Min lägenhet: från inflytt, renovering och hur det ser ut idag

Det slog mig precis att om bara ett par dagar är det April, vilket betyder att det snart var ett helt år sedan jag köpte min lägenhet. Hur sjukt?? Jag kan helt ärligt inte förstå det. Sen kan vi ju lägga in att jag inte hade tillträde förens efter Midsommar och dessutom mer eller mindre lämnade Stockholm direkt efter det. Så jag har egentligen bara bott i min lilla lägga sedan i Augusti. But still.

Vad som är än sjukare är att jag knappt delat några bilder sedan dess. Jag insett att det till viss del berott på att jag inte varit sugen på att fota förens det känts klart (jag har inte ens haft bilder för att dela med Mamma) och dels för att det varit vinter och jag bara är hemma i dagsljus på lördagarna. Jag har ju fortfarande ingen taklampa (hehe), så att fota under dygnets andra timmar har varit omöjligt. Men i lördags fick jag feeling och tog lite bilder, så nu ska ni få se vad som hänt under månaderna jag bott här.

Nu blir det lite smått svårt att jämföra med tanke på att första bilderna (de i prospektet från när jag köpte den) är tagna av fotograf och dessutom med vidvinkel, de efter tagna i en tom lägenhet när jag fick nycklarna och sen de sista från i lördags dvs när jag har möbler överallt. Men ni får i alla fall se skillnaderna.

Min lägenhet är en etta på 27 kvm med en kokvrå, hall och ett badrum. I rummet har den största förändringen skett. När jag köpte den stod kylskåpet i det högra hörnet (den ni ser på bilden här ovan) och så var det två platsbyggda garderober i varsitt hörn längs den vänstra väggen. Det var verkligen inte världens roligaste lägenhet (note to all of you: stylea era lägenheter vid försäljning! Det gör sån otrolig skillnad!!) men känslan fanns till 100% där. Likaså potentialen.

Rummet

Inflytt

Idag

Inflytt

Idag (inte den charmigaste/bästa bilden, men ville visa så att ni ser själva förändringen). Kylskåpet som då tidigare stod i hörnet är nu i mitten av garderoben. Till vänster har jag skafferi och till höger mina ytterkläder. Rätt så nöjd med lösningen jag fick till, för visst blev det bra?

Idag

Och såhär ser det ut idag. Jag är inte 100% klar än, men i alla fall tillräckligt för att känna mig nöjd. Jag ska fortfarande sätta upp en list framför gardinskenan i taket, införskaffa en taklampa, köpa ett nytt nattduksbord (och komma på någon lösning för att gömma havet med sladdar som ligger synligt under det), byta köksstolar och inom sin tid också soffan. Men annars så =)

Köket

Innan // Efter

I köket har jag inte gjort så mycket mer än att bytt handtag på luckorna och lådorna. Hur bra blev det inte?? Från silvriga skålhandtag och runda knoppar till mer kantiga, mässings-handtag. Jag vill sen också byta kranen då jag verkligen inte gillar stilen på den, men det är ett framtida projekt.

Badrummet

Vid inflytt

Idag

Badrummet blev helt otroligt bra. Jag hade kunnat totalrenovera det, rivit ut plastmattan, kaklat osv osv. Men det hade kostat ca 200.000 kr och det är inget jag någonsin hade fått tillbaka vid en försäljning.
Istället rev vi ut badkaret, la mikrocement på golvet, bytte spegelskåp, bytte till takdusch, satte upp lite hyllor osv. Jag tror att det har landat på omkring 7.000 kr. Om jag är nöjd??

Hallen

Försäljningsbild // Idag

Hallen har jag inte kunnat gjort allt för mycket med, utan mest bara gett en liten touch up. Jag köpte skoskåpet av säljaren men satte själv upp det på väggen (så att jag kan ställa mina vardagsskor under). Sen målade jag väggarna och satte upp krokarna på väggen.

OMG! Ser ni också vad jag precis såg??? Hur kan jag ha missat det innan?? Dom gjorde en rejäl miss med toa-borsten 😂😂😂 DÖR!

Men ja, där har ni den. Min första, helt egna lägenhet. Visst är skillnaden rätt så bra? Och det är med små enkla medel jag försök fixa allt. Jag vet att jag köpte läggan lite onödigt dyrt (budade över mig själv helt i onödan, hehe) och vill göra allt för att såklart göra någon som helst vinst på den. Så inga dyra val här inte. Det mest kostsammaste (om man bortser från min älskade väska) har nästan varit de gånger jag behövt ta in hantverkare. Vi har försökt göra det mesta själva men målningen av garderoberna, bygga igen hålet efter garderoben bakom sängen och elektriker har varit behövligt. Förövrigt har jag, Mamma och Pappa gjort allt. #stolt

Vad tycker ni?

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin