Q/A lately

Livet ändå. För var dag som går just nu inser jag mer och mer hur instängd jag har varit i den digitala bubblan, och till stor del också isolerad från livet. Som den lata och bekväma människa jag i grund och botten är, har jag nästan låtit allt glida förbi. Under så många år har jag lutat mig mot mitt ex. Han var min bästa vän och där och då den perfekta "ursäkten" till att få sitta hemma i soffan med datorn i knät eller mobilen i handen. Jag var ju faktiskt inte ensam, utan jag var med honom.

I skrivande stund sitter jag istället på Espresso House på Hötorget. Det är ljud och liv överalllt omkring mig. Mammor som shoppat med sina döttrar, par som dejtar, otroligt många som pluggar, någon som sitter med en bok i ett hörn och smuttar på en latte. Och jag såklart (som egentligen skulle lägga fokus på att plugga, men som fick inspiration till att skriva, haha).

Jag inser precis hur mycket jag faktiskt har missat det senaste åren. Som ni vet fullkomligt älskar jag min blogg, jag älskar min insta och jag älskar allt däremellan. Jag bestämde ju mig i somras för att sluta svara på kommentarer här inne (läs Därför svarar jag inte på era kommentarer), men har på sistone tänkt att jag kanske ska ta tag i och börja igen. Jag menar, hur lång tid kan det egentligen ta?
Men nu när jag sitter här, lyfter blicken från skärmen och kikar ut över alla fikande personer inser jag att Nej, jag kan faktiskt inte göra det. Lite som en alkoholberoende individ inte kan dricka 1 glas kommer jag inte att kunna "bara" svara på kommentarer. Ett steg kommer leda till det nästa och plötsligt så kommer jag vara där igen. Livet kommer passera mig samtidigt som jag sitter framför dator-skärmen.
Därför fortsätter jag istället att sammanställa era frågor i Q/A lately-inlägg. Hoppas ni kan leva med det, haha! Så fortsätt ställa era frågor, för svar kommer =)

Q/A lately

Har du några tips för hur man ska våga ta det steget? (om att kompisdejta)
Helt ärligt - just do it! I know, det är sjuuuukt läskigt! Jag håller faktiskt på att skriva ett mer ingående inlägg på det här ämnet som kommer upp imorgonbitti. Men jag kan snabbt säga att jag var sjuuukt nervös innan, och fortfarande är inför varje ny, men när man går därifrån inser man att det var ju inte alls så farligt. Tvärtom var det (förhoppningsvis) sjukt trevligt =)

Skulle jag kunna låna denna listan?
Men SJÄLVKLART!! Och tagga mig jättegärna så jag får läsa dina svar! Tycker det är så sjukt kul =)

Hur åker man enklast till Nya Zeeland?
Jag tänker anta flyg, haha! Jag ska erkänna att det var så självklart att jag inte ens övervägde att kolla upp om det finns något annat alternativ.

På vilken av öarna finns mest att se och göra?
Jag besökte själv bara den Norra ön, så jag har helt ärligt ingen aning.

Hur är klimatet?
Oerhört växlande! Nu när jag var där var det motsvarande deras vår. Första veckan när jag bodde i Napier kunde dagen börja med att jag gick en promenad i dubbla byxor, stickad tröja och skinnjacka, bara för att sen äta frukost i shorts på altanen, för att gå ut på stan i jeans och långärmat.
Nästa stopp var i Rotorua och där gick jag runt och svettades sönder i linne och shorts. I Auckland däremot var det mer jeans och t-shirt som gällde. Så mitt tips är nog att faktiskt packa för ALLT.

Vilken upplevlese har varit bäst som du hitills har hunnit vara med om? (på Nya Zeeland)
Bortsett från det mer ospecifika svaret Att se naturen (för det var verkligen magiskt!), skulle jag nog säga Hobbiton. Helt klart ett måste om man är där!

Vad är ditt bäst tips om man vill åka till just Nya Zeeland någon gång?
1. JUST DO IT!
2. Packa bra gå/träningsskor. Jag bokstavligt talat bodde i mina Nikes då jag varje dag på ett eller annat sätt hikeade ute i naturen alternativt gick 30 000 steg inne i staden.
3. Glöm inte att skaffa internationellt körkort så att du själv kan hyra och köra bil (F*N att jag missade det alltså!)

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
ÅHH vad jag vill åka till Nya Zeeland efter att ha sett alla dina dröm-inlägg! Just do it - precis vad jag ska har jag bestämt, haha 😃 KRAM <3
nouw.com/emmaengstrom
JasminAhlström
JasminAhlström,
I ett tidigare inlägg där du berättade om dina sätt att spara penga på, nämnde du att du laddar ner din kurslitteratur. Kan du dela med dig av hur du går tillväga? Det hade ju sparat flera tusenlappar ! 😊
nouw.com/jasminahlström
Emmamehrali
Emmamehrali,
Det du beskriver är just det jag älskar med storstad vilket jag saknar här. Att det är så tyst och tomt. 💕
nouw.com/emmamehrali
happyM
happyM,
Åh hade sååå gärna åkt dit!! Kram ❤️
nouw.com/happym

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin