hjälper hon dig." Varpå jag skickar ett tips till Vasastan-kontoret. Och de 30 som då tipsat mest i Stockholms-regionen får åka med på resan (som då denna gång går till Palma). Hänger ni med?

Hur vågar du gå på dejt? Är alltid så nervös.

Jag är också livrädd varenda gång, haha! Men sanningen är att jag ser det lika mycket som en dejt, som en chans att träffa en ny person, som en chans för mig att utvecklas som person (eftersom att jag är obekväm i nya sociala sammanhang blir jag alltid stolt och ger mig själv en klapp på axeln efteråt för att jag vågat).
Jag tror lite att det viktigaste är att inte göra det till någon stor grej, utan tvärtom bara göra det. Och som vanligt brukar jag gå in med inställningen att antingen blir det bra eller så blir det en riktigt bra historia efteråt, haha! So just do it (#nike) <3

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin