Om jag inte skulle bli mäklare

I samarbete med Convendum

Vet ni en sak? Ju närmre min examen kommer, ju närmre min karriär jag kommer, desto räddare blir jag. Tänk om jag inte har valt rätt? Tänk om jag egentligen är ämnad att göra något annat? Tänk om jag suger på att vara mäklare? I grund och botten är jag inte det minsta osäker - men ändå. Tänk om. Okej, det värsta som kan hända är jag får konstatera att det inte var rätt, säga upp mig, ta ett annat jobb och fundera på vad jag egentligen vill bli. Svårare än så blir det inte. Men nej, jag är helt och hundra säker på mitt val.

Men när sånna tankar kommer upp så passar jag ändå på att fundera. Vad skulle jag vilja göra om jag nu inte skulle bli mäklare? Några yrken jag funderat på är:

- Lärare.
Bara fråga min familj så skulle dom säga att det är det jag är ämnad att göra. Och helt ärligt skulle jag bli en grym en. Jag är riktigt bra på att lära ut, men jag brinner inte för det. Så nej, det är inte min grej.
- Tillbaka i träningsvärlden på heltid.
En utav mina vänner har precis kickstartat en ny karriär som gruppträningskoordinator på Nordic Wellness. Hör ni hur coolt?? Jag ska erkänna att jag är riktigt avis och skulle älskat det. Men nej, jag är klar med gymvärlden på heltid. Att bara hålla ett par pass i veckan passar mig perfekt.
- Egenföretagare och starta upp något riktigt stort.
Helt ärligt så drömmer jag enormt om att göra just det - ha mitt egna företag. Och vi vet alla att när jag verkligen vill något, då kan jag det. Förstå drömmen att registrera sin start-up, anställa folk, hyra in sig på något riktigt coolt coworking space (har ni kikat in Convendum?? Så himla coolt att kunna hyra in sig i ett färdigt koncept med tillgång till allt från snygga lougear, mötesrum, gym och så mycket mer. Dröm ju!), och sen bara köra järnet. Grejen är bara att jag har verkligen ingen idé om vad affärsidéen skulle vara, haha!
- Frisör.
Om ni frågade mitt yngre jag om vad jag skulle bli när jag blir stor, så var (ett av) svaren utan tvekan frisör. Och jag kan fortfarande smådrömma lite om det emellanåt. Men nej, tanken på att behöva röra vid en okänd person. Tack men nej tack.

Så jag tror nog ändå att jag är på helt rätt spår och inte behöver tveka för en sekund. Inte för att jag gör det. Nej, jag kommer äga som mäklare! Eller vad tror ni?

Gillar

Kommentarer

mathildahogbergs
Ebbasalomonsson
Ebbasalomonsson,
Låter som en perfect match!! <33
nouw.com/ebbasalomonsson
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Tror du kommer pass ahur bra som helst som mäklare och skulle du känna längre fall i livet att du vill göra något annat så är det bara att köra på det! Kram<3
nouw.com/emmeliesehlin
Johannagrahn
Johannagrahn,
Du verkar vara så social och öppen, två egenskapet som är key som mäklare. Tänkte bli mäklare i flera år, ästa upp matte c och hela baletten men sedan insåg jag att jag är alldeles för introvert och avskyr att prata med människor så jag la det på hyllan haha. Du kommer nog att vara grym på det dock 😃
nouw.com/johannagrahn
Julia,
Jag vill bli livscoach, copywriter, bokredaktör. Det enda jag har kvar för att vara vägledare/livscoach är examensarbete och praktik. Ska satsa!!
ajlimuller.se
linndossing
linndossing,
Du passar 100% som mäklare, kan verkligen se detta framför mig. Älskade Matilda! Du är grym <3 Kram
nouw.com/linndossing
Marie,
Sådana tankar får jag med nu när jag studerar, men det är ju för man inte vet framtiden, man vet att det är rätt när man fått jobbet sedan =D
sweetwordsbymirre.com
malinhardstahl
malinhardstahl,
Egenföretagare vore så häftigt att bli! Kram
nouw.com/malinhardstahl

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin