Misstag när man dejtar

För inte allt för länge sen fick jag frågan om jag har börjat dejta eller om det fortfarande ligger på is. Utav respekt för mitt ex har jag valt att inte skriva något, men nu har det faktiskt gått över ett halvår, så då borde det väl vara okej?

Så Matilda, har du börjat dejta?
- Ja, det har jag. Och jag älskar det!

Jag har, tro det eller ej, aldrig dejtat tidigare i mitt liv. Jag och mitt ex gick sakta men säkert från vänner till bästa vänner till mer. Så förstå att jag var sjuuuuukt nervös första gången jag bokade in en träff med en helt okänd person (från Tinder dessutom, hehe). Hur gör man? Vad gör man? Vad ska man förvänta sig? Jag hade verkligen ingen som helst aning. Som former blygare-än-blygast var det här verkligen ett sjukt stort steg. Ett skitläskigt sådant. Och det är det fortfarande kan jag säga!

Men det är just det jag älskar - att kliva ur min comfortzone så totalt. Oavsett om dejten var så pass bra att vi bestämmer oss för att träffas igen eller en sån där man säger Tack, det här var trevligt. Vi hörs! (but you never do), så känner jag mig så stark och stolt över mig själv. Och dessutom är det helt enkelt sjukt kul att prata med och lära känna en helt ny person. Det finns så många olika individer här i världen att man aldrig vet vad man ska förvänta sig. Så kul!

Efter dom här dejterna jag gått på har jag dock reflekterat över x antal misstag som görs - både utav honom och av mig.

Misstag han gör

Han pratar bara om sig själv, och ställer inte frågor om mig. Okej, let’s face it. Vi alla gillar ändå att prata om oss själva. Och nog för att jag vill lära känna personen jag har framför mig så vill jag innerst inne också få berätta vem jag är. Kan ni inte hålla med?

Han kommer sent - och hör inte av sig... Jag ska erkänna att jag är en tidsoptimist och ibland kan råka bli någon minut sen. Men då skriver jag FÖRLÅT i versaler och att jag är påväg - innan jag är sen. Att stå utanför mötesplatsen och börja ifrågasätt om personen överhuvudtaget kommer dyka upp eftersom att han är 20 minuter sen och man inte fått ett enda meddelande är inte direkt jättekul.

Han kikar konstant på mobilen. Till och med jag som är på gränsen till mobilberoende plockar bara fram mobilen om han exempelvis går på toa. Att se honom sitta och kika ned, och till och med lägga allt fokus på att svara på något meddelande (utan att be om ursäkt), är rätt så väldigt osexigt och rent ut sagt otrevligt.

Han skryter om hur bra han är. Det kanske är personligt, men jag tål verkligen inte snubbar som på gränsen utav mytomani ska berätta om hur bra dom är, hur dom la ned en karriär inom en sport för att dom blev skadade, hur mycket dom tjänar, hur ovärdeliga dom är på jobbet, hur populära dom är bland sina vänner (eller tjejer för den delen) and so on and so on. Låt mig istället få ta reda på vilken fantastisk person du är.

Misstag jag gör

Jag kommer alltid in på mitt ex. Jag har (sorgligt) nog faktiskt inte haft en enda dejt där jag inte har pratat om honom... Måste verkligen komma på hur man gör för att undvika det. Men vi var tillsammans under hela mitt vuxna liv. Vi gick igenom och upplevde allt tillsammans. Så så fort jag pratar om att jag rest någon stans kommer följdfrågan Du och?, eller Flyttade du hit ensam? -Nej, det var jag och mitt ex. Han är liksom inkluderad och så självklar i så mycket.

Jag berättar hela min livshistoria. I och med bloggandet har jag hamnat i något slags stadie där jag analyserar varje drag, varje händelse och hela mitt liv. Så svaret på frågan Har du mycket vänner? tex är inte så enkelt som Ja eller Nej. Utan jag börjar något i stil med Nej men det är så här att när jag var liten så... Haha! Måste lära mig att sluta med det där.

Jag slutar svara. Okej, det är väl egentligen mer efter dejten. Men jag har en tendens att först försöka fadea ut lite när jag inte riktigt kände att vi klickade, bara för att helt plötsligt (till viss del omedvetet) sluta svara. Jag borde väl egentligen skriva något förklarande, men hur gör man det? Hur gör man för att trevligt säga Det var trevligt att träffas men jag har inget intresse av att ses igen??

Vilka misstag har ni fått uppleva? Och vilka är era stora tabbar?

#bestofnouw #nouwinfluencer

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Oj vilken bra inlägg hjärtat, så spännande och viktigt! Nu dejtar ju inte jag men när man väl gör det så är det alltid så lätt att komma in på sitt ex, fattar inte varför alltså. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Hannativeskog
Hannativeskog,
åh vad roligt att du har börjat dejta! tycker Sånt är så otroligt spännande 😍
nouw.com/hannativeskog
Lightworkers
Lightworkers,
Grymt inlägg! Har börjat tycka dejting är svinkul på sistonne! Vare sig det leder nån stans eller ej så lär man sig otroligt mycket. Finns alltid nåt att lära av andra personer 😃<3 Kram! /L
nouw.com/lightworkers
artibus
artibus,
Fint ändå att du har respekt till R, väldigt fint utav dig. Tycker det är så konstig med folk som kan hitta en ny/dejta en ny bara dagar efter ett uppbrott. Super roligt att du kommit till en stadig punkt i livet där du vill dejta, hoppas verkligen du får roliga minnen och upplevelser. Framförallt blir lycklig ❤️
nouw.com/artibus
Hannas krypin,
Men så roligt inlägg att läsa. Jag har inte dejtat på hundra år så kul att läsa ditt inlägg. Hehe, det där med att prata om sitt ex är ju lätt hänt. Särskilt om man man varit tillsammans länge. Tänker att den man dejtar får ju ändå ha förståelse för att man haft ett liv innan.
hannafialotta.blogg.se
petra,
Har inte dejtat på över 15 år nu då men väldans mycket i yngre dagar ,så kul att läsa ditt inlägg ,kram
mammansprinsessor.blogg.se
Lillymihlte
Lillymihlte,
Vilket superroligt inlägg att få ta del utav och så roligt att du har börjat dejta vännen! Det är minsann en spännande del, det där! Tycker det är så häftigt hur mycket olika individer det finns där ute! Och vad gäller dina misstag tycker jag inte det är så konstigt att ditt ex kommer upp ganska så mycket, som du säger har han ju funnits med i större delen utav ditt liv! <3 Kram finaste hjärtis!
nouw.com/lillymihlte
celinelundqvists
celinelundqvists,
Jag har aldrig heller dejtat så tycker detta är såååå intressant att läsa om haha! Känner igen det där att man inte kan ge ja eller nej svar pga bloggen hahaha! Gör så med vänner också! Och så är det väl rätt svårt att inte prata om ditt ex som du skriver då ni ändå upplevt så mycket tillsammans!
nouw.com/celinelundqvists
happyM
happyM,
Sååå himla underbart inlägg!!! Jag ääälskar att vara i ett förhållande och har nu varit det i över två år, men innan det så dejtade jag (och tyckte det var as kul att flörta runt, haha) och känner igen exakt alla misstag!! Jag hade otur och träffade flera killar som pratade sååå otroligt mycket om andra tjejer, typ om att dem inte gillade att gå på vissa krogar för att tjejerna var så på osv. Kändes bara otroligt orimligt det endel sa eftersom att jag själv gått och går på alla de krogar dem pratade om och endast har sett killar vara så på tjejer... Så oatraktivt med killar som ska skryta om sånt och som dessutom hittar på massor??? Pallar verkligen inte sånt!! Kram ❤️
nouw.com/happym
awesomecaroline
awesomecaroline,
Roligt att läsa! Har heller aldrig varit på en date, hehe.
nouw.com/awesomecaroline

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin