Project Nya läggan

Jag tycker det är dags för en liten lägenhetsupdate, eller vad säger ni? I lördags var jag ju där och kikade på min älskade lilla lägga igen. Så kul! Det är ju faktiskt så sjukt hur lite tid man lägger på ett sånt otroligt stort köp. Här lägger jag alla mina besparingar på en lägenhet som jag helt ärligt inte ens kunde komma ihåg var den låg. Jag stod till och med på fel våningsplan när jag fick ringa hyresgästen, haha. Men efter att ha hittat rätt tillbringade jag nästan en timme med att mäta både det ena och det andra. Jag kände mig verkligen så otroligt jobbig, så trots det känns det som att jag missat hur många mått som helst. Men det är i alla fall en bra start till att äntligen kunna börja planeringen på riktigt.

Så efter det sprang jag runt mellan den ena köksbutiken efter den andra innan jag till slut hamnade hemma i soffan där jag tillbringade ungefär 5 timmar och 40 flikar på IKEAs hemsida. Det var ungefär då jag fick ett spontan-infall skickade ett sms till min syster med orden "Funderar på att göra IKEA imorgon. Wanna join?" med förväntan om ett nej. Tvärtom fick jag ett blixtsnabbt "JA!".

Bästa beslutet på länge kan jag säga. Jag är egentligen inget fan alls av att gå runt på IKEA och åker verkligen bara dit när jag behöver och då med en inköpslista i högsta hugg. Igår köpte jag inte ens någonting. Men trots det var det ett av mina bästa besök någonsin. Vi redde ut så många frågetecken och tog flera stora beslut. Bland annat:

- Mina platsbyggda garderober kommer faktiskt inte bli garderob-garderober. De kommer istället att vara köksskåp från METOD-seien. Då jag ska integrera kyl/frys i väggen med behöver jag någon lösning där det går att göra och lyckas få till samma front. Att ställa en kyl i en PAX-garderob är inte riktigt optimalt, haha. Och att beställa från "ett riktigt" köks-företag skulle enligt de offerter jag snabbt tagit in kosta långt över det dubbla. Så detta blir en bra lösning.

- Köksluckorna kommer att få bli kvar. Jag har funderat på att helt byta ut dom istället för att bara lacka om (de är ordentligt avskavda på vissa ställen) så jag har suttit i timmar och försökt lista ut vilken färg och struktur jag skall välja istället. En snabb fråga på plats gjorde det klart att köket är för gammalt för att köpa nya luckor till. Så nu blir det helt enkelt att lacka om och byta handtagen. Så skönt att veta.

- Det finns ingen soffa på IKEA som är rätt för mig.

That's it for now. Mer updates kommer =)

Gillar

Kommentarer

louisekihlgren
louisekihlgren,

Till skillnad från dig så älskar jag att strosa runt på IKEA men när man har massa frågetecken så känns det bara så jobbigt. Vad kul att du fick svar på alla frågor och funderingar, det ska bli kul att följa ditt projekt 😊

nouw.com/louisekihlgren

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin