Min syster berättar sanningen

För ett par dagar sen hittade jag en lista jag hade sparat ned för länge sen (minns tyvärr inte utav vem) och jag tänkte att det skulle bli kul att ni får lära känna mig ifrån ett annat perspektiv än det jag själv väljer att lyfta fram. Så jag bad båda mina systrar att svara på den. Idag får ni läsa Isas svar (min två år yngre syster) och lite längre fram Wilmas =)

Presentera din syster och beskriv henne med tre ord.
Driven, rolig och pålitlig.

Vad är det bästa med din syster?
Jag vet att hon alltid finns där, om det är via sms eller ett samtal, så vet jag att jag alltid kan få tag på henne om jag behöver henne. Sen att hon även har koll på alla mina nostalgi-skämt gör ju inte saker tråkigare när vi ses direkt. Stundvis kan vi ha en 30 min lång konversation med bara internskämt. Då menar jag inte bara att vi bara säger dem fram och tillbaka, nej, vi använder dem till att verkligen kunna ha en riktig konversation.

Vad är det sämsta med din syster?
Att vi trots våra många likheter har några stora olikheter som gör att vi ibland har lite svårt att förstå varandra och ibland gör att vi retar oss på varandra lite mer än vad som egentligen är rimligt.

Hur var er relation när ni var små och hur är den idag?
När vi var små så var hon min ALLRA bästa vän. Det fanns ingen tvekan om den saken. När hon började i förskoleklass och ”lämnade” mig på dagis (vi gick på samma ställe tidigare) så blev allting mycket tråkigare och jag saknade henne väldigt mycket. Vi kunde springa över hela skolgården för att krama varandra direkt när vi fick träffas igen. När vi blev äldre så kom vi in i en period där vi bråkade mycket, men var fortfarande väldigt nära. Det har sen gått mycket till och från med hur nära eller inte vi har varit. I perioder har vi suttit i köket hemma och pratat om allt som finns att prata om till att det sedan kunde gå veckor innan vi gick på en långpromenad där vi babblade av oss allt. När hon flyttade hemifrån blev det naturligtvis färre och färre samtal, men hon har ändå alltid varit en av dem som får veta nyheter först. Under gymnasietiden och lite efter så hade vi relativt lite kontakt, den kom tillbaka betydligt mer när jag var riktigt sjuk en tid. Då var hon, restan av familjen och mina vänner det viktigaste jag hade. Förra året hade vi en riktig toppensommar ihop, vi blev bästa vänner igen, närmre än vi varit sen vi var i 8 års åldern. Men inga toppar utan dalar, som det så fint brukar heta. Sommaren i år var istället lite små-skakig, vi störde oss på varandra och gick runt och var små-irriterade. Fram tills att vi båda satt i bilen skrek lite på varandra, grät, sa allt man kände och sedan kunde kramas ut. Stackars Wilma som fick sitta i baksätet och bara lyssna på oss två haha. Men idag skulle jag säga att vi är på väg tillbaka till att vara nära, riktigt nära. Det faktum att hon bor i Stockholm och att vi ses sällan tror jag har stått i vägen för vår vänskap. Vi ska bara helt enkelt lära oss att bli vänner på nytt, som de personerna vi håller på att bli. Hon är fortfarande en av mina absolut bästa vänner och det är få personer som är så viktiga att hålla hårt i som henne. Jag vet inte vem jag skulle vara utan min syster att se upp till.

Är det någon egenskap din syster har som du önskar att du också hade?
Hennes otroliga driv till allt. Det finns få som är så fantastiskt snabba med att komma på planer och sedan bestämma sig för att göra något. När den planen är satt, då finns det väldigt få saker som kan få den att ändras. Har Tilda bestämt sig för att bli morgon-människa. Alltså gå upp tidigt, gå en promenad och sedan fixa en riktigt härlig frukost. Då är det så det kommer att bli dagen efter. Jag däremot, jag är väldigt duktig på att övertala och ge mig själv ursäkter. Regnar det ute så blir det ingen promenad. Har jag sovit dåligt, då blir det snooze på alarmet i en timme. Ja, ni förstår. Jag hade mycket gärna tagit lite av hennes drivkraft.

Vad brukar ni göra när ni umgås?
Prata, skämta, spela Plump (kortspel), se film eller någon serie. Men framförallt skratta faktiskt. Cheesy - I know. Men så är det. Kan få ont i magen av att va med henne ibland.

På vilket sätt kan man se att ni är systrar och på vilket sätt kan man tro att ni inte är det?
Skulle nog säga att det märks på vårt kroppsspråk och sättet vi pratar på, för utseendemässigt - där märks det inte.

Vad skulle du vilja uppleva tillsammans med din syster?
Vi båda vill ju lyckas planera ihop en resa tillsammans. Så någon gång så ska vi väl äntligen få ihop en resa, bara hon och jag.

En bild på dig och din syster som betyder extra mycket för dig:

Gillar

Kommentarer

Netti Starby ,
Vilken kul grej och så roligt att läsa dina systers ord om dig. <3 Kramis
starbys.se
Mayamolanderz
Mayamolanderz,
Nej men va kul att läsa! Spännande att bli förklarad från en annan synvinkel<333
nouw.com/mayamolanderz
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh den sista bilden på er, snacka om kärlek! Så himla underbar lista du bjuder på, så roligt att få läsra känna din syster mer. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
malinhardstahl
malinhardstahl,
Men så fint med syskonkärlek <3
nouw.com/malinhardstahl
erikarobertsson
erikarobertsson,
Så himla kul inlägg! Och huur mysig är inte sista bilden?! <3<3
nouw.com/erikarobertsson
linndossing
linndossing,
Så himla rolig lista, alltid kul att se vad ens syskon skriver! Blev så glad när jag läste hur mycket fint min syster skrev om mig <3 Kram
nouw.com/linndossing

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin