Min nästa resa

Idag är det rätt så exakt två år sedan jag var på min sista utlandsresa innan corona kom. Eller vänta, nu ljuger jag. Jag och min syster Wilma hann ju faktiskt göra en liten weekend i Dublin i December. Men annars så ja har inte lämnat landet på två hela år. Hur sjukt? Speciellt med tanke på att jag egentligen är en person som älskar att resa. Om jag inte räknar fel var jag utomlands 9 gånger det året. Nio! Och nu har jag inte varit utanför Sveriges gränser sedan dess.

Jag älskar ju att uppleva nya länder, nya städer, nya ställen. För två år sedan var det ett av de länderna som stått överst på min lista - Nya Zeeland. Det var verkligen en helt otrolig resa! jag lämnade helt ensam Arlanda för två veckor på andra sidan jordklotet. Första veckan tillbringade jag hos min Morbror och Moster som bodde där då, och de sista sju dagarna körde jag solo. Förstår ni vilket äventyr? Och förstår ni hur mycket jag längtar efter ett nytt äventyr?

Jag överväger just nu att boka in en resa i December med mina systrar. Än en gång en lite weekend. Perfekt innan jag lämnar för en jul hemma på Gotland. Men inget är bestämt än, så vi får se var det landar. Just nu lutar det lite åt Wien (i alla all för min del, sen får vi se vad de andra säger), för där har jag inte varit än och dessutom så stod det att det skulle vara riktig härlig julstämning där och det vet jag att både jag och Wilma vill ha.

Men annars då? Jo, jag har en resa på span. En riktig drömresa. Jag vet inte om ni såg det, men i somras var det flera influencers som åkte för att segla i Kroatien. Och nej, det är inte för att dom åkte dit som det står på min lista utan det har stått där ett tag. Jag hade nämligen en vän som gjorde det för ett par år sedan och det såg sååååå drömmigt ut.
Jag vet inte om ni vet det, men vi hade segelbåt för X antal år sedan. Jag var inte den som var iväg mer än max (max, max!) en vecka för sen blev jag rastlös, men jag fullkomligt ÄLSKADE det. Lugntet, vattnet, gemenskapen. När hon då la upp det i kombination med det otroliga vädret och turkosa vattnet kände jag bara att jag MÅSTE åka dit nån gång! När det nu då i sommar dök upp insta-stories från både den ena och den andra blev på påmind om detta och känner åter igen att jag MÅSTE åka.

Jag satte mig, googleade och kom i på More Sailings hemsida där jag klickade hem deras katalog. Jag ska erkänna att Grekland verkligen inte ser fel ut heller. Jag menar, bara titta 👆🏼 Men Grekland har jag redan varit i (även om det var mååånga år sedan) och har jag en j*kla tur kanske vi ska dit med jobbet någon gång i framtiden. Kroatien däremot har jag inte varit i, så dit vill jag. Och varför inte uppleva landet från en segelbåt?

Hör ni hur bra? Och inga förkunskaper krävs. Det är liksom bara att hoppa på planet, landa och låta sig bli medtagen på ett otroligt äventyr. Någon som är på? När åker vi?

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin