Otrolig glasnudelsallad med räkor - recept

Jag erkänner - jag är värdelös! Såklart inte på allt, men på den punkten och det målet jag hade om att testa nya recept och inte fastna i mina gamla vanor där suger jag rent ut sagt. Jag är en periodare i världsklass och det märks utan tvekan på min kost när jag är hemma själv. Lat, bekväm, kalla det vad du vill men så är det. Så på den punkten är det så oerhört skönt att vara hemma och få lite variation igen.

Det är så kul, för när vi var små var det såklart väldigt mycket husman och halvfabrikat. Mamma scans köttbullar, snabbmakaroner, fiskpinnar, korv stroganoff och så vidare. Vi har alla varit där, haha! Men nu på senaste tiden (okej, 7 åren?) har dom lämnat det och testar allt möjligt. Och när jag är hemma så blir det extra mycket fräsch och härlig mat <-- dom vet vad jag gillar dom <3


Både Mamma och Pappa är sjukt duktiga på att laga mat. Pappa är grym på allt vad kött och fisk heter. Skulle jag beskriva hans matlagning skulle jag absolut säga att det är åt Moberg-hållet. Mamma däremot är mästaren på att improvisera. Ge henne resterna från de senaste dagarna och plötsligt har hon en restaurang-värdig rätt. Eller varför inte be henne koka soppa på en spik? Lovar att hon fixar det!
Och när jag som sagt är hemma blir det en perfekt combo utav dom båda med ytterligare en touch utav fräschhet. För ett par dagar sen ringde jag Mamma för att fråga om hon hade någon middagsplan eller om jag skulle fixa, men det hade hon. Glasnudelsallad med räkor. Alltså omg vad gott! Och självklart kommer här receptet =)

Glasnudelsallad med räkor
INGREDIENSER
--------------------------------------------------------------
(4 portioner)
100 g glasnudlar
1/2 gurka
1/2 strimlad rödlök
250 gram sojabönor
1 förpackning sugar snaps
1 st röd chili
1 msk olja
2 msk fisksås
1 msk risvinäger
juicen av 2 lime
300 g skalade räkor
1/2 kruka mynta
1/2 kruka koriander
GÖR SÅHÄR
--------------------------------------------------------------
1. Tillaga glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och klipp dem grovt.
2. Strimla rödlöken, skär gurkan och sugarsnapsen i bitar, och skölj sojabönorna.
3. Kärna ur och hacka den röda chilipepparn i små bitar.
4. Blanda en dressing utav oljan, fisksåsen, risvinägern och limejuicen.
5. Blanda glasnudlarna, räkorna och grönsakerna med dressingen. Tillsätt hela blad av mynta och koriander.
6. Servera och NJUT!
//Ann