Mitt första strul på över 6 år - årsresumé del 3

Del 1 HÄR // Del 2 HÄR

Eftersom att jag plötsligt stod utan sambo och utan lägenhet, och dessutom skulle jobba på Destination Gotland hela sommaren, bestämde jag mig för att flytta hem till Mamma och Pappa. Plus att vem säger nej tack till en hel sommar på Gotland?

Jag var inte schemalagd att börja jobba förens efter Midsommar, men jag passade på att hoppa in några enstaka dagar innan dess. Så kul att vara tillbaka! Och så sorgligt att det inte blir något i sommar.


Den 19 Juni fyllde min älskade lillasyster år, vilket såklart firades med jordgubbstårta!

Midsommar firades långt ute på landet tillsammans med över 100 andra. Det hade styrts upp med traditionell midsommar-lunch, brännboll-turnering (hur kul??), den mest avancerade beer-pong-turneringen jag någonsin sett, dj-bås, dansgolv med lysstavar, bajamajor mitt i deras trädgård (för det var där det hölls) och tältplatser åt alla som skulle stanna. Helt otroligt!

Dom hade till och med hyrt in en buss för att ta oss alla till Midsommardagen på Tofta Beach Club. Jag säger då det - är det två fester man ska gå på under sommaren så är det utan tvekan midsommardagen på Tofta och vecka 29 på Kallis.

Årets första dopp togs efter en löptur. Det blev till och med ett återkommande moment i min sommar. Kläder på, ut och springa, stanna till vid Norderstrand, hoppa i det kalla vattnet (för ja, det var verkligen kallt) och sen gå hem barfota, i bara sport-BH och hotpants, och med kläderna i handen. Underbart!

Efter att ha gjort slut med Richard bestämde jag mig för att bli en ny version av mig själv. Jag har alltid varit väldigt inrutad och en sån som oftast tackar nej. New me var det. Så när jag fick inbjudan till Gutes invigning bestämde jag mig för att dra med Agnes och Ina dit. Det här var kvällen innan jag skulle börja jobba 05:45 (drinken är alkoholfri). Planen var att vara där mellan åtta och nio, äta lite gott och gå hem. Jag var hemma efter midnatt, haha!

Första veckan jag jobbade såg det ut såhär när jag cyklade till jobbet. I år jobbade jag dock på storbåt istället för min älskade lilla (som jag varit på innan). Fördelen? Inga spyor!

Jag hade blivit lovad att jobba dag, så förstå min besvikelse när jag fick mitt schema och såg att jag skulle jobba 00:30-09:15. Till en början höll jag på att säga upp mig på plats då jag förra året höll på att gå sönder som person när jag jobbade "natt" (vi slutade runt 03). Men helt ärligt blev det så bra det bara kunde bli. Min dygnsrutin blev: sluta jobbet 09:15. Cykla hem. Ta bort sminket. Ta med mig täcke och kudde och för att lägga mig ute och sova. Vakna runt lunch. Gå och träna, äta middag med vänner och ta tillvara på dagen. Gå och lägga mig vid 19 och sova ett par timmar innan jag vaknade 00 för att gå till jobbet.
På så sätt jobbade jag natt, blev jag brun utan att försöka och kunde ta till vara på dagen.

Dessutom fick jag se heeeelt otroliga soluppgångar.

Bästa med att jobba på båten är dessutom att man jobbar en vecka - är ledig en vecka. Så mina friveckor fyllde jag med att hänga på Tofta, ligga vid poolen, instruera klasser och allt möjligt annat kul.

Annat kul som att gå på Kallis. Hela 3 besök blev det i år. Kan vi snälla ta en stund för att jag har världens snyggaste vänner??


Det var också på Kallis jag hade mitt första strul med någon annan än Richard på över 6 år. Han var verkligen inte min smak, han var verkligen inte bra på att hångla, jag ångrade det nästan efteråt, men samtidigt var det en sån sjuk känsla av att verkligen vara singel, haha!

I 9 år har jag känt Agnes. I typ 7 utav dom har jag räknat henne som en av mina absolut bästa vänner. Först i år åkte jag ut och hälsade på henne hemma i Näs. Så sjukt sorgligt att jag inte gjort det innan. Men nu är jag ett nytt jag, så fler gånger ska det utan tvekan snart bli!

Jag tror som ni vet vid det här laget på att Vill man så kan man, så jag var ärligt aldrig orolig över att jag inte hade något boende inför hösten. Och det löste sig. Så den första Augusti åkte jag och Mamma upp, hämtade ut nycklarna till min lilla studentlägga, och gjorde för första gången i mitt liv en sån där Ikea-trip när man plockar på sig allt.

När man läser det här, och när man träffade mig i somras, hade man kunnat tro att jag mådde bra. Men sanningen är det motsatta. Jag sökte aldrig någon diagnos, men jag var under denna period deprimerad (och nej, det är absolut inget jag slänger ur mig bara sådär). Inte djupt deprimerad, jag kom ju trots allt ur sängen. Men jag mådde inte bra.


I mitten av Augusti var vi bjudna på bröllop. Ett helt otroligt fint ett. Allt var jättetrevligt, avslappnat och h��rligt. Jag log stort och kämpade allt jag kunde, men att vara där var något utav ett helvete. Jag gick konstant på toa för att få vara ifred en stund och strax efter nio skyllde jag på att jag var jättetrött, behövde sova och gick och la mig i bilen. Sanningen är att jag fysiskt inte klarade av att vara kvar där inne.

För att sammanfatta: Det var verkligen en sommar fylld med alla världens toppar och dalar.

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon finaste du! Jag uppskattar verkligen när du pratar om ditt privatliv, när du öppnar upp dig är så himla fint. Det är både modigt och starkt gjort vännen. Jag längtar redan till nästa inlägg, du skriver så himla bra så man fastnar helt. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Hannas krypin,
Godmorgon! Det går aldrig att se på utsidan hur en person mår på insidan. Fint att få följa med på en årsresumé så här med alla toppar och dalar.
hannafialotta.blogg.se
ebbaalexandraa
ebbaalexandraa,
linndossing
linndossing,
Älskar att läsa detta <3 Kram
nouw.com/linndossing
elllensvensson
elllensvensson,
erikarobertsson
erikarobertsson,
Så himla mysigt att jobba på båten!! 😊
nouw.com/erikarobertsson
isabylund
isabylund,
Åh vilken sommarlängtan jag fick nu! Snälla kan vi gå på många dagsfester nästa år?? PS. FIN <3
nouw.com/isabylund
tildablanksvard
tildablanksvard,
Men oj vilken sommar!! så kul med mycket som händer och vilka härliga bilder wow
nouw.com/tildablanksvard

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin