Min nya lägenhet!!

Godmorgon finingar!

Jag måste börja dagen med att säga tusen tack för alla "Grattis till lägenhetsköpet"-önskningar. Ni är verkligen otroliga! Nästan hela helgen har gått till googleande, sökande och idébollanden med Mamma. Lägenheten i sig är egentligen så pass fin att man bara kan flytta rakt in, men jag har en del jag vill ändra för att göra den till min. Ni var så klart flera som frågade om ni inte kunde få lite bilder, och självklart ska ni få det =)

Vad är det då jag vill göra? Jo:

- till och börja med ska jag riva dom två garderoberna ni ser på bilderna. Problemet med det är att golvet (som är SÅ fint) är original och byggt runt dom. Alltså kommer jag att behöva lägga golv i de hörnen. Vem som gör det, hur mycket det kommer kosta, om man behöver slipa resten av golvet för att få samma nyans, och hur lång tid det måste stå är frågor som snurra i mitt huvud.

- platsbygga garderober. I mängder. Jag har massor av saker som jag vill kunna gömma undan. Dessutom står kylen/frys också i rummet. Så min plan är att bygga typ 2 väggar med garderober varav en del då skall inkludera kylen. Så nästa googling har bestått av att försöka ta reda på hur man kan bygga någon slags garderobslösning som går hela vägen upp till taket och ser riktigt platsbyggd ut, samt vem som skulle kunna hjälpa mig med det.

- måla om. Till störst del vill jag ha kvar det vita. Men garderoberna vill jag gärna ha i en ljust går nyans och då de ska se 110% platsbyggda ut skall bakomvarande vägg också målas.

- i köket är det inte jättemycket som skall göras. Dock behöver jag byta ut/lacka om luckorna då de är ordentligt skadade. Jag skall också byta knopparna/handtagen för att ge det hela en lite annan look.

- badrummet däremot behöver lite kärlek. Badkaret skall flyga och en duschvägg skall sättas upp (100% duschmänniska här), plastmattan skall målas (alternativt läggas microcement på) och den lilla spegeln skall bytas ut mot ett jättestort spegelskåp. Som jag längtar efter att ställa in alla mina älskade skönhetsprodukter där. Ihhh!

- jag ser nu också att jag nog kommer vilja byta ut badrumsdörren, haha!

- i hallen måste jag lösa någon slags förvaringslösning. Jag funderar på om jag skall ställa ytterligare ett skoskåp på det som redan är där för att få plats med alla mina skor. Men samtidigt måste jag lösa hur jag ska göra med både krokar för mina mest använda jackor (resten skall få en garderob i rummet) samt spegel. Och så vill jag nog försöka bygga in elcentralen på något snyggt sätt.

Så här har ni den. MIN EGNA LÄGENHET!! Har ni några idéer eller bra (gärna billiga) hantverkare får ni gärna hojta till. I'm all ears =)

Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin