Mina första visningar

I samarbete med EnklaAvtal.se

Vet ni vad? I lördags när jag klev in genom ytterdörren efter att ha varit iväg och tränat kände jag bara: Nu är jag klar här. Jag har älskat den här lilla studentläggan. Det var mitt första egna boende. Det första stället jag någonsin testat att stå på helt egna ben i. Jag har verkligen älskat den (och det). Men nu är jag verkligen klar här. Det är dags att ta mig vidare. Så Project apartment hunting is officially on! Jag har ju som sagt insett att det kommer bli ett större projekt att hitta något jag vill ha än jag trodde.

Jag har dock insett hur svårt det här med lägenhetsköp kommer att bli. Den är nämligen förhållandevis bra i planlösningen, något som är få förunnat när det kommer till Stockholms smålägenheter. Framför allt inne i Vasastan. Det här med små klädkammare utan plats eller Stockholmsduschar är något som utan tvekan går bort. Sen har jag ju såklart en budget att hålla mig till. En egentligen rätt så sjuk budget. Hur jag ens kan bli betrodd med så mycket pengar förstår jag verkligen inte. Men det gör ju också att jag drömmer om det ena fina efter det andra. Högt i tak. Sekelskifte. Balkong. Fiskben. Någonstans måste jag inse att det inte är något jag har råd med.

I söndags var jag i alla fall ute på min första egna visningshelg. Jag kunde väl kanske ha valt en bättre söndag till att traska runt på än den där den sibiriska kylan slog till, haha! Dubbla byxor, polotröja, stickad väst, tjocktröja, vinterjacka, halsduk, mössa och dubbla vantar. 25.000 steg senare hade jag i alla fall checkat av 4 lägenheter. Ingen av dom var riktigt rätt. Den ena var alldeles för liten från start, den andra hade inte ens ugn och den tredje gillade jag helt enkelt inte. Den fjärde däremot hade potential. Med lite kärlek och en totalrenovering skulle den kunna bli rätt så fantastisk. Men ska den totalrenoveras så springer den långt över min budget. Och sen är frågan - skulle jag gilla området?? Jag kan mitt Östermalm, men sen då? Hur är Kungsholmen? Hur är Vasastan? Jag har verkligen ingen aning!
Å ena sidan känner jag att det här är ett sånt otroligt stort beslut, å andra sidan undrar jag varför jag är så kräsen. Jag flyttade in i min lilla lägga utan att varken ha sett den eller ens ha hört talats om området innan. Och nu är det ju faktiskt bara jag som skall bo här. Till skillnad från sist så behövs varken samboavtal (är så himla tacksam att jag tecknade ett sist. Lova mig att ni också gör det!) eller någon annans godkännande (förutom banken då). Det är helt enkelt bara jag som ska bo där, och troligtvis inte allt för länge heller. Allt blir ju vad man gör det till och bestämmer jag mig för att det blir bra, jamen då blir det bra! Fortsättning följer!

Gillar

Kommentarer

Marit1998
Marit1998 ,

Vad har du för bloggstil?

nouw.com/marit1998
mathiildaeklund
mathiildaeklund,

Det är verkligen inte lätt att hitta något som passar en, jag och min sambo letar hus för fulla muggar men det är alltid något som inte känns bra... lycka till med letandet, tillslut hittar du det perfekta! 😍

nouw.com/mathiildaeklund
sarasara
sarasara,

Jag letar också lägenhet, fast hyresrätt och i Tyskland. Tyvärr verkar ugn inte alls vara en självklarhet i små lägenheter här 😅 Men ett av mina krav är att det finns ugn om köket ingår. Om jag måste köpa eget kök, hoppas jag att jag kan välja ett med ugn och att det passar i lägenheten.

nouw.com/sarasara

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin