Mina bästa resetips

Godmorgon hjärtan! Och GODMORGON Lördag!! Jag kan inte riktigt förstå att vi är där - dagen jag reser till Nya Zeeland. Jag vet att jag har skrivit det ett antal gånger de senaste dagarna, men de senaste veckorna har det verkligen inte gått att fokusera på något annat än just tentorna (okej, lovar att jag ska sluta tjata om dom nu). But today is the day! Waaaay!

Så idag finns det bara en enda sak on my mind, och det är att resa. Jag har fortfarande lite kvar att fixa, så under tiden som jag gör det så tänkte jag dela med mig av några utav mina absolut bästa resetips =)

Makeup vipes
Lämna sminkborttagningsmedlet hemma och packa istället makeup vipes! Ju färre vätskor desto bättre! Varför? Jo, 1. dom väger en del, och jag vet att i alla fall jag hellre fyller den kvoten med shopping, 2. färre vätskor = färre saker som kan läcka, och 3. reser man med bara handbagage är antalet vätskor också begränsade och hellre en mascara eller nässpray när det nu finns så bra alternativ. Plus att hur smidigt är det inte??

Undvik att betala för toa
Vi har alla varit där. Man är mitt på stan, blir lite nödig och tvingas betala för att använda någon offentlig toalett. Undvik det genom att istället smita in på ett lite finare hotell (tänk i klass med scandic, inte ett slitet B&B) och fråga lite snällt om su skulle kunna få låna deras toa. Oftast har dom sånt högt fokus på att leverera bra kundservice och hålla upp sitt rykte att det aldrig är något problem.

Powerbank
Ha ALLTID med dig en powerbank! Som individ är man utsatt när man är utomlands. Man kan inte seder eller vanor, man vet inte hur sjukvården funkar eller hur korrupt polisen är. Ta då bort mobiltelefonen där man har alla namn, nummer och adresser. I dagsläget är vi så oerhört sårbara på just den punkten. Så ha ALLTID med en powerbank!

Dataroaming off trots resa i EU
Dom flesta har det numera så att man utan kostnad kan använda sin vanliga surf på mobilen när man är inom EU, tillskillnad från ett par år sedan när det precis som i många andra länder fortfarande är svindyrt. Trots det har jag fortfarande alltid Data Roamingen avstängd, det vill säga att jag har inger internet på mobilen om jag inte har wifi. På så sett ”måste” man ta semester. Det kommer inga notiser om mail, händelser på sociala medier, man kan inte sitta och nätshoppa eller slösurfa. Man har helt enkelt semester. SÅ skönt!

När det kommer till böcker
Köp dom begagnade på second hand (om du inte verkligen, verkligen, verkligen vill läsa just den boken). Varför? Jo, för det första kostar det typ 10 kronor istället för 100 plus, och har man köpt en bok för 10 kronor kan man utan ångest lämna den i utlandet, till skillnad från en splitter ny bok som man gärna tar med hem. Och vi vet nog alla att det är på vägen hem man står där och funderar över hur stor övervikts kostnaden är.

Ett annat stort tips är att väldigt, väldigt många hotell har en bokhylla med böcker med den underförstådda principen lämna en, ta en. Där kan man både lämna sina böcker och till och med låna under hela resan man är där, det vill säga inte ta med sig en enda bok själv. Hur bra?

Vem ska du be ta bild på dig?
Nu när jag reste själv ville jag gärna ha lite bilder där jag faktiskt var med och att fråga någon random person brukar aldrig vara något problem. Den stora risken är bara att bilderna blir skit. Så vem ska man fråga? Jo:
- i första hand unga tjejer (typ som en själv). Dom har oftast koll på hur man vill ha bilderna för att kunna lägga upp dom på insta.
- i andra hand pojkvänner du ser gå crazy när dom fotar sina tjejer. Ligger dom ned på garan för att få den perfekta vinkeln, well then that’s the guy to ask!
- i tredje hand asiater. (Inget rasistiskt!). När jag gjorde det blev jag till och med guidad utav den 60+iga farmorn i hur jag skulle vrida och vända på mig, haha!!

Vilka är era bästa tips??

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon vännen <3 Fantastiska tips som alltid och behövs verklgien när man ska resa! Det där med att våga fråga någon om dom kan fota en är verkligen svårt haha. Men när man väl vågar så känns det underbart och oftast blir bilderna helt fantastiska med andras ögon som fotar! Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Hannas krypin,
Godmorgon Matilda! Skönt att tentaperioden äntligen är slut. Härligt med en resa till Nya Zeeland! Dina resetips är så bra!
hannafialotta.blogg.se
sarasara
sarasara,
Eller så kan man låtsas vara gäst på hotellet 😉 Det är dock inte säkert att det funkar om man inte är rätt klädd, för då kan de fråga efter rumsnummer eller liknande.
nouw.com/sarasara
amandassofi
amandassofi,
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
SÅSÅ bra tips hjärtat! Du anar inte vad peppad man blir på att resa nu, vill bara iväg!! KRAM <3
nouw.com/emmaengstrom

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin