Min hudvårdsrutin

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Som jag har nämnt här innan så är min hy en total katastrof och har varit det enda sen min semester hemma på Gotland i somras. Okej, en total katastrof är kanske att ta i jämfört med hur många andra har det. Tro mig när jag numera säger att jag lider med er som har brutal acne. Men med tanke på att jag som mest innan haft en eller annan finne på näsan och i värsta fall blivit kallad för Rudolf av Pappa så är det här en sån total kontrast.

Jag har alltid haft stora porer och miljoner små pormaskar (tackar min älskade mor för det arvet). But that's it. Det har som sagt inte haft några större finnar, blemmor eller liknande. Men så hände något i somras. Jag gissade att det var en reaktion på att jag plötsligt åt sånna extrema mängder socker jämfört med vad jag tidigare gjort så jag tänkte först att det är något som helt enkelt skulle försvinna när jag kom tillbaka till rutiner. Dock innehåller mina rutiner fortfarande mer socker än de någonsin gjort. Plus att det inte är säkert att det beror på det. Så nej, det försvann inte.

Nu vet jag att ni är flera som kanske ifrågasätter detta. Vadå?? Du har ju aldrig någon finne på någon bild. Och det stämmer helt. För jag skäms helt ärligt och väljer att, så som så många andra, redigera bort dessa. Dessutom jag använder mer smink än någonsin tidigare (hej onda cirkeln på den...) och undviker i stor grad att ta bilder på mitt ansikte. Jag kikade faktiskt i mitt kamera-album för att försöka visa hur det sett ut men hittade ingen bild på när det var som värst. Men på bilden ovan kan ni se hur det ser ut ungefär ett ton foundation.

Det är heller inte bara det estetiska som är jobbigt, utan dom här finnarna gör verkligen ont. Så fort jag nuddar ansiktet blir det som sår och det är som att det uppstår bölder under huden som total-exploderar när det yttre hudskiktet spricker. Jag vet som sagt att många har det värre, men för mig har det här verkligen varit hemskt.

Den absolut första hudvården jag någonsin köpte var från Clinique. Så när jag för ett par veckor sedan fick en förfrågan om jag ville ha ett samarbete med dom på instagram så var jag ju verkligen inte sen med att tacka ja. Tvärtom hoppade jag av lycka.

Nu låter det kanske som att kommer att skriva det jag gör på grund utav just det, men 1. samarbetet är på insta, 2. jag tror att ni vid det här laget kanske vet att jag skriver sånt jag kan backa, och 3. hittar jag något jag verkligen gillar så vill jag utan tvekan tipsa om det. Så:

JAG ÄLSKAR CLINIQUE! Trots att jag bara har använt deras produkter i två veckor så ser jag verkligen skillnad. Plötsligt ser jag ljus i tunneln och tror att min hy kan gå tillbaka till vad den en gång varit. Lycka!

Min dagrutin:
(eftersom att jag numera alltid duschar på morgonen och sen gör mig i ordning på gymmet rengör jag inte huden eller kar någon komplicerad rutin)

1. Kiehls Vital Skin-Strengthening Super Serum <-- en stor favorit som fått hänga med.

2. Clinique Smart SPF15 Moisturizer Dry/Combination

Jag kan på riktigt inte understryka hur bra dom här produkterna är. Egentligen vill jag inte jinxa något, men äntligen vågar jag tro att jag kanske kan bli kvitt dom här stora bölderna, såren, finnarna, blemmorna och allt annat som faktiskt fått mig att må dåligt. Så är ni på jakt efter ny hudvård att ta er igenom de här kommande, kalla månaderna så kan jag verkligen med handen på hjärtat rekommendera dessa!

Gillar

Kommentarer

inalicekitchen
inalicekitchen,
Linnealiebig
Linnealiebig,
Sååå fin <3
nouw.com/linnealiebig
Hilma
Hilma,

Clinique har jag hört ska vara riktigt bra. Det är så skönt när man hittar ett märke där alla produkter är bra för ens hy. Känns skönt att ha det "samlat" liksom hihi <3 kram fina du!

nouw.com/hilma
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Tycker alltid det är lika spännande att få läsa om andras hudvårdsrutiner och sånt! Man får alltid massa härliga tips! Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
mariasvane
mariasvane,

Ett tips som räddat min hy är Tea tree oil från the body shop. Använder det där jag märker att jag börjar få finnar och punktbehandlar. Fungerar fantastiskt bra

😍

nouw.com/mariasvane
Pia,

Gör en ordentlig hudanalys, det har jag gjort. Då slipper man köpa onödiga produkter som är dyra och inte gör verkan.

www.piaw.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin