Poached Egg Power Bowl

Jag har ett nytt crave - pocherat ägg. Som jag skrev i "Veckans lista" förra veckan så är det väldigt märkligt med tanke på att är det något jag inte gillar så är det just ägg. Jag önskar verkligen att det var annorlunda för ägg är ju en sån enormt bra näringskälla. Proteinmässigt och näringsmässigt är det nästan få saker som slår det. Dessutom är det oerhört prisvärt och smidigt. Så jag jobbar på det. Jag smakar ALLTID när jag får chansen, för en dag ska jag gilla det. Men än så läge händer det inte.

När jag var i Nya Zeeland fick jag ett pocherat ägg på en cesar sallad. Eftersom att jag alltid smakar så smakade jag. Det var okej, inte gott, men okej. Och nu, nästan 2 år senare fick jag ett galet crave på det när en bild dök upp på insta. Så efter en snabb googling fick jag fram ett recept på Poached egg power bowl som jag gav mig på. Klipp till att jag sen åt det 3 kvällar i rad. SÅ GOTT!

Poached Egg Power Bowl

INGREDIENSER

--------------------------------------------------------------

(2 portioner)

Kokoskokt quinoa:
2 dl quinoa
4 dl kokosmjölk
1 dl vatten

Currystekt äpple:
2 st gröna äpplen
1 st morot
2 msk currypulver

Pocherade ägg:
2 ägg
2 msk ättika
1,5l vatten

GÖR SÅHÄR

--------------------------------------------------------------

1. Koka upp quinoan i vatten och kokosmjölk.

2. Skala äpplen och morötter, och skär upp i mindre bitar. Stek upp dom tillsammans med wokgrönsakernas i kokosolja och krydda med curry.

3. Pochera äggen: Koka upp vatten och ättika i en kastrull. Knäck ett rumstempererat ägg i en liten skål. När vattnet kokar lätt så rör om med en slev och häll i ägget försiktigt i en ström. Låt ägget koka i ca 4-5 minuter (beroende på hur löst du vill ha det).

4. Förbered en stor skål med bladsallad, de stekta grönsakerna och exempelvis avokado.

5. Lägg på ägget, krydda med chiliflakes och sesamfrön.

6. Servera och NJUT!

Gillar

Kommentarer

Anita,

Men så smarrigt!! 😃

siliiins.blogg.se/

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin