Nystart och Inspiration

Okej - kan vi bara ta en liten stund för Stockholm? För inte så många dagar sen (rätt så exakt 9 stycken) satt jag på båten påväg ifrån min älskade ö med den där vanliga klumpen i magen och total separationsångest. Jag har skrivit om det innan, men det är verkligen något märkligt med att ha två hem. Oavsett om jag är på Gotland eller i Stockholm så längtar jag alltid till det andra stället. Samtidigt som jag också alltid har en ångest över att lämna stället så blir jag totalt överlycklig i samma sekund jag kliver på marken på andra sidan Östersjön. Så märkligt och så härligt på samma gång. Alltid delad, alltid hel.

Gotland // Stockholm

Men nu är jag hemma i min älskade storstad och fullkomligt älskar det. För även om jag älskar att vara hemma i mitt barndomshem (jag tror verkligen inte att jag kan understryka lyckan som fyller mig när jag kliver in genom den där välbekanta dörren) så är det något speciellt med att vara hemma i sin egna lägenhet. Här är det jag som bestämmer. Punkt. Ingen annan att ta hänsyn till, ingen annan att störa mig på (nej, för står disken framme så är det bara mig själv jag kan gorma på - och det gör jag, haha), ingen annan än jag som bestämmer.

Bilder lånade från WeHeartIt

Efter semestern har jag kommit tillbaka med ny energi och en riktig nytändning. Framför allt när det kommer till att må bra - inifrån och ut. Jag har ju en bild av att jag ska bli bättre på att laga härlig och varierad mat. Känner jag mig själv kommer jag snart att falla tillbaka till mina gamla vanor, men vi kan väl hoppas att det håller i sig ett litet tag i alla fall? Något som jag oväntat nog också fått ett litet sug efter är att plantera och börja odla lite. Min Mamma har en hel örta-trädgård hemma och det känns så härligt när hon bara går rakt ut och hämtar färska kryddor till matlagningen. Visserligen har jag världens svartaste fingrar, men det borde väl inte vara allt för svårt att styra här hemma med? Så jag funderar faktiskt på att beställa hem lite fröer från Impecta. Typ mynta, basilika, timjan mm. Vad tror ni om det? Har ni förresten några tips på vilka som är lättare att ta hand om och vilka jag kanske borde undvika?

Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin