Post break up - depp, träning och räddningen

Det var det här med livets ups- and downs. Ni var flera som i förrgår kommenterade att jag verkar må bättre, och det gör mig verkligen så himla glad att höra. För ja, jag hade äntligen börjat komma tillbaka till en normal, om än väldigt ny, vardag. Klipp till att jag var tillbaka på botten igår igen. Efter att bara ha haft sporadisk sms-kontakt träffade jag nämligen Richard i förrgår. Ett sista möte för att verkligen reda ut det sista. Däribland x antal feltolkningar i smsen (vi har aldrig pratat samma språk på sms, så feltolkningar och bråk pga det var en del utav våran vardag). Men nu är det över. Nu är det slut. Det sista vi bestämde var att vi inte skulle ha någon mer kontakt. Nog för att jag gjorde slut med honom för en månad sen, men nu är det verkligen slut - på riktigt.

Så nej, just nu mår jag inte jättebra. Just nu är inte livet på topp. Jag känner mig återigen lost och vilsen, vilket är väldigt märkligt med tanke på att det egentligen inte är någon skillnad mot hur mitt liv har varit de senaste veckorna. Men plötsligt blev det bara så definitivt, och det lyckades verkligen knocka mig raklång.

Det största tecknet jag ser hos mig själv när jag verkligen mår dåligt, är att jag inte ens vill göra sånt jag älskar. Vi snackar till den grad att jag övervägar att inte ens gå att träna. Utan det enda jag vill är att gå hem, lägga undan mobilen och totalisolera mig. Trots att jag får panik över att vara ensam vill jag inte träffa en enda person.

Igår var just en sån dag. Men så insåg jag att den enda som kan få mig att må bättre är just jag själv. Så istället för att låta min bekväma sida bestämma så gjorde jag 3 konkreta saker. Tre saker jag rekommenderar alla att göra under en dålig dag.

3 saker att göra för dig själv en dålig dag

Göra sig i ordning
På samma sätt som jag igår morse skrev om hur rätt outfit kan hjälpa en att plugga bättre, eller snarare hur fel outfit kan göra det sämre. Kan rätt outfit göra att man mår mycket bättre. Jag tror nog att vi alla vet skillnaden på att ha på sig en riktigt snygg klänning och ha fixat håret, mot att gå runt i mjukiskläder och en slarvig knut på huvudet.

Träna
Inte bara för de positiva hälsoaspekterna som vi alla vet om, utan för vad det kan göra för ens självförtroende.
Med absolut noll träningsmotivation bokade jag in mig på Barrys Bootcamp. Trots att jag dividerade med mig själv hela vägen dit om jag inte skulle strunta i det eftersom att jag visste att det skulle bli jobbigt (intervaller på löpband kräver viss viljestyrka, haha) hamnade jag där inne i salen.
Och alltså Thank God för det! Känslan när jag sprang den där sista intervallen, hörde musiken dunka, såg mig själv i ögonen i spegeln och bestämde mig för att verkligen kötta hela vägen ut, var magisk!
Jag gick därifrån, inte bara hög på endorfiner, utan rakryggad och stolt över att jag faktiskt gjorde det. Jag sprang varenda intervall utan att ge vika. Vem hade någonsin kunnat tro att ett träningspass skulle vara lika med att unna sig själv en riktig självförtroende boost?

Isolera dig inte!
...utan omge dig med sånna som sprider energi!
Efter mycket om och men, hörde jag av mig till Sofia och frågade om vi inte skulle hitta på något. Något som var väldigt stort för mig.
Okej, nu tänker ni - so what? Men för mig är det här utmanande av två anledningar. 1. För mig är ”vanligt” kompishäng inget som kommer naturligt. Så att ens ställa frågan är något som jag verkligen måste samla mod och bestämma mig för att våga göra, och 2. För att klockan började bli mycket. Jag har alltid värderat det oerhört högt att komma hem och lägga mig i tid på vardagar. Så att ses efter klockan nio är nästintill orimligt i min värld. Men jag gjorde det - och det gjorde min kväll!

Så kom ihåg att det är bara du som kan få dig själv att må bättre under en dålig dag, men kom också ihåg att våga ta hjälp av dina nära, kära och alla andra runt omkring dig! Du är aldrig ensam! Och du är alltid värd att må bra!

Gillar

Kommentarer

hannaemmy
hannaemmy,
Men stackare. Hoppas av hela mitt hjärta att du är tillbaka på banan snart igen💕 Vilken kämpe du är❤️
nouw.com/hannaemmy
Matildaberlin
Matildaberlin,
by_anniess
by_anniess,
Super bra skrivet och så viktigt<3 Man ska inte sluta göra det man älskar, just det gjorde jag när jag åkte ner i min utmattningsdeppression ..<3 Jätte bra och strongt att Du skriver om detta!! 😊
Du är en sån krigare fina Du! Du kommer klara detta<3<3
Massa Styrkekramar!
nouw.com/by_anniess
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhhh! TUsen tack finaste du! STOR KRAM <3
nouw.com/matildaberlin
Petra,
Hjärtesorg:( men heja dig du verkar så förståndig o fin människa,vilken kämpe o powerkvinna du är,kramar finaste .
www.mammansprinsessor.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack finaste hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
Ida
,
Så lätt att missförstå varandra på sms. Man lägger in sina egna tolkningar.
Tillåt dig att va ledsen och nere. Du kommer inte alltid må så ❤
Att ta sig hemifrån kan hjälpa många gånger men inte alltid man orkar det när man mår som sämst. Kram
Matildaberlin
Matildaberlin,
Det är ju verklgien det! Tack finaste hjärtat! Alla världens kramar <3
nouw.com/matildaberlin
linndossing
linndossing,
Du har så himla rätt i allt du skriver! Jag skickar tusen kramar och all styrka till dig. Du är grym och tillbaka på banan. Till dess får du fortsätta med dina egna tips, för de är grymma!!! Kramar i tusen ❤️
nouw.com/linndossing
linndossing
linndossing,
Snart tillbaka på banan*
nouw.com/linndossing
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhhh! TACK TACK TACK hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
Sarah,
Förstår att det känns jobbigt även att det var slut ett tag :/ Jag hoppas verkligen att du mår bättre snart 😊 Kraam på dej finaste <3
CheerSarah.devote.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
tack finaste <3
nouw.com/matildaberlin
Alice,
Bra tips och så jäkla starkt av dig att dela med dig på din blogg!
alicelindstrom.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh! Tusen tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
enna,
Bra tips och sååå fin du är <3
sayyeastofashion.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
malinkirstine
malinkirstine,
Men alltså HUR VACKER är inte du? <3 Kram
nouw.com/malinkirstine
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men FINASTE HJÄRTAT (ska DU säga)!!! <3
nouw.com/matildaberlin
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Men fina Matilda....,massa styrkekramar <33
nouw.com/juliavnmelin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Alla kramar till dig hjärtat <33
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin