Mina bästa vänners bästa egenskaper

Under det senaste året har det (trots corona) kommit in helt otroliga människor i mitt liv. Som jag skrivit en del om innan så har jag inteIndivider som har jag, inte haft svårt med att skaffa vänner, men helt ärligt nog inte prioriterat dom i mitt liv. Jag var så bekväm och så nöjd i mitt förhållande och min egentid att jag nöjde mig med mina sociala interaktioner på jobb/i skola. Men så kom en dag när jag insåg ur ensam jag faktiskt var och hur mycket mina vänner betydde för mig. Efter det har jag lagt betydligt mer fokus på dom och på att lära känna nya personer. Att pusha mig själv ur min egen comfortzone. Och tack vare det har jag fått in så otroliga individer med sånna fantastiska egenskaper att dom både får mig att utvecklas och gör att jag vill bli en person. Jag är så oerhört tacksam över dom och undrar faktiskt vad jag ens gjort för att förtjäna det.

110% ärligt så känner jag mig verkligen stolt över att få kalla dessa fantastiska personer för mina vänner. Det är liksom inga jag träffar i smyg. Tvärtom skryter jag ju till och med om det i mina sociala medier, haha!
Men vad är det då som gör dom till så speciella? Jag har funderat på det och kommit fram till några egenskaper jag ser hos dom och vill kämpa för att också få.

(Ingen nämnd, ingen glömd)

Omtänksamhet
Jag har alltid velat se mig själv som just omtänksam, men jag inser mer om mer att jag är rätt så självisk. Framför allt att jag har varit det. För det första så vill jag inte vara det längre (även om man måste veta sitt egna värde och våga prioritera sig själv) och för det andra så är jag inte ens i närheten av vad dom här tjejerna. Sånna förebilder!

Uppskattning
Det hörni, är något jag vill bli tusen gånger bättre på. Både genom ord och små handlingar.
Jag har aldrig varit särskilt bra på att uttrycka mina känslor och att säga något i stil med att jag uppskattar dig så otroligt mycket och är så glad att du finns i mitt liv känns så onaturligt. Men samtidigt är det ju precis vad man vill höra. Inte sant? Så det är något jag helt enkelt måste bli bättre på. Sen vill jag bli en sån där underbar människa som också visar det genom små-saker. Typ som att köpa med en chokladkaka, hitta något i en låda och tänka den här skulle passa xxx så bra och ge den till henne, skicka ett kort och vad det nu mer kan vara. Det behöver ju verkligen inte va något stort, men det sprider ju så mycket glädje.

Lyfter det bästa
Alla vill vi väl vara den som lyfter det bästa hos dom vi älskar och bryr oss om? Att bli den bästa versionen av en själv? Nyligen har jag fått in precis en sån person i mitt liv. Någon som ser precis vilka mina ”svaga” punkter är, pushar mig att kämpa mig genom dom och som sen verkligen ser vad jag åstadkommit och ger mig beröm för det. Hör ni hur fantastiskt? Precis så vill jag också vara!

Bjuder in
... och bjuder med. Som före detta superblygis är det här en egenskap jag dör för. Jag avgudar verkligen dom där personerna som lyckas få alla som kliver in i rummet, oavsett om man känner varandra eller om man aldrig ens har setts innan, att känna sig sedda, uppskattade och som en i gänget. Jag vet ärligt inte om jag någonsin kommer kunna bli en av dom för just nu jobbar jag på att våga prata och vara social. Men tänk vilken dröm att få vara en sån där fantastiskt person!

Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin