Om jag bara hade tjänat mer pengar

Good morning guys!

Jag tänkte fortsätta lite på inlägget igår. Efter att ha skrivit det blev det så påtagligt att jag är en annan person och även att jag bli ytterligare en utvecklad person av det. Jag ska erkänna en sak för er. Helt rått. Helt ärligt. Jag drivs enormt av pengar och vill inget annat än att tjäna massor. Eller egentligen är det nog inte pengarna i sig som driver mig, utan friheten.
Jag har alltid varit ekonomisk, aka snål. Ofta alldeles för återhållsam för mitt eget bästa. Det är något jag jobbar bort ifrån, men det är faktiskt svårt. Jag vill tro att det är något jag kan släppa när jag börjar tjäna mer pengar och jag har köpt min lägenhet och inte behöver spara på samma sätt. Men jag är inte riktigt där än. Bara så sent som i lördags var jag åter inne på NK och kände mig så otroligt malplacerad haha!

Vad jag vill:

- Gå ut och äta lunch bara sådär, eller spontant köpa med mig middag på vägen hem.
Det vill säga att jag inte behöver leva på kostnadseffektiva matlådor. Ta mina chefer till exempel. Det är inga storkok i plastbackar där inte utan det är sushi, fräscha sallader, omeletter och annat gott. Jag säger inte att det är något att sträva till tusen efter, men det hade varit trevligt att någon gång nu och då unna mig en lunch så utan att behöva tänka efter.

- Bli bjussig.
Jag skäms verkligen över mig själv men jag är den där äckliga personen som räknar på kronor när man är ute och äter tillsammans och sen ska splitta notan och tanken på orden Men vi kan väl bara dela det i två? ger mig magknip då jag vet att jag tagit betydligt "smartare" val än den jag ätit med. Så vill jag inte vara. Tvärtom vill jag vara den som säger Äsch, jag tar den här. Det är ingen fara. Du får ta nästa eller nåt.

- Byta ut allt som är trött, trasigt och slitet.
Som jag nämnde igår så har jag aldrig haft några problem med att ha trasiga kläder eller slitna saker. Det har liksom känts så onödigt att köpa nytt när jag har något som funkar och dessutom som ett väldigt slöseri på resurser. Men det funkar faktiskt inte att gå runt i gamla sneakers där sulan halvt har släppt när man skall gå på kundmöten på Östermalms finaste adresser (jag slängde till slut dessa Nikes i Söndags även om det löjligt nog tog emot). Så jag vill komma till en nivå där jag utan problem kan byta ut mina saker mot sånt som ser fräscht ut.

- Uppdatera.
Ta mitt porslin till exempel. Idag har jag fortfarande IKEAs 365 serie när det kommer till tallrikar och Mamma och Pappas gamla bestick som jag fick låna när jag flyttade ifrån mitt ex. Inget fel på det, men långt ifrån det roligaste. Men vet ni hur dyrt det är med bestick? Det är inget jag känner att jag kan ta ett spontant beslut kring utan är något jag måste ta "rätt" beslut för. Pga min beslutsångest finns det dock en stor risk att det aldrig kommer att hända, haha.
Och så är det med mycket. Jag har fortfarande samma soffbord som för 8 år sedan, samma prydnadskuddar i sängen, samma badlakan and so on and so on. Jag vill kunna uppdatera det jag har utan en direkt anledning eller måste.

- Unna mig.
Jag hade verkligen velat kunna unna mig att boka in en ansiktsbehandling eller spontant ta in på hotell en natt eller göra något annat sånt där extravagant och härligt. Som ni förstår är det inget som toppar min lista atm, men hur trevligt hade det inte varit om det hade kunnat vara en del av ens vardag?

Hur känner ni på den här punkten? Drivs ni av pengar? Vad hade ni velat addera till er vardag om ni i sådana fall tjänat mer?

Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin