Pros and cons av att vara ensam

Innehåller affiliate-länkar

Tröja HÄR (så gaaaaalet skön) // Hängselbyxor HÄR // Skor HÄR

Nu har jag bott själv i nästan rätt så exakt en månad. För första gången i mitt liv står jag helt och hållet på egna ben. Självklart har jag alltid min familj som stöttar och älskar mig ovillkorligt, men vi bor inte under samma tak. Nej, det är till och med ett hav mellan oss.
Numera bor jag helt själv. Punkt.
Hur är det då? Jag har fått frågor från ett par tjejer som själva snart ska flytta hemifrån, så jag har samlat ett par punkter jag nu tänkte dela med mig för- och nackdelarna utav.

Fördel: Det är ingen annan som städar.
Vilket betyder att man måste ta sig själv i kragen och faktiskt göra det. Vill jag då ha det rent och snyggt, vilket jag vill, så får man liksom in som rutin att göra lite småsaker här och där. Och det bästa utav allt är att det liksom inte finns någon risk att det blir "sabbat" när man sköter sig. Har jag sett till att städa av köket på morgonen, så kommer jag inte att komma hem och mötas utav disk på diskbänken. Man blir liksom motiverad till att städa på ett annat sätt.

Nackdel: Det finns ingen annan som städar.
Det finns ingen chans att jag någonsin kommer hem efter en låååång dag och möts utav att diskberget är borta (om man inte råkar ut för världens trevligaste inbrottstjuv det vill säga).

Fördel: Jag bestämmer maten.
Det finns ingen risk att det blir fiskpudding, bratwurst eller något annat jag inte gillar men som partnern fullkomligt älskar. Nej, nej. Bara rätter jag är sugen på.

Nackdel: Jag bestämmer maten.
Ni vet vilka dagar jag pratar om när jag säger att man är sugen på absolut noll och ingenting? Då är det ett rent h*lvete att inte ha någon annan som helt enkelt säger att ikväll blir det det här. Och just det här är något som har varit mitt absolut största problem. Precis när vi hade gjort slut tappade jag aptiten och hamnade i ett mönster av samma rätter varje dag, vilket i sin tur resulterade i en ordentlig näringsbrist. No good...!

Fördel: Ingen som sitter hemma och väntar på en.
Det finns aldrig någon press av att jag måste skynda mig hem från något jag vill göra bara för att jag har någon som sitter hemma och väntar på mig. Jag är helt fri att göra precis vad jag vill, när jag vill, utan hänsyn till någon annan.

Nackdel: Ingen som sitter hemma och väntar på en.
Efter en jobbig dag är det ju bland det absolut bästa någonsin att bara krypa upp och mysa tillsammans i soffan. Well, det händer inte längre.

Fördel: Ingen som hjälper en.
Man blir så oerhört stark i det faktum att man är ensam. Oavsett problem måste man komma på en lösning, och vips har man gjort saker man inte hade en susning om att man kunde.

Nackdel: Ingen som hjälper en.
Nej, det gör inte det. Och tro det eller ej, men jag är fruktansvärt lat. Så förstå vad jag saknar att ha någon som kan hjälpa till med det jag inte ”orkar” göra.

Fördel: Ingen kommenterar hur långa mina duschar är.
Jag lever enligt livsfilosofin att alla världens problem kan lösas i en tillräckligt lång och tillräckligt varm dusch (ping @artibus ). Nu när jag är själv så finns det ingen som hindrar mig från att lösa min lilla världs alla problem.

Nackdel: Ingen kommenterar hur långa mina duschar är.
Förstå att jag var sjukt nervös när det slog mig att jag inte hade kollat upp vad som är avtalat gällande el, vatten och värme i min nya lägga! Tack och lov ingick allt! Den räkningen hade då inte varit att leka med annars... Men nå vidare snäll mot miljön kan jag nog inte säga att jag är.


Så summan utav kardemumman? Jag fullkomligt ÄLSKAR att bo själv! Jag trivs så enormt bra i att bara vara jag och att leva singellivet. Och nej, inte singellivet som i att ligga runt (för på den punkten är det rätt så dött, haha), utan som i att vara självständig och stark (vilket jag skrev betydligt mer om i mitt inlägg Tabu-belagt att vara singel). Visst finns det nackdelar, men fördelarna överväger med cirka en miljon procent. Det låter sjukt klyschigt, och löjligt med för den delen, men jag känner mig verkligen som en riktig powerwoman som klarar mig själv - och jag fullkomligt älskar det!

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
🙏🏼🙏🏼🙏🏼
nouw.com/johannagrahn
artibus
artibus,
Du är så grym hjärtat! Håller verkligen med dig om att varje sak har sina för och nackdelar, så klart. Men du får ge det tid och verkligen bo in dig i känslan till att få vara underbart ensam. Hahah ping tillbaka på den varma duschen, skrev precis om de igår och taggade dig med haha. Saknar dig hjärtat, ha en fantastisk kväll <3
nouw.com/artibus
juliakm
juliakm,
Grymt inlägg🌟
nouw.com/juliakm
linndossing
linndossing,
Blev så jäkla peppad av detta inlägget! Jag är otroligt taggad på att flytta just för att få bo själv, men också rädd liksom. Det finns för och nackdelar med allt, oftast väger fördelarna upp! Kram
nouw.com/linndossing
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Ja visst är det riktigt härligt att bo själv 😃 Självklart har det sina nackdelar med, som med allt annat! Snygg outfit förresten, klär dig riktigt bra fina du 😃
nouw.com/jenniferssynpalivet
happyM
happyM,
Åh vilket inlägg!! Älskar!!! ❤️
nouw.com/happym
andrealinde
andrealinde,
Vilken gullig outfit också 😊
nouw.com/andrealinde
Pia Widlund,
Visst är det både för och nackdelar att bo själv. Man upptäcker det efter ett tag. Och ju längre man bor själv desto svårare ��r det att flytta ihop med någon!
www.piaw.se
Amanda (Swedish Passport),
Alltså HEJA DIG! Ibland får jag lust att kicka ut både hund och sambo då jag är pedant och blir knäpp när jag lämnat lägenheten skinande ren på morgonen och kommer hem till att hunden rivit ner alla kuddar i soffan och lämnat leksaker överallt och sambon lämnat köket som ett bombnedslag efter att ha lagat middag, så att bo själv har absolut sina fördelar 😉
swedishpassport.com
lifebyvicky
lifebyvicky,
Dra mig baklänges vad snygg stil du har! Känner igen mig i det du skriver, är också uppväxt på Gotland men har bott i stockholm i 9 år nu. Bodde själv de första två åren o det var både förbannat läskigt och nervöst men samtidigt skönt! 😄
nouw.com/lifebyvicky

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin