Nyttiga chokladbollar (med protein)

Cons of att plugga? Det konstanta småätandet.

Det kan ju inte bara vara jag som lider utav det syndromet när handen konstant jobbar mellan godisskålen och munnen, alternativt att ena hjärnhalvan inte kan sluta tänka på vad för gott som finns i kylskåpet, skafferiet, frysen eller i godisgömman i strumplådan.
För mig är det verkligen illa!

Jag har löst det den här perioden genom att faktiskt åka hemifrån, för när man sitter i KTH biblioteket kan den där hjärnhalvan snabbt konstatera det inte finns något kylskåp att sprina och kika i var femte minut.
Dock vet jag fortfarande att inte kan sitta här hela kvällen och kommer hamna i små-äts-situationen så fort jag kommer hem. Så för att slippa hamna i loopen av sockertoppar följt av total-dalar och den obligatoriska magontet försökte jag vara lite smart och slängde ihop lite en sats med "nyttiga chokladbollar". Goda, mättande och härliga!

" " sitter där för att jag inte vet om man direkt kan kalla dom nyttiga. Eller chokladbollar för den delen. Eller egentligen bollar då jag (till skillnad från dom på bilderna som jag gjorde förra gången) "rullade" dom mellan två teskedar, haha!
Men oavsett smakar dom oerhört gott =)

Gör såhär:
- Mosa en banan
- Tillsätt cirka en dl havregryn, ett par matskedar kakao, en skvätt kaffe och om ni vill en skopa proteinpulver (jag kör med kladdkakesmak (såååå god!), men ni kan såklart ta precis vilken som helst)
- Rör runt allt till en smet. Tillsätt mer havregryn och/eller kakao om smeten är för kladdig
- Rulla sedan till bollar. Ni kan antingen ha dom naturella, garnera med kokos eller rulla i ännu mera kakao
- Låt stå i kylen ett par minuter och njuuuut sen!

Så enkelt är det! Inget sötningsmedel behövs då bananen gör det tillräckligt sött, och tycker man det är för sött är det bara att ösa på med ännu mer kakao.
Bästa tipset inför helgen eller varför inte en lite lyxigare vardagskväll =)

Gillar