Personlig utveckling - Bloggen genom tiderna

Innehåller affiliate-länkar

När jag pratade i telefon med Mamma för ett par dagar sen sa hon "Du har blivit så otroligt duktig på att fota. Jag är kanske inte bäst på att komma ihåg att säga det, men det har du verkligen.". För det första: Hur fint? För det andra så fick det mig verkligen att stanna upp och reflektera. Jag säger verkligen inte att jag är grym på att fota, för jag är definitivt ingen fotograf och kommer (troligtvis) aldrig att satsa så hårt att jag kommer bli riktigt grym på det. Men, jag har verkligen utvecklats. Både inom mitt fotograferande, inom mitt skapade på det kreativa planet och inom mitt skrivande här på bloggen.
Jag menar absolut inte att skryta, utan tvärt om uppmanar jag dig med att stanna upp och reflektera över hur mycket du har utvecklats under de senaste åren. Var va du inom din karriär för 4-5 år sen? Hur mycket orkar du lyfta på gymmet idag vs med för 2 år sedan? Hur mycket finare har du det hemma jämfört med för ett par år sedan? Jag vet inte vad du har för intressen, men jag lovar att du har utvecklats. Så kika tillbaka lite och se hur grym du verkligen är! För det är verkligen så kul med! Titta bara på min utveckling:

(Jag har tittat tillbaka på både bloggen och på mitt insta-feed. För att göra det så rättvist som möjligt valde jag Februari 2016, 2018 och nu 2020).

Mobilskal HÄR

Bloggen

Under 2016 hade jag bloggat i snart ett år. Då lästa jag dagligen Gabriella Joss blogg (hon var faktiskt en utav de som inspirerade mig till att börja blogga), och har man någonsin varit inne hos henne så vet man att hon är grym på att mata ut inlägg. Jag tror att det ett tag var mellan 6-8 om dagen. Hör ni hur sjukt det är? Jag hade då som mål att alltid publicera 4 inlägg/dag. Som sagt - sjukt! Men det gjorde att kvantitet gick före kvalitet. Så det var mycket korta inlägg och många som bara innehöll 4 eller 5 plagg länkade med texten "Dom här vill jag ha just nu". Dessutom var jag verkligen sjukt ovan och obekväm med selfies, så det var ju inga superbilder jag levererade, haha!

2018 - första konstaterandet: Matilda Berlin hade hittat facetune (app som kan "släta ut" exempelvis hyn). Nämen snälla vilken överredigering, haha! Lova mig att säga till om jag faller dit igen!
Jag hade vid det här laget i alla släppt 4 inlägg per dag, men var istället en mästare på att langa listor. Visserligen är det något jag fortfarande älskar att både skriva och läsa hos andra, men under 2018 var ungefär varannat inlägg en lista. Kikar jag i min inläggs-utkast-korg här på Nouw så har jag fortfarande en massa kopierade listor redo att kunna fyllas i och publiceras.

Jag vet inte vad ni tycker, men jag själv anser att jag nu under slutet utav 2019 och början utav 2020 har utvecklats som allra mest. Plötsligt står kvalitet långt ovanför kvantitet. Visserligen är det fortfarande 2 inlägg per dag som gäller, och sitter jag på kvällen innan det skall publiceras får jag total panik men jag får mer panik över att ett inlägg jag publiceras är dåligt, så att bara kasta ut något händer inte längre. Istället langar jag längre, mer välskrivna inlägg med framför allt mycket bättre bilder. Nu kanske ni inte håller med mig, men jag är verkligen stolt över var jag är idag.

Instagram

2016 // 2018 // 2020

Här har ni dom: mina feeds från Februari. Vad tycker ni? Der första vi kan konstatera är att antalet uppdateringar verkligen har ökat.
2016: Första bilden är från 4/2, och den sista 5/3 = 15 bilder på 1 månad.
2018: Första bilden är från 30/1 och den sista 17/3 = 15 bilder på 1,5 månad.
2020: Första bilden är från 21/1 och den sista 4/2 = 15 bilder på 15 dagar.

2016 hade jag bra variation på bilderna men sönderredigerade dom med Instagrams Valencia-filter (inspo från Gabriella Joss, haha). Dock var det inte så mycket selfies där då jag som sagt var väldigt obekväm med att ta dom (är fortfarande det än idag, haha).
2018 var det ju det där med facetune, haha! Never-ever again! Uppenbarligen hade jag blivit lite bekvämare framför kameran och älskade att dra på både kontrasten och saturationen.
2020, mitt feed just nu. Jag gillar det. Dock saknar jag verkligen att lägga upp bilder i stunden. Under 2016 var det "bara" att ta en bild, slänga på Valencia-fitret och sen publicera. Idag är det en redigerings-process och det är sällan att en bild kommer upp under samma dag. Alternativt kommer det upp betydligt senare eftersom att jag "behöver" tänka på när mina följare är aktiva. Lite tråkigt, men samtidigt är det tydligen det som behövs för att lyckas. Och jag menar heller inte att det är tråkigt och ett måste, för tvärtom tycker jag det är betydligt roligare (hence 15 bilder på 15 dagar, hihi).

Så där har ni det, 4 år utav utveckling, och får jag säga det själv tycker jag det är så kul! Både min egna utveckling och möjligheterna det ger mig. Genom att ha blivit bättre får jag mer samarbetsförfrågningar, och samarbeten "tvingar mig" till att bli kreativ, vilket bara blir en positiv spiral. Kan ni förstå vad jag menar? För att för mig är det här det absolut bästa sättet för mig att få utlopp för mig kreativa sida. Ett sätt att utmanas och utvecklas, och är det något jag älskar så vet ni att det är just det =)

Hur är det med er? Inom vilka områden har ni utvecklats? På vilket sätt? Berätta jättegärna för nu blir jag supernyfiken!

Gillar

Kommentarer

Emmamehrali
Emmamehrali,
Jag verkligen älskar dina bilder både här och på din instagram! Det är riktig roligt att titta så vilken utveckling man har gjort 😃 <3
nouw.com/emmamehrali
mathildahogbergs
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Som du utvecklats och jag älskar verkligen att läsa din blogg, alltid så välskrivna inlägg med bra tankar, bilderna är så inspirerande och hela du är grym hjärtat! Puss<3
nouw.com/emmeliesehlin
Lillymihlte
Lillymihlte,
Otroligt vilken utveckling, det är så viktigt att ibland gå tillbaka och se att man har utvecklats! <3 Du är verkligen grym på att fota Matilda och även så himla duktig på att skriva och vara kreativ! <3 Cred till dig och tack för din inspo!!
nouw.com/lillymihlte
linndossing
linndossing,
Men du är så grym!! Så himla roligt att se hur man utvecklas! Kram
nouw.com/linndossing

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin