Mina vanor och rutiner

Inlägget innehåller affilliatelänkar

Jag vet faktiskt inte hur länge jag har funderat på att skriva det här inlägget, men jag har bara inte fått tummen ur. Til now. Jag vet inte hur det är med er, men jag tycker det är jättekul att höra om/läsa/se hur folk lever sina vardagsliv. Det vill säga vad man har för rutiner, vanor, to dos osv. Som den vane-människa jag är har jag mina rutiner både på dags-, vecko-, och månadsnivå. Dom tänkte jag nu dela med mig av. Hoppas ni tycker det är lika kul att läsa om som jag gör =)

Every day

- Larm x3
Varje morgon ringer klockan. Tidigare var det alltid (!!) 06:30, 06:45 och 07:00. Nu beror det lite på vilken veckodag det är, men standard är 05:30, 05:40 och 05:50.

- Träning.
Det första jag sen gör är att träna. Aldrig någonsin hade jag kunnat tro att jag skulle vara en morgontränare, men nu kan jag verkligen inte tänka mig något annat. Älska! Bästa starten på dagen + att man sen "är klar" och ledig hela kvällen och kan göra vad man vill.

- Jobb.
No shit! Normalt mellan 09 till 19-21 någon gång.

- Uppdaterar instagram.
Jag försöker att posta en bild varje dag. Händer det inte så händer det inte, men målet är en bild om dagen.

- Packa väskan.
Min väska ska vara redo att bara plockas upp på morgonen. Så varje kväll ser jag till att ombyte till efter träningen finns i, träningsskor om jag behöver det, viktiga papper osv osv. Allt för att minimera risken till stress under dagen.

- Skin routine
Min lilla egentid inne i badrummet, och wow vad jag älskar den! Varje kväll (oavsett hur sent) ser jag till att ta hand om min hy. Det beror självklart lite på vad min hy behöver, men mina standard-steg är:
1. Remover
2. Liquid Facial Soap
3. Liquid Facial Soap - all about clean
4. Clarifying Lotion
5. Serum <-- min ABSOLUTA FAVORIT
6. Night cream Psst! Sjukt bra rea just nu!

- Bedtime
Vid tio-tiden börjar jag göra mig i ordning för att krypa ned i sängen. Målet är att lägga ifrån mig mobilen vid 23 och absolut, absolut senast somna vid halv 12. När jag lägger ned mobilen varierar, men jag brukar kunna somna sjukt snabbt så halv 12 sover jag som en stock.

Every weak

- Träning
Exakt vad jag ska träna tar jag lite som det kommer och vad jag får feeling för, bortsett från att:
Onsdag = BodyCombat
Torsdag = Megaformer
Fredag = Barry's

- Söndag är vilodag.
Då betyder det 0 träning. Inte ens ett återhämtande yoga-pass eller stretch eller något annat. Vilodag.

- Lördag = städa toan.
Jag skäms över att säga det men när jag och mitt ex bodde tillsammans städade vi badrummet kanske en gång varannan/var tredje månad. Ni hör ju hur äckligt. När jag flyttade bestämde jag mig för att ändra det och städar VARJE vecka. Tidigare gjorde jag det på söndagar, men iom att jag gör det i samband med att jag duschar och söndag är vilodag och det inte finns en chans att jag går upp tidigare för att göra det innan jobbet så blir det helt enkelt lördagar.

- Tvätta håret.
Jag försöker att tvätta (obs skillnad på tvätta och skölja) det så sällan som möjligt, och för tillfället är det en gång i veckan. Antingen på fredagen eller lördagen.

- Varje helg
... förbereder jag en stor del av mina blogginlägg. Jag vet aldrig hur mina dagar kommer att se ut. Det kan lätt bli ett kontrakt eller extra möte på kvällen som gör att jag inte är hemma förens jag behöver gå och lägga mig. Och eftersom att jag inte vill att det ska vara tyst och tomt här inne förbereder jag det mesta under helgen.

- Meal prep
Eftersom att jag alltid äter matlåda till lunch och inte orkar släpa mat till jobbet varje dag så meal prepar jag under helgen och tar med alla 5 på måndag morgon.

Every month

- Den 25e.
Det första jag gör när lönen kommer in är att flytta runt mina pengar. Räkningarna ska betalas, en viss summa skall till sparkontot (det absolut första som sker), en del ska in på mitt ICA-konto och resterande del (minus "grund-beloppet") skall flyttas till mitt buffertkonto för att det inte skall sitta för mycket på mitt vanliga konto som är kopplat till mitt kort.

- Varannan vecka vattnar jag blommorna.
Kanske är därför typ alla mina blommor dör, haha! Men dom som överlever bevattning varannan vecka överlever fasen allt.

Vad har ni för vanor? Berätta!!

Gillar

Kommentarer

MARREEKHOLM
MARREEKHOLM,

Kul att läsa 😊👏❤️

nouw.com/marreekholm
LouiseEdling
LouiseEdling,

Vilken rolig lista att ta del av😍

nouw.com/louiseedling
sandraaugustinsons
sandraaugustinsons,
Jag får alltid lön den 25e och min sambo får lön den 26e, så när han får lön så betalar vi räkningarna tillsammans, sen är det storhandling alltid efter. Tvätta på söndagar oftast en vecka emellan, då dammar vi lägenheten och dammsuger. På fredagar och lördagar så köper jag ofta hem något gott att äta som mat eller något godis m.m. och försöker hålla mig under mån-tors. Annars tror jag inte att vi har några direkta vanor
nouw.com/sandraaugustinsons
emilialiljedahl
emilialiljedahl,

Jättebra inlägg! Skulle vara kul att läsa om hur du tänker kring din ekonomi t.ex. hur du sparar osv. 😃❣️✨

nouw.com/emilialiljedahl
Hilma
Hilma,

Låter som superbra rutiner allting 😊 Kul att läsa vännen!

nouw.com/hilma
evelinarou
evelinarou,

Kul att läsa finis! Vad tidigt du går upp, heja dig!! 😃 <3

nouw.com/evelinarou
Bianca88
Bianca88,

Alltid lika härligt att läsa din blogg🥰

nouw.com/bianca88
Hannas krypin,

Kul att läsa. jag har nog egentligen inga särskilda rutiner. Tar dagen som den kommer. Men jag tror att jag skulle må bra av att få till mer rutiner.

hannafialotta.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin