Q/A lately

Också lite nyfiken på samma som ovan, hur går de riktigt till löne mässigt som mäklare? Timlön eller bara när man säljer? Eller är såld bostad som en bonus? Vore intressant!🤗

Det finns ett fåtal (och då menar jag enstaka) byråer som erbjuder sina anställda en grundlön med en provisionsbaserad del baserat på vad de sedan säljer. Den rörliga delen har dock en väldigt låg procent på värdet av vad man tagit in.
Det absolut vanligaste, och det jag går på, är 100% provision. De här 3 första månaderna har jag (tack och lov) en garantilön. Säljer jag mindre än den summan får jag indirekt inte betalt för det eftersom att jag får garantilönen. Säljer jag över, får jag betalt för det.
Men den startade den 1/6 vilket innebär att om jag inte lyckas sälja något under Augusti månad så får jag inte ut en enda krona.

Men är det alltså så att du inte tjänar något alls om du inte förmedlar något? Hur pallar du den pressen? ❤️

Precis så. Än så länge är jag inte det minsta nervös, men det har jag garantilönen att tacka, haha! Nej men helt ärligt så skrämmer det inte mig just nu. Jag har alltid varit bra på att spara och går man in med inställningen av att det kommer komma bättre och sämre månader så kan man planera utifrån det. Dessutom så vet jag att det här kommer göra att jag taggar till och kämpar hårdare.
Under den tiden jag jobbade på gymmet hade vi först ett system där alla som var fast anställda fick dela på potten av merförsäljningen vi fick till. J*klar vad jag sålde då. Men så försvann den och när jag sen insåg att det ärligt inte spelade någon som helst roll om jag gjorde ett bra eller dåligt jobb, slutade det med att jag typ gav upp och bara stod där. Vad var poängen när jag inte fick ut något utav det? Nej, jag behöver se ett syfte av det jag gör och känna att jag får utdelning på det jag presterar. Så på så sätt är jag inte orolig.

På tal om svenska språket: du skriver alltid "Jag kommer på Måndag", i svenskan skriver man måndag. Veckodagar och månader inleds med gemener, förutsatt att de inte inleder en mening såklart. Det korrekta är alltså: "Jag köpte den i mars". Tänkte bara tipsa om det, speciellt då du är mäklare och kanske skriver veckodagar och månader ofta!

Tro det eller ej, men jag har faktiskt koll på den 😉 Jag tog ett aktivt val redan när jag var 9 år gammal att alltid skriva veckodagar och månader med stor bokstav då jag tycker det ser mycket finare ut, haha. Men tack ☺️

Inte i år! Obv...! Utan Midsommardagen 2019. Som jag saknar!

Märktes det skillnad på Stockholm och Gotland gällande Corona nu när du va hemma på öjn?

Ja. Det gjorde det. Framför allt på inställningen blad de jag hängde med. Efter att ha varit här uppe under dessa månader finns det inte att man ska hälsa genom att ta i hand, närkontakt är uteslutet och händerna tvättas på ett eller annat sätt stup i kvarten. Bland de jag hängde med på Midsommar märktes det dock att detta inte implementerats på samma sätt. Folk jag inte kände presenterade sig med utsträckt hand. Att kramas var precis lika naturligt som för ett år sedan. Och jag tror nog att det bara var jag som sprang fram och tillbaka till handspritspumpen som en galning, haha! No hate mot dom!! Utan bara ett konstaterande att vi påverkats olika.

Gillar

Kommentarer

psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,
Vilken härlig inställning till ekonomi och lön! Det bästa är ju att faktiskt följa sina drömmar. Skickar dig massor av styrka för att allt kommer gå perfekt 😊
nouw.com/psykiskohalsablogg
marietheresel
marietheresel,
Men du, jag tror du Kommer klara yrket galant faktiskt. Jag hade lätt sålt med dig om jag skulle sälja ett hus ❤️😍
nouw.com/marietheresel
Jennifer,
Härligt vilket go du har gällande din ekonomi, kul att höra 😃
jennifermarie.se
linndossing
linndossing,
Om det är någon som kommer klara märklaryrket helt galant så är det du!! Puss
nouw.com/linndossing

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin