Produkterna som räddade min hy

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Godmorgon finaste ni!

Jag vet inte om ni såg det, men i söndags la jag ut en story på min insta gällande min hy. Som ni som följt mig här under det senaste året vet, så har jag haft ordentliga problem med finnar och orenheter under det senaste året. Aldrig tidigare har jag haft det problemet. Tvärtom har jag haft det enorma turen att ha riktigt bra hy. Självklart har jag haft någon enstaka finne här och där. De flesta gångerna passande nog mitt på näsan så att min kära far fått nöjet att kalla mig för Rudolf (med röda mulen). Men det här med att inte kunna gå utanför dörren utan foundation är inte något jag någonsin kunnat relatera till. Tvärtom började jag inte ens använda mer smink än mascara och ögonbrynspenna förens i slutet av gymnasiet. Eller var det till och med efter det??

Men i somras/höstas förändrades allt. Min hy gick bananas. Jag hade konstant finnar, blemmor och pormaskar. Och så fort jag ens nuddade ansiktet fick jag stora sår. Plötsligt förstod jag alla mina vänner som konstant gömt sig under ett ton av smink, för helt ärligt: Jag mådde skit.
Inget jag gjorde gav något resultat. Tvärtom kändes det som att allt gjorde det värre. Det var först när jag gjorde ett samarbete tillsammans med Clinique som jag började se resultat. Nu, 3 månader senare, är min hy äntligen nästan tillbaka till vad den en gång i tiden var.

Efter att jag postade storyn var det flera som bad mig tipsa om vilka produkter jag rekommenderar och självklart kan jag göra det!

Jag började med att enbart använda deras produkter men har under de senaste månaderna både lagt till produkter från andra märken och tagit bort ett par. Idag har jag ingen everyday rutin utan går lite på känsla. Men de produkterna jag använder (steg för steg), som jag älskar och från botten av mitt hjärta rekommenderar är:

Steg 1 - rengöring:
Note: rengör alltid 2 gånger! Clean your clean skin.

- Clinique Liquid Facial Soap

- ACO Pure Glow Renewing Daily Cleanser

Båda är väldigt milda och skonsamma samtidigt som man känner att huden verkligen blir ren. Cliniques är lite dyrare medan ACOs är ett budget-alternativ. Båda är grymma och jag älskar att växla mellan dom.

Steg 2

- Clinique Clarifying Lotion Twice A Day Exfoliator

Används två gånger om dagen (som ni förstår på namnet), både morgon och kväll efter rengöring. Den tar skonsamt bort döda hudceller och ger en mjukare och mer strålande hud. Och framför allt förbereder den huden så att den lättar tar emot fukt.

Steg 3 - Serum
Här har jag ett par olika jag växlar mellan.

- Min absoluta favorit är Clinique Smart Custom-Repair Serum. Den använder jag framför allt varje morgon.

- Vissa dagar använder jag dock Lumene Nordic-C Glow Boost Essence när jag vill ha lite extra glow.

- De flesta kvällarna använder jag ACO Face Pure Glow Perfecting Serum.

Steg 4 - Dag-/Nattkräm

- Absoluta favoriterna är även här Clinique Smart SPF 15 Custom-Repair Moisturizer och Clinique Smart Night Custom-Repair Moisturizer. Dock är dom lite prizy. Helt otroliga - ja! Men kanske inte vad plånboken alltid har råd med. Därför gillar jag att variera dom med:

- ACO Pure Glow Rebalancing Night Balm.

- Kiehls Ultra Facial Cream

Over night treatments
Använder jag när jag känner att det behövs

- Origins Drink Up Intensive Overnight Mask. Den. Här. Är. MAGISK!! Köp säger jag bara! Något som är mer återfuktande finns inte.

- KICKS Beauty Vitamin C Night Sleep Mask exfolierar och får en att vakna len som en bebisrumpa.

Där har ni dom. Mina absoluta favoriter för tillfället och dom produkterna som verkligen gjort skillnad på min hy.

Gillar

Kommentarer

Pia,

Underbart att du hittat bra produkter. Viktigt är att man kostar på sig en hudanalys som gör att du får rätt produkter till just din hy. Jag gjorde det för 4 år sen och ångrar att jag inte gjort det tidigare. Jag har produkter från Exuviance. Underbara produkter som passar mig!

www.piaw.se
Matildaogren
Matildaogren,

Älskar hudvård!

nouw.com/matildaogren

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin