Mitt 2020

Jag vet helt ärligt inte riktigt vad jag ska säga. Jag tror att jag har påbörjat det här inlägget omkring 10 gånger nu för inga ord känns rätt. Vad har det här året ens varit? Har det ens hänt? Allting känns så surrealistiskt. Och vips har ett år bara försvunnit från våra liv. Eller nej. Det har verkligen inte bara försvunnit, för trots allt så har det hänt enormt mycket under dessa 12 månader. Barnkonventionen blev lag, BLM, Den första kvinnliga vice presidenten i USAs historia och så mycket mer. Och även om det emellanåt inte känns så så har det hänt enormt mycket i mitt liv. Jag såg Lovisa Barkman gå igenom sitt insta-flöde månad för månad, så jag tänker att vi tar och gör detsamma.

Januari

Året började riktigt bra. Efter att ha tillbringat jul och nyår hemma på Gotland åkte jag tillbaka till Stockholm för att påbörja min sista termin på KTH. Dagarna tillbringades i skolan (där jag faktiskt läste mina enda mäklar-kurser -vilka tyvärr sög), på gymmet och tillsammans med mina vänner. Jag såg fram emot att leva livets liv under våren och var sjukt taggad på vad 2020 skulle föra med sig.

Februari

Egentligen var det inte en särskilt händelserik månad. Jag pluggade på, var faktiskt hemma på Gotland en sväng i och med att min älskade lillasyster fyllde år och juste, jag signade på hos Fastighetsbyrån Östermalm. Även om det mer eller mindre hade varit klart innan att jag skulle vara där så var det först då jag officiellt påbörjade min praktik. Jag bokade också in 3 utlandsresor i Mars och April (behövde något att se fram emot efter tentorna) och hade mer eller mindre panik över hur jag skulle få ihop utlandsresor, praktik och C-uppsats. Och det var innan jag ens hade påbörjat skrivandet.

Mars

Det var här man mer eller mindre började ta corona lite mer seriöst. Jag minns fortfarande hur sjukt jag tyckte det var när Trump vägrade låta ett kryssningsfartyg med sjuka personer kliva iland. Men så mycket mer var det inte i början av månaden. Utan jag kämpade på, klev in i min sista tenta-bubbla, mådde skit och till sist skrev jag dom - mina sista tentor på min kandidat. Så sjukt! På kvällen skulle vi på tenta-pub och fira och det var då, på kvällen Danmark stängde sina gränser. Så surrealistiskt. Det var nämligen ett stort gäng från våran sektion som hade arrangerat en skidresa till Alperna som helt enkelt fick vända när de nått gränsen och köra tillbaka till oss på pubben. Dagarna efter gick jag i ren och skär panik och räknade ned dagarna inför min Mexico-resa. Jag försökte till och med boka om mitt flyg till ett par dagar tidigare än planerat då jag kände att något var på gång. Och mycket riktigt, 2 dagar innan jag skulle lämna för min drömresa gick UD ut med sina rekommendationer = ingen resa. Så jag blev kvar i Sverige. Mer bestämt i min lilla lägga där jag påbörjade min C-uppsats och upptäckte att man faktiskt kan träna hemma (och få resultat) vilket jag aldrig någonsin trott var möjligt.

April

Slutet av Mars / början av April var en total osäkerhet. Vad var corona? Vad skulle hända? Jag som satt instängd, helt själv på mina 24 kvadrat och skrev min C-uppsats mådde skit. Till slut tog jag beslutet att packa ihop min resväska och fly hem till Gotland. Mina 2 andra resor blev såklart också inställda, så jag karrantänade mig hemma hos min familj. Resten av månaden innebar mer eller mindre C-uppsats, osminkad och träningskläder 24/7, löpturer ute i solen, och kvällar tillsammans med min familj.

Maj

I Maj var det dock dags att åka tillbaka till Stockholm. Detta för att få ihop mina 10 veckors praktik (vilket behövdes för min reg.). Plus att jag var så klar med Gotland. Det var här jag verkligen blev total förälskad i Stockholm. Vem hade någonsin kunnat tro't? Bortsett från fortsatt C-uppsats, praktik och hemmaträning tillbringades dagarna med rosé i solen. Ja, det var här jag för första gången i mitt liv upptäckte det här med AW och hur trevligt det är. Som jag längtar efter det i vår igen!

Juni

Kanske min mest händelserika månad. C-uppsatsen skickades in, opponerades på och godkändes, jag lämnade Stockholm för att fira midsommar hemma på ön och framförallt: Jag fick besked från Fastighetsmäklarinspektionen att jag var registrerad fastighetsmäklare. Wow, wow, wow!! Matilda Berlin - mäklare.

Juli

Efter att ha kickat igång min karriär lite smått tog jag beslutet att åka hem till Gotland i 2 veckor. Med tanke på att jag inte kom iväg på någon semester alls under våren behövde jag ladda om batterierna lite. Och satan vad jag njöt under dessa veckor. Jag åkte runt mer på Gotland än vad jag någonsin gjort, firade min examen (så gott det gick), läste bok och sprang längs med kusten. Underbart! När de 2 veckorna sen var slut åkte jag tillbaka till Stockholm och sålde, väldigt hastigt och lustigt, min första lägenhet. Bra månad måste jag säga!

Augusti

Även Augusti var en fantastisk månad! Taggad till tusen på livet. Jag fullkomligt älskade mitt jobb, var fortsatt nykär i Stockholm, och levde för AWar <-- ja, det blev väl kanske 2-3 i veckan, hehe. När jag tänker efter så tror jag faktiskt inte att jag gjorde så himla mycket mer än det.

September

Ma Birthday month! Min 25-års dag kom och gick. Jag hade så sjuk ångest över hur jag skulle fira. Kunde man fira? Hur fick man fira? Det hela slutade med att jag aldrig tog tag i att planera den stora festen jag verkligen tänkt att jag skulle ha. Istället slutade det med att jag nog firade 5 eller 6 gånger haha! Först ut en mindre hemma-fest följt av "utgång" fredagen innan jag fyllde. På min födelsedag gick vi ut och åt på Vau De Ville (sååå gott!). Till helgen kom min familj upp och firade mig. Och bäst av allt - min älskade syster arrangerade världens överraskning åt mig. Min största önskan har nämligen varit att bli överraskad. Och plötsligt, på restaurangen jag enbart skulle möte upp henne och 2 vänner på, satt hela Gotlands-gänget. SÅ SJUKT!! För detta är jag henne evigt tacksam!! Sista firandet blev sen när jag lämnade Stockholm och firade vidare hos min bästis i Göteborg. Så någon stor fest blev det inte, men sablar vad jag firade ändå!
Det var också under denna månad jag fick min all time high försäljning nu under hösten. Så kul!

Oktober

Och så kom hösten till Sverige. Vi fick ett par heeelt otroligt vackra dagar uppe i Stockholm. Att promenera runt Djurgården var verkligen fantastiskt! Livet rullade på mer eller mindre. En trip till Götelaborg, jobbade långa dagar, påbörjade min träning hos Becore (älska Megaformer) och kom (thank God) iväg på utbildningen som tidigare blivit inställd på grund av Corona vilket betydde ett par dagar på hotell och SPA. Underbart!

November

Får jag lov att säga J*VLA skitmånad eller? Efter att ha kommit tillbaka från utbildningen med ny energi, köttade järnet en vecka (jobbade 09-22) och fick de resultaten jag ville, kom de nya restriktionerna. Och där gick luften ur mig. Det tillsammans med restriktionerna och avsaknaden av solljus ledde till min höstdepression. 3 besök på vårdcentralen senare fick jag just den diagnosen. Varje dag började mer eller mindre med tanken Jag vill inte, jag vägrar, jag kan inte. Inte så positivt. Så nedräkningen till December och till dagen jag skulle kunna byta Stockholm mot Gotland var ett faktum. Jag lyckades dock, trots allt, få till ett par riktigt (!) snygga förmedlingar h��r. Sjukt stolt över mig själv måste jag säga.

December

Lyckan när det äntligen blev den 1:a December!! Som jag hade sett fram emot julbelysning i mörkret, att få dra igång julmusiken på högsta nivå och mysa sönder! Nu har jag helt ärligt knappt gjort det. Depressionen i kombination med restriktionerna har gjort att jag knappt träffat några av de vänner jag planerat att fira med, inte gått på några julbord eller haft de bak-dagar jag planerat. Nej, det blev inte som tänkt. Men jag har ändå älskat det! Och jag har älskat att kunna jobba hemifrån! För redan den 15 December bytte jag storstadsluften mot ö-bris. En jul hemma på Gotland var verkligen precis vad jag behövde! En chans att ladda om batterierna, försöka hantera och processera situationen och att bara få vara. Julen tillbringades, precis som alltid (fördelen med en liten släkt), hemma. Den enda skillnaden var att Mormor och Morfar inte kom in till jullunchen. Däremot glöggade vi utomhus. Nyår däremot kommer ju inte bli som vanligt. Det är fortfarande inte bestämt, men det kan vara så att det bara blir Mamma, Pappa och lilla jag, haha! Men vad gör väl det, 2020 i ett nötskal skulle jag säga!


Jag inser nu hur lite som hänt under det här året jämfört med mina tidigare. I vanliga fall hade den här resumén varit 3 eller 4 inlägg lång, innehållit bilder från cirka 6 eller 7 utlandsresor, berättat om allt från plugg till fester till träningsevents jag varit på och avslutats med en totalpepp inför nästa år. 2020 - minst sagt ett ovanligt år. Jag ska erkänna att förväntningarna inför 2021 är få. Jag har verkligen ingen som helst aning om hur året kommer bli, vad det kommer innehålla eller var världen ens är på väg. Det enda jag vet är att jag har ett mål på jobbet - att omsätta 2 miljoner. Fullt fokus där, sen får vi se vad som händer runt omkring.

Hur har erat år varit? Och vad har ni för tankar inför nästa?

Gillar

Kommentarer

louisekihlgren
louisekihlgren,

Låter som ett bra år trots omständigheterna, hoppas 2021 blir ännu bättre. Kram 😊

nouw.com/louisekihlgren
Marie,

Så roligt att se bilder från ditt år många fina

sweetwordsbymirre.com

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin