Q/A Lately

Men vadå?.? Kommer du från Gotland?

Yes! Jag kommer ursprungligen från en liten socken vid namn Fröjel som ligger strax söder om Klintehamn. Precis innan jag fyllde 4 flyttade vi sedan in till stan (Visby) till en fantastisk villa, strax utanför ringmuren och med otrolig utsikt över strandpromenaden. Där bor dom fortfarande. Så förstå lyckan jag känner varje gång jag kliver in genom ytterdörren. När jag sen träffade mitt ex flyttade jag hem till honom på andra sidan stan och vidare till lägenheten vi köpte. När jag sen kom in på KTH (vilket är nästan 3 år sedan) flyttade vi upp till Täby och i Augusti förra året flyttade jag vidare in mot centrala Stockholm. Så ja, Gotlänning i Stockholm (även om det inte hörs, för någon dialekt har jag tyvärr inte).

Hur långa dagar jobbar du för det mesta?

En "normal" dag för mig just nu (när jag inte är på semester) skulle jag säga är:
05:45 - morgonträning
08:45 - på jobbet
cirka 19 - stänger igen datorn
hemma strax innan 20
troligtvis lite fortsatt jobb med att läsa på och planera morgondagen hemma.

Man kan väl mer eller mindre sammanfatta det som att man kan jobba precis så mycket eller lite man vill, och det är bara jag själv som påverkas av resultatet. Inget jobb = ingen inkomst. Mycket jobb = förhoppningsvis bra inkomst.

Och vilken mysig dejt det låter som. Hur var den?

Den var jättetrevlig! Vi behöver inte gå in på den så mycket mer än så, hhi! Men trevlig - ja! Och maten - fantastisk! Kan som sagt verkligen rekommendera Daphne's (ni hittar mer om restaurangen HÄR).

Hur mycket/hur många procent tjänar du på en såld bostad? 😊

Det beror helt på. Bland annat 1. vilken mäklarbyrå man jobbar på och hur stor procentandel av arvodet man som enskild mäklare får (jag jobbar på en av de firmorna där man får lägst utdelning), 2. vad man har förhandlat fram för arvode med säljaren. Men vi kan ta ett exempel. Säg att jag avtalat ett arvode (vad säljaren betalar mig som mäklare för mitt jobb med förmedlingen) om 60 000 kronor på en försäljning.

Från det skall sen moms dras: 60.000 x 0.8 = 48.000

Därefter får jag 18%: 48.000 x 0,18 = 8640

Och från det dras sen skatt (såklart): 8640 x 0,65 = 5616

Så av de 60.000 säljaren betalar får jag som mäklare ut 5616 kronor.

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Åh herre vad lite ni får ut, trodde helt ärligt att det var betydligt mycket mer än så 😱😱
nouw.com/johannagrahn
Emmamehrali
Emmamehrali,
Du är så galet fin vännen!! vänta nu har du varit på dejt?? Vad har jag missat nu😂💕💕
nouw.com/emmamehrali
nathaliesandbergg
nathaliesandbergg,
Wow så fin du är!!
nouw.com/nathaliesandbergg
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon vännen! Så himla spännande frågor, speciellt den sista då jag inte kan någonting om just sånt. Haha säger som Emma,hur har jag kunnat missat att du varit på dejt? Superkul att den var mysig! Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin