Poached Egg Power Bowl

Godmorgon från gymmet!

Ett spinningpass senare (varje vecka när jag sätter mig i sadeln ifrågasätter jag vem jag är. Jag HATAR ju verkligen att cykla), trampar jag ur benen på bandet och snubblade in på min egna blogg, haha. Jag kom in på ett inlägg från förra året (mer bestämt det med just det här receptet), och det var nästan så att jag påväg att skriva att jag plötsligt blev sugen på att laga mat. Men så kom jag på mig själv. Det finns inte ett uns i min kropp som vill laga någon slags mat just nu… Det säger dock inte att ni inte vill det, och bowlen var to die for. Hade jag kunnat beställa den hade jag gjort det, haha. Så varför inte dela receptet med er?

Jag tycker ju egentligen inte om ägg. Jag önskar verkligen att jag gjorde det, för näringsinnehållet är ju fantastiskt. Men nej, det går bara inte… Däremot är jag en sån som ALLTID smakar på allt jag får på en tallrik men förhoppningen om att jag ska börja gilla det. Och när jag var i Nya Zeeland fick jag ett pocherat ägg på en cesar sallad. Det var okej, inte gott, men okej. Inget

Men så från ingenstans kan jag få världens crave. Så för ett år sedan (när jag då lagade denna fick jag just det, googleade fram ett recept på Poached egg power bowl som jag gav mig på. Klipp till att jag sen åt det 3 kvällar i rad och att jag nu, idag, drömmer om att få en sån serverad.

Poached Egg Power Bowl

INGREDIENSER

--------------------------------------------------------------

(2 portioner)

Kokoskokt quinoa:
2 dl quinoa
4 dl kokosmjölk
1 dl vatten

Currystekt äpple:
2 st gröna äpplen
1 st morot
2 msk currypulver

Pocherade ägg:
2 ägg
2 msk ättika
1,5l vatten

GÖR SÅHÄR

--------------------------------------------------------------

1. Koka upp quinoan i vatten och kokosmjölk.

2. Skala äpplen och morötter, och skär upp i mindre bitar. Stek upp dom tillsammans med wokgrönsakernas i kokosolja och krydda med curry.

3. Pochera äggen: Koka upp vatten och ättika i en kastrull. Knäck ett rumstempererat ägg i en liten skål. När vattnet kokar lätt så rör om med en slev och häll i ägget försiktigt i en ström. Låt ägget koka i ca 4-5 minuter (beroende på hur löst du vill ha det).

4. Förbered en stor skål med bladsallad, de stekta grönsakerna och exempelvis avokado.

5. Lägg på ägget, krydda med chiliflakes och sesamfrön.

6. Servera och NJUT!

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin