På ålderns dagar

Igårkväll var jag ute med Ella och tog ett glas på Hotell Dagmar efter min sista visning. Det är verkligen ett av mina favoritställen. Oavsett om det är för en kopp kaffe eller ett glas bubbel. Stämningen, miljön, läget - allt är 10/10. Jag har dock varken ätit eller bott där, då något har jag kvar att checka av. Men nog om stället i sig. Istället tänker jag reflektera lite över ett ämne vi kom in på, nämligen ålderstecknet i att börja uppskatta vissa saker man aldrig ens skulle ha ägnat en tanke när man var mindre. Exempelvis porslin (vilket var det vi pratade om). Jag fullkomligt älskar mina få Mateus skålar och muggar. Jag blir liksom verkligen glad hela vägen in i hjärtat när jag äter från eller dricker ur dom. Likaså har vi kommit till åldern där man börjar inse att man verkligen vill ha både vardags- och finporslin. En tanke som aldrig slagit mig när jag var yngre. Det närmsta jag kom då var att jag ville ha fatet med Nalle Puh på, haha.

När jag sen kom hem började jag fundera på vilka fler ålderstecken jag kunde komma på:

- Porslinet, som vi redan gått igenom.

- Konserter. I måndags var jag på Luciakonsert i Hedvig Eleonora kyrkan. Bakom oss satt en liten kille (5-6 år kanske) som rätt så tydligt visade att han bara var där för att han var dittvingad. Precis så som man själv gick med familjen och pinade sig igenom det för att man visste att vi skulle fika efteråt eller så. Men i måndags var jag i den sinnesstämningen att jag förstod damerna och farbröderna som sitter med stängda ögon eller till och med gråter till tonerna. Så mäktigt, så vackert. Något jag definitivt ska göra fler gånger!

- Jul. För mig har det också blivit ett ålderstecken. En gång i tiden var man ju bokstavligt talat ett barn på julafton. Julklapparna var den stora höjdpunkten. Jag ska erkänna att det fortfarande är det för mig (jag kämpar HÅRT för att hålla det vid liv i familjen, haha. Motsatt trend mot alla andra). Men nu handlar den stora kärleken till julen framför allt om att få samla alla jag älskar.

- Naturen. Vatten som vatten eller skog som skog? När man var yngre var stigen i skogen bara något man var tvungen att gå på. Som mäklare på Gärdet är det enormt tydligt att vi svenskar uppskattar naturen på en fantastisk nivå. ”Vad är det bästa med lägenheten?” ”Läget! Närheten till både Gärdet och Djurgården”. Och jag håller med dom! Jag behöver naturen för att landa, andas och låta mina tankar snurra dit dom behöver.

Vad uppskattar ni nu på ålderns dagar?


Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin