Mitt liv är inte hållbart

Den här helgen, alternativt under min semester (om jag hellre vill fylla min lediga Lördag med lite roliga grejer), måste jag se till att sätta mig ned, se över mitt liv och försöka göra någon slags plan. För just nu känns det nästan som att jag inte hinner med livet. Eller snarare är det så att jag krigar på och faktiskt gör det, men jag inser att det här är inte hållbart. Vardagen är ett pussel och ser man på det ur ett tårt-perspektiv är det rätt så självklart: Lägger man till något så måste man ta bort något annat. As simple as that.

Jag tänker att jag ska skriva lite mer ingående om det sen när jag själv fått ett grepp om situationen. Men lite snabbt kan vi konstatera att jag lagt till:

- vänner. Även om jag inte haft något problem med att skaffa vänner så har mina prioriteringar gjort att jag kombinerat "deras tid" med exempelvis jobb och skola. Nu har jag dock mina vänner utanför det och både måste och framför allt, vill, göra sin egna plats i schemat för dom.

- nytt jobb. Att gå från en vardag med ungefär en 2-timmarsföreläsning om dagen till att numera kliva upp tidigt, träna, jobba mellan 08:45 till typ 19 och sen dessutom vara fortsatt tillgänglig på telefonen, kan vi ju konstatera är något utav en omställning.

- dejtande. Okej, det är väl inte något superinslag. Hur många har jag gått på? 4 sedan April? Men det vore ju kul om det blev ett par till.

Vad är det då som jag känner fallerar? Jo:

- mina sociala medier. Tidigare har jag kunnat kombinera bloggande, instagrammande osv med att sitta på föreläsningar eller liknande. Nu däremot, när jag är på jobbet, då är jag på jobbet. Full fokus! Jag måste typ se till att lägga in tid i kalendern för att svara på mina privata mail, facebook-meddelanden, DMS och så vidare. Nej, jag måste se till att få någon slags struktur på det.

- maten. Inte som att jag inte äter, utan mer som i att det snart finns en risk att jag börjar köpa färdiga portionsrätter. Haha, riktigt där är vi inte än. Men när jag kommer hem har jag noll och ingen inspiration alls. I förrgår ställde jag mig vi spisen, drog på en platta och kände bara sen då?. Och jag är inte den som är dålig på att improvisera.
Jag funderar nästan på om jag ska köra någon matkasse. Men allt handlar ju bara om planering. Sätter jag mig istället ned, letar recept och planerar så kommer det ju inte vara något problem. Ska vi köra en challange på det? Tillsammans liksom.

Hmm! Jag får fortsätta att fundera över hur jag ska se till att få ihop det. För att leva ett liv som inte är hållbart är jag faktiskt inte intresserad av. Nej, 2020 är året då vi alla jobbar mot balans och hälsa!

Gillar

Kommentarer

Hannas krypin,
Jag började jobba hletid i våras och det som då har fallerat är mina sociala medier, förstår precis vad du menar med att få tiden att räcka till. Snart ska jag dessutom lägga till att skriva ett examensarbete på mitt redan fulla schema. Mannen sa senast igår, hoppa av, men jag är inte den som ger upp.
hannafialotta.blogg.se
Ellendelin
Ellendelin ,
En matkasse kanske är en bra början på att få in en ny rutin? Du behöver inte tänka på att handla, så den tiden kan läggas på att umgås med kompis eller gå på den där dejten? Eller att du börjar med storkok. Matlådorna är redan färdiga när du kommer hem alt ska till jobbet. Grab one and go! Jag tror att du löser allting, men förstår att det är jobbigt nu. Ibland behövs livet bara tänkas igenom, men vips så kommer man på en superlösning. Jag tror på dig!!! 💙
nouw.com/ellendelin
lindholm
lindholm,
Matlådor är räddaren i nöden för mig för att få ihop vardagspusslet. Brukar ställa mig en dag, oftast söndagar, och laga 2 rätter som jag fyller frysen med. Kan lätt bli 8-10 matlådor, då av iallafall två olika rätter. Vipas kan jag släppa det stressmomentet 😊
nouw.com/lindholm
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Jag tycker du gör ett fantastiskt jobb som hinner med allting, förstår dock att det är svårt att få ihop allting. Försök att inte ha så mycket press på dig, som tex med sociala medier. Hinner du inte alltid uppdatera varje dag så är det okej, vi finns kvar här ändå. Jag vet själv hur pass stresande det kan bli även om det är så roligt så ligger stressen där att hela tiden hela uppdatera osv. Därför ville jag bara påminna dig om att det är okej att bara uppdatera när du vill och hinner. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Desireekujala
Desireekujala,
Förstår att det blir en stor omställning, hoppas du hittar en bra balans <3 kram!
nouw.com/desireekujala
marietheresel
marietheresel,
Nog blir det en omställning alltid. Matlådor är väl det bästa tycker jag 😍 så oerhört skönt att slippa laga mat efter en lång dag 😊❤️ Kram
nouw.com/marietheresel
artist
artist,
Bra där att du tänker på balans och hälsa. Ja, visst kan det vara svårt att veta vad man ska laga för mat när man är trött efter jobbet. En matkasse är ingen dum idé!
nouw.com/artist
brallans
brallans,
Det kan vara så himla svårt att hitta någon slags balans i livet och hinna med allt det som man egentligen vill... Hoppas det känns bättre snart!! Kram <3
nouw.com/brallans
linndossing
linndossing,
Balans är något man alltid kommer brottas med, ibland mer och ibland mindre! Så känner jag verkligen <3 Kram
nouw.com/linndossing
Amandaya
Amandaya,
Åh tycker också det kan vara så svårt att hitta nån balans, men brukar oftast kännas så mycket bättre när man verkligen lagt ner tid för att planera (om det är stressigt iallafall)❤️ Kämpa på!❤️ Kram
nouw.com/amandaya

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin