Mina bästa säljtips för att öka din inkomst

Konstaterande: Jag har så mycket saker. Saker jag inte ens använder utan som bara ligger i lådor i läggan och uppe i förrådet. Den dagen jag ska flytta kommer jag återigen stå där och svära högt. Så varför inte börja ta tag i det redan nu? Dessutom har den här månaden varit lite sådär inkomst-mässigt pga corona, och nu den 25e kommer vara än värre då jag får mitt sista CSN (som bara är halvt).
Så innan jag åkte till Gotland tog jag tag i att börja rensa och framför allt fota en massa grejer. I över ett år har jag haft en flyttkartong som är märkt Loppis. Men vad gör det för nytta när den bara står där? Rensa. Fota. Publicera. Det var ett riktigt projekt kan jag säga. Nu har flera frågat: Var det verkligen värt det?

Svar: JA!
De senaste två veckorna har jag nu sålt grejer för över 2500 kronor (minus en del fraktkostnader som jag inte har orkat räkna på) och snart tömt en hel påse i förrådet. Ska himla skönt!! Så nu tänkte jag dela med mig av mina bästa tips för hur du också ska komma igång.

Men först vill jag tipsa om att det till och med var så pass värt det att jag tog tag i nästa del av förrådet och uppdaterade min Shpock. Så kika in HÄR om ni vill fynda allt från splitter nya märkeskläder, till gamla favoriter för 10kr, smink, hudvård, inredning och så mycket mer.
Note: du behöver inte själv ha ett konto där, utan ser du något du gillar är det bara att skicka ett mail till matildaberlin@hotmail.com.

Steg 1. Rensa
Här bestämmer du själv hur omfattande projektet ska vara. Snackar vi att bara sälja dom där grejerna du tänkt på att du aldrig använder eller är det dags att gå Marie Kondo on it’s ass? Det är helt upp till dig. Men bestäm dig för vilket, plocka fram alla grejerna och se sen till att samla dom på ett och samma ställe. Det gör det så mycket enklare sen när du börjar sälja och vet exakt var du ska leta för att plocka fram den där tröjan.

2. Fota
Enligt mig är detta det tråkigaste steget, men det måste ju göras. Så här kommer ett par saker att tänka på:
- Ljusa bilder säljer. Så en vit bakgrund med naturligt ljus är toppen.
- Försök fånga objektets faktiska färg och form.
- Fota i flera vinklar. Få med både framsidan och baksidan.
- Finns det några snygga detaljer? Kanske en spetskant eller en öppen rygg? Se då till att få en närbild på det.
- Är produkten skadad eller fläckig? Se då till att få det på bild så slipper du tråkiga affärer där köparen kommer och klagar.

3. Publicera
Det finns en hel uppsjö av ställen att göra det på och vad som är bäst beror både vad det är du säljer och var det är du bor. Exempelvis k ommer jag tipsa om Shpock men bor man på Gotland funkar den inte alls då det är för få aktiva användare. Där funkar istället Facebook marketplace bättre. Så fråga dina vänner och känn efter vad som funkar. Jag tänker i alla fall såhär:

- Blocket
För stora och dyra grejer. Exempelvis var det det självklara valet när vi skulle sälja ett par duschväggar eller min bil. Det kostar nämligen runt 40kr (gjorde i alla fall då) att lägga upp en annons, som sen är aktiv i 3 månader. Så det du räknar med att få ut måste vara värt. Däremot är chanserna större att det bli en affär om man publicerar rätt sak där istället för på en gratis-sida. Jag menar hur ofta söker man duschväggar eller duschblandare på Facebook?

- Tradera
Här lägger jag upp sånt som jag tror kommer vara eftertraktat. Tex träningstights från Stronger, kläder från NA-KD, skor osv. Varför inte allt? Jo för det första har man 100 gratisaktioner per månad. Därefter kostar varje startad aktion 10kr oavsett om du säljer eller inte. För det andra tar dom en avgift på 10% utav försäljningspriset. Och för det tredje så måste man själv aktivt starta om aktionerna när de avslutats.
Fördelen är däremot att man når folk i hela Sverige, och det känns seriöst för både säljare och köpare (har man sålt kan man räkna med att affären blir av).

- Shpock
Här lägger jag mer eller mindre upp allt. Det är nämligen HELT gratis (om man inte betalar för tilläggstjänster, men det behövs inte) och annonserna ligger uppe i 3 månader. Så plötsligt kan man få en notis om att någon vill köpa något man nästan hade glömt bort att man försöker sälja. Annonserna når till största del bara dom i området, vilket kan vara både en för- och nackdel (färre som ser den men man kan slippa att hålla på med att skicka grejerna). Nackdelen här är dock:
- Många underbud. Sätter man ett pris på 200kr är det långt ifrån ovanligt att någon lägger 100kr. Så gå ut lite högre än du tänkt dig, men inte så högt att du skrämmer bort köpare.
- Krångel! Och oseriösa köpare... Trots att det står tydligt i mina annonser att grejerna finns att hämtas hemma hos mig så vill folk att jag ska möta upp dom på andra sidan stan (vilket dom säger efter att affären gått igenom och man mentalt redan har firat). Och åker man för att mötas upp kanske dom inte ens dyker upp. Och eftersom att det inte kostar något är det många som budar och accepterar för att sen sluta svara.

Alla sidor har för- och nackdelar, så fundera vad som passar dig och det du säljer bäst.

4. Förvara
Som jag skrev i punkt nummer 1. Se till att samla, packa ned och förvara ”loppis”-grejerna på ett bra ställe där du sen vet var du hittar det. Att sälja en tröja och sen inse att man måste leta rätt på den kan bli ett rent h*lvete. Jag som har rätt så mycket till salu har till och med sorterar så att det är en kasse med träningskläder, en med oanvända kläder, en låda med skor osv så att jag vet i vilken av alla lådor, kassar och kartonger jag ens ska börja leta.

Så ja, det är något utav ett rätt så stort projekt men uppenbarligen är det värt det. Både plånboksmässigt och psykiskt efter att man fått rensa. Så kör hårt!!

Bonustips: Hittar du kläder som du inser att det inte kommer att gå att sälja? Samla dom då i en vanlig påse och när den är full tar du med den till HM. Dom har nämligen ett system där om man lämnar in en full påse så får man en rabattkupong på 50kr. Så himla bra!!

Gillar

Kommentarer

amandassofi
amandassofi,
Jag blev så himla sugen på att köpa dina gamla Nikisar, men hur ska jag få ner mina st.40 fötter i dom haha?
nouw.com/amandassofi
happyM
happyM,
Men alltså så himla himla bra!!!❤️ Grymt tips verkligen!! Kram
nouw.com/happym
tildablanksvard
tildablanksvard,
Så bra tips Matilda! Rekomenderar plick för försäljning av kläder, skor och smycken!
nouw.com/tildablanksvard
Linnéa,
Sååå grymt inlägg, har också sålt mängder, framförallt via alla bra köp- o säljsidor på Facebook 😍🤩
nouw.com/linnealiebig
linndossing
linndossing,
Det är alltid lika skönt att rensa! Tycker också om Shpock men blir så irriterad på köpare som inte dyker upp.. Usch! Kram
nouw.com/linndossing
Hilma
Hilma,
Sjukt välbehövliga tips för mig just nu för jag har typ 3 fulla kassar hemma med saker jag tänkt sälja! Men har inte riktigt vetat vart jag ska lägga ut det!! Så TACK för dina supertips hjärtat ❤️❤️ Ha en fin fredag, PUSS
nouw.com/hilma
Elin,
Jag har också sålt massa saker på blocket och fb-marketing. Det är så himla smidiigt sätt att få in pengar på. 😊
erlokalvard.se/
englabjork
englabjork,
Så bra tips! Det är så mycket skönare att inte skjuta upp det till flera månader senare! <3 kram
nouw.com/englabjork
artist
artist,
Även Lindex kan man lämna in kläder till. Det går till Myrorna och man får en rabattkupong på 50 kr om man handlar för 300 eller mer.
nouw.com/artist
Therese,

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin