När man vill ge upp på livet och när man bestämmer sig för att ändra allt

Jag tror till 110% på viljans kraft, på att allt blir vad man gör det till och framför allt Vill jag så kan jag! Jag vill säga att det är något jag alltid gjort och att det är något jag alltid kommer att göra. Men sanningen är att jag absolut inte gjorde det innan. Nej, på grund utav min blyghet vågade jag inte göra något annat än det andra gjorde. Det vill säga att var det trött och stelt, ja då var jag också trött och stel. Satt alla tysta i ett rum, då satt jag också tyst. Var festen tråkig, ja då var den tråkig. Men under min korta period där jag jobbade på kontor insåg jag två saker:
1. Livet är alldeles för kort för att göra något man vantrivs med! (Anledningen till att jag rätt så väldigt spontant reste mig upp och sa upp mig, haha)
2. Min värsta mardröm (bortsett från att folk i min närhet ska dö) är att bli en bitter hagga!
Jag vill älska livet, vara lycklig och fortsätta vara positiv! Därför tror jag numera på att allt blir precis vad man gör det till.

Såg den här kommentaren när jag scrollade förbi Margaux Dietz's insta. Min livsfilosofi i ett nötskal <3

Ibland är det dock inte superlätt. Till exempel dagarna jag vaknar med ögon så svullna att jag knappt ser 5 meter framför mig eller när hela världen verkar ha något emot en. Då är det rent ut sagt skitsvårt! Och jag vet att vi alla har sånna dagar. Till och med Beyoncé (always remeber that).
För dom dagarna har jag kommit fram till att man har ett val att göra. Antingen så:
- Bestämmer man sig för att göra allt för att vända dagen.
- Bestämmer man sig för att man helt enkelt har en skitdag, lever med den och lever för att dagen därpå är den ny dag.

Vilken du än väljer, så kommer här 5 tips på saker att göra =)

5 tips för att vända dagen

1. Lägg 10 minuter extra på att göra dig snygg!
Jag tror också stenhårt på principen att man ska klä sig så som man vill känna sig. På en dålig dag vill man inget annat än att känna sig snygg, så ta 10 minuter extra till att välja den rätta outfiten, locka håret eller måla läpparna röd. Gör just det som gör att du känner dig som en riktig babe!

2. Unna dig din lyxiga favokaffe påväg till skolan/jobbet!
Den där som kostar löjligt mycket men som du vet att du mår bra utav så fort den når dina läppar. Do it - cuz you're worth it!

3. Omge dig med dom som ger dig energi!
Ignorera alla dom där personerna som suger kraften ur en och boka istället in en kompisdate, ett telefonsamtal med din bästa vän eller bara mys med syrran hemma i soffan!

4. Ge någon annan en komplimang!
Eller gör en gest som betyder något! Det behöver absolut inte vara något stort utan kan vara allt från att säga att en vännina passar sjukt bra i sin knallblåa jacka, lämna en ha-en-bra-dag-post-it-lapp till kollega eller hålla upp dörren för en främling som kommer konkandes på trettio-elva-påsar. Att sprida glädje ger enormt glädje tillbaka och dessutom skapar det en ripple-effekt vidare (förhoppningsvis). Så just do it!

5. Kika igenom din mapp med sparade kattklipp!
Om du inte har en redan nu så är det dags att skapa den, cuz there is a day when you'll need it, haha!

5 tips för en bajs-dag

1. Förvarna personerna runt omkring dig att du har en dålig dag!
Det är okej att ha en - kom ihåg det! Lika mycket för dig som för dom. Men för att slippa att det stör er relation för dagen efter, dra iväg ett sms där du skriver rakt upp och ned att du kommer vara ett arsle idag.

2. Kan du stanna hemma? Gör det!
Jag säger absolut inte att du ska sjuka dig bara för att du har en dålig dag, men skulle den infalla på en ledig dag isolera dig då hemma. Dra ned rullgardinerna, gå runt i sunkiga mjukiskläder och starta en film efter vad du vill känna (behöver du gråta - sätt på något sorgligt. Vill du vara arg - sätt på en dokumentär om vilka idioter det finns i världen och hur dom förstör naturen genom att skräpa ned). Gör precis ingenting.

3. Rensa avloppet, ta ut soporna och dammsug bakom soffan.
Gör allt det där skitgörat som du verkligen hatar. Du är ju ändå redan på dåligt humör, så varför inte passa på så att du slipper göra det på en bra dag?

4. Ifrågasätt alla dina livsval.
Samma sak där. Vi får alla existensiella kriser emellanåt. Vem är jag? Vad vill jag? Vad har jag gjort med mitt liv? Åldersnoja? Än en gång, varför inte passa på??

5. Låt dagen vara en riktig bajsdag!
Men komihåg att imorgon är en ny dag! Låt den här dagen vara precis så dålig som den är. Skrik, gråt, tänk fula tankar om allt och alla, svär i kudden, banka i väggen - gör det du behöver. MEN bestäm dig för att imorgon är en ny dag. Imorgon är en bra dag! För allt blir vad man gör det till, och två dåliga dagar i rad? Nej, så kan vi inte ha det! Så gör allt vad du behöver göra för att släppa på trycket och gå sen och lägg dig för att vakna upp till en helt ny och fantastisk dag!

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Alltså JAA Matilda, du har verkligen så rätt i det du skriver och håller med dig till punkt och pricka! Så himla inspirerande as usual and I LOVE IT! Kram och TACK för peppen <3
nouw.com/emmaengstrom
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men altlså åhhh! TACK hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
Ida,
Tror det är viktigt att få ha bajsdagar också. Inte tvinga sig va pepp när en inte är det. Men heller inte fastna i självömkan. Sen beror det på vad för problem en har. Svårt att vara glad, positiv och lycklig när en lider av sjukdomar en inte kan styra över. Eller om en har depression.
Men superbra tips ❤ Kram
onlyonewaytogo.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså verkligen!! Men ja, jag ghåller absolut med dig. Skickar dig alla världens kramar <3
nouw.com/matildaberlin
Man klarar betydligt mer än man tror! Önskar dig allt gott! <3
www.henrikolsson.eu
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack snälla <3
nouw.com/matildaberlin
Hilma
Hilma,
Min kloka underbara Matilda! ❤️ Fattar du hur mycket jag ser upp till dig? Du är en sån jäkla inspiration och jag suger åt mig allt du säger som en liten svamp! Jag upplever att vi är väldigt lika på många sätt, känner igen mig så i hur du beskriver dig själv för några år sen. Jag var exakt likadan och att se din utveckling peppar mig så jäkla mycket! Nu är det vi som ska leva, right?! Puss på dig min stjärna! ❤️
nouw.com/hilma
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså - fattar du hur mycket jag ser upp till dig eller??? Du är verkligen en magisk individ hjärtat och jag längtar verkligen så efter den dagen vi kan träffas! ALLA världens pussar och kramar <33
nouw.com/matildaberlin
Hilma
Hilma,
Ååååh BÄSTA dagen då vi äntligen träffas! Ser SÅÅÅ mycket fram emot det hjärtat!! PUSS <33
nouw.com/hilma
Cindyllb
Cindyllb,
Åå du er bare god du!! Veldig fint innlegg❤️
nouw.com/cindyllb
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! TACK finaste <3
nouw.com/matildaberlin
Pauline,
sååå bra tips fina du
lillafrokenhurtig.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
artibus
artibus,
Shit vad jag behövde detta inlägg. Du är så jävla grym Matilda. Dina "små" tips är verkligen underbara. Dock kan jag inte unna mig min favoritkaffe på väg till jobbet då jag åker runt 05:00-06:00 och bor i en liten stad haha. Jag får kolla mer kattklipp istället. Saknar dig och dina stöttande varma kramar. Ha en fantastisk kväll hjärtat! <3
nouw.com/artibus
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men altlså åhh! TACK TACK TACK finaste du! Och hahaha! Du får väl göra en liten superkaffe hemma (dvs ös i med choklad 😉 ) STOR KRAM hjärtat och saknar dig med - massor <3
nouw.com/matildaberlin
Hannas krypin,
Så himla peppande och härligt inlägg att läsa. Precis vad jag behövde! Kram på dig!
hannafialotta.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Så underbart att höra!! kram hjärtat <33
nouw.com/matildaberlin
sjosefine
sjosefine,
Men ja! 👏❤
nouw.com/sjosefine
Matildaberlin
Matildaberlin,
Jasmine,
Ett sånt härligt inlägg, Matilda. Tack för det!

Svar: Tack för din kommentar.

Trevlig midsommar!
Kram
rosanatt.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack finaste <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin