Min nya lägenhet

Jag har ju skrivit att jag är så taggad på att köpa ny lägenhet, och ni är flera som har varit nyfikna på hur jag tänker och vad jag är på jakt efter, så det tänkte jag att vi kunde kika lite på idag =)
Som ni kanske vet bor jag i dagsläget i en studentlägga, men eftersom att jag tar min examen snart så behöver jag flytta inom en snar framtid. Jag vill, och kommer, utan tvekan att bo kvar i Stockholm.
Så det jag letar efter är en 1a på minst 24 kvadrat, allra helst innanför tullarna, med bra pendling till Fastighetsbyråns kontor på Sibyllegatan, och allt inom min förhållandevis minimala budget. Wish me luck! Utöver det då? Vad vill jag då?

Samtliga bilder lånade från Pinterest

Hyllväg
Jag vill ha möjlighet att bygga upp en hyll- eller garderobsvägg. Jag har gått och blivit totalförälskad i det på sistone.

Garderober
På tal om garderobsvägg så är det oerhört viktigt med garderober. För det första har jag rätt så mycket kläder (och vill ha betydligt mer, hehe) och för det andra vill jag ha möjligheten att kunna stänga in allt skräp jag äger. På en väldigt liten yta blir det så fruktansvärt enkelt plottrigt och skräpigt, så att kunna hålla det cleant och undanplockat (och samtidigt organiserat) är väldigt högt prioriterat.

Nära till gymmet
I dagsläget har jag en 10-minuterspromenad till tunnelbanan, väntetid, 2 stationer och sedan en promenad till mellan mig och närmsta gymmet. Det funkar absolut just nu. Men när jag sen jobbar vill jag väldigt gärna ha möjligheten att "checka av" träningen innan jag åker in till kontoret så att jag kan få värdera egentid/fritid på kvällen (effektivitet och planering kommer att vara nyckeln för en hållbar framtid som mäklare). Därför vill jag allra helst ha några minuters gångavstånd till ett gym.

Ljusinsläpp
Stora fönster med mycket, mycket ljusinsläpp. Jag tror inte att jag behöver motivera det va?

Plats för att rulla ut en yogamatta
Det är absolut inget krav, och troligtvis inget som kommer att fungera på 24 kvadrat heller haha, men jag har alltid drömt om möjligheten att kunna rulla ut en yogamatta (med gott om utrymme runtomkring) för att kunna mysa igenom ett pass.

Minst andra våningen
I Stockholm är det absolut inget option för mig att bo på bottenplan. För det första vill jag ha möjlighet att lämna fönstret på glänt utan att vara rädd för inbrottstjuvar och för det andra vill jag inte ha den insynen lägenheter i markplan har.

Förvaring i köket
På samma sätt som jag vill ha garderober för att bli av med plottrigheten vill jag ha gott om förvaringsmöjligheter i köket. Just det är något som det verkar råda bristvara på i lägenheterna här i Stockholm. Ibland finns det bara ett litet överskåp för porslin men inget annat för matvaror och ibland är det bara ett enda hyllplan ovanför bänkytan. Nej, ett ordentligt kök är något utav ett stort måste.

Ingen loftsäng
Nej, nej, nej. Jag vill ha min säng på golvet. Jag menar 1. jag är oerhört klumpig och att ta mig upp i en sån efter en utekväll (eller egentligen bara en helt vanlig kväll) kan vara lika med dödsfara, och 2. om det är jobbigt att renbädda sängen idag, tänk då bara vilket projekt det är att göra i en sån.

Någon som sitter på en sådan lägenhet? Eller vet någon annan som funderar på att sälja en? Let me know!

Gillar

Kommentarer

feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Hahah men duuu där lurade du nästan skiten ur mig, såg bara rubriken "Min nya lägenhet" och första bilden som är Hanna Fribergs lägenhet och jag ba MEN VA! 😂😂
nouw.com/feliciaidachristina
mathildahogbergs
mathildahogbergs,
Hallå?? Jag trodde att lägenheten på bilderna var din, jag blev chockad haha. Så fin
nouw.com/mathildahogbergs
Linnealiebig
Linnealiebig,
Men ahhhh, jag dör sååå snyggt, hade gärna flyttat in 😍
nouw.com/linnealiebig
linndossing
linndossing,
Amen alltså sånt här gör ju mig såååå inspirerad!!! Herregud vad kul men svårt att leta lägenhet!!😭😍
nouw.com/linndossing
jenniferliindqvist
jenniferliindqvist,
ååååh nu blev jag SÅ tagg på att flytta jag å 😭😍👏
nouw.com/jenniferliindqvist
Mirre,
Låter minsann som du har det bra som du har det redan, men oftast kan det ju ändå bli lite bättre så är det ju, för allt ligger ju inte på samma plats
sweetwordsbymirre.com
Emmamehrali
Emmamehrali,
Jag är säker på att du kommer hitta något fint!! Något slåg mig verkligen på riktig nu. Har du är ju snart KLARUTBILDAD!!!! 😃 <3 KRAM
nouw.com/emmamehrali
ArielC
ArielC,
Trodde virkelig det var bilder av din leilighet først, og ble skikkelig misunnelig hihi 🙊😂
nouw.com/arielc
happyM
happyM,
Åh jag är sååå taggad på att få följa din resa med lägengeten, såååå spännande ❤️ Stor kram ❤️
nouw.com/happym
SimoneJennie
SimoneJennie,

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin