Näringsrikt Julbak och allt för familjefriden

Jag säger bara en enda sak: Hemma!
Hur underbart är det inte att få vakna i sitt älskade barndomshem? Eller att få gå och lägga sig i sängen (som Mamma bäddat med kramdjur och allt). Livet säger jag bara!
Första dagen hemma tillbringades ute hos Mormor och Morfar i Fröjel. Där åkte resten av familjen upp i våran skog för att hämta julgran. Vi har för familjenfridens skull beslutat att jag inte skall vara med på det momentet, haha.

Däremot deltog jag i det traditionella julbaket. Tyvärr kunde inte mellansyster Isa vara med då hon är kvar i Stockholm och jobbar. So sad. Men vi gjorde vårat bästa, jag, Wilma och Mormor.
I år testade jag dock något som inte är så traditionsenligt (hos oss). Jag fick feeling för att baka Womensyncs brownies. Jag vill ju försöka få i mig mer och bättre näring, så var sugen på att fixa något som innehåller just det och inte bara en massa socker. Och vet ni vad? Det var 1. så enkelt, och 2. så gott!! Det här skall jag utan tvekan göra mer av hemma med sen.

Womensync (Jul)Brownies

INGREDIENSER

--------------------------------------------------------------

Botten

2 dl valnötter

1 dl pumpakärnor

10 färska urkärnade dadlar

0,75 dl kakao

2 msk ghee

1 tsk vaniljpulver

0,5 tsk jodberikat salt

Gör såhär: Mixa nötter och frön till ett mjöl. Kärna ur dadlar. Blanda i resterande ingredienser och mixa med en matbredare tills du fått en jämn och len smet. Tryck ut på ett bakplåtspapper i en matlåda. In i frysen medan du gör lager nummer 2.

Frostning

1 mogen avokado

1,5 msk honung (beroende på hur sött du vill ha)

2 msk kakao

2 msk kokosolja

Kakaonibs på toppen (bytte jag ut mot krossad pepparkaka)

Gör såhär: Skeda ur avokadon och mixa tillsammans med alla ingredienser till en jämn smet med en handmixer. Bred på lager nummer 1 med en slickepott. Förvaras i frysen.

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin