Mekong-deltat i Vietnam

I Onsdags åkte vi på våran andra guideade tur. Den förra var utav Norra Phu Quoc (ni kan läsa del 1 HÄR och del 2 HÄR <-- det coolaste jag någonsin gjort!). Den här däremot gick till Mekong-deltat, och än en gång tackar jag livet för de äventyr jag får chansen, möjligheten, äran att åka iväg på.

Klockan 08:00 blev vi hämtade med buss från vårat hotell. Vi hade bokat en small group tour, vilket i våra huvuden skulle innebära runt 8-10 personer. Deras mått på small group var 22 personer... Tack och lov blev vi bara 16 stycken, och dessutom hade vi världens bästa och härligaste guide. Under resan lärde jag mig så mycket och garvade så att jag nästan höll på att kissa på mig, haha!
Mr Rich - vilken kille alltså, haha!

Stopp 1 - Vinh Trang Pagoda

Botaniska trädgården kan slänga sig i väggen! Den trädgården runt om kring templet var verkligen helt otrolig! Blomstern, de ompysslade träden, statyerna - alltså wow!
Vi fick under en halvtimmes tid traska runt i trädgården, kika in i templet och bara ta in stunden.
Fun Fact: Inom traditionell Buddism finns det enbart en Buddah, men inom den nya/moderna finns det flera. Bland annat kvinnor. Tidigare var "kvinnorna inte värda något" men i och med insikten av att Hell yeah, det är vi! så har det uppkommit kvinnliga Buddah-avbildningar. Hur coolt? Hur rätt?

Stopp 2 - Traditionell musik och färsk frukt

Därefter åkte vi vidare till en hamn, klev ombord på en motorbåt och åkte till det första stoppet: Unicorn Island.
Efter ett par minuters promenad kom vi fram till en liten by. Där hade lokalbefolkningen byggt upp som små hus i vilka de dukat upp med färska frukter, lokalbryggt te och chilisalt (som tydligen skulle ätas tillsammans med ananasen). Under tiden som vi avnjöt det bjöds det också på traditionell musik och sång.

Detta kändes lite lätt turistigt (uppstyrt), men var samtidigt supermysigt och en upplevelse i sig. Och vem klagar på färsk frukt?

Stopp 3 - Honungste

I nästa lilla by som vi gick till fick vi först se deras biodling (som dock inte var någonting i jämförelse med den otroliga vi besökte på Phu Quoc) och sedan testa honungste.
Dessa små shottglas fylldes med bipollen, honung, juicen från qumquats och slutligen kokande vatten. Enligt Rich skulle detta värma kroppen inifrån och ut, frigöra en massa gott och få oss att må bättre

Stopp 4 - Traditionell båttur på deltat

Efter stopp 3 gick vi tillbaka till motorbåten som tog oss över till andra sidan deltat: Ben tre province. Även kallat coconut kingdom. Det beror på att på grund utav odligsförhållandena är det det nästintill bara kokosnötter som frodas där, vilket dom gör fantastisk bra.
Fun fact: vet ni att det finns 2 sorters kokosnötter? De som vi kallar kokosnötter (som växer i palmer) och vattenkokosnötter. Had no idea!

Så fort vi la till med båden möttes vi utav kvinnor på små traditionella båtar de paddlade fram med en liten åra i aktern. 4 och 4 fick vi kliva ned i båtarna och låta oss transporteras hela vägen till nästa by. HELT otroligt att få vara med om!

Stopp 5 - Coconut candy

På nästa stopp, som var en liten godis fabrik, fick vi reda på vad dom faktiskt gör med kokosnötterna. Och det är allt från att ta ut vattnet för att dricka, laga mat med osv osv, till att använda fnösket till att göra mattor, bränna skalet och göra skålar, separera ut kokosmjölken och, såklart, göra godis. Genom att koka ihop fruktköttet och malt får dom fram en riktigt seg kola som smaksätts och äts som godis

Stopp 6 - Lunch och fritid

Sista riktiga stoppet var sedan lunchen på restaurangen. Där hade dom dukar upp ett stort bord fyllt med 2 sorters soppa, vårrullar på elefant fisk, elefantfisken, braised fisk, fried morning glory with garlic, omelette och slutligen vattenmelon till efterrätt.
Mätta och glada fick vi sen en timme på oss att på egen hand undersöka ön, antingen gåendes eller på cyklar.
Vi kände oss dock rätt så nöjda efter bara en kvarts promenad och satte oss för att suga upp lite solstrålar innan båten slutligen tog oss tillbaka till hamnen, tillbaka till bussen och slutligen tillbaka till hotellet.

Hela trippen, inklusive mat, smakprover och hela kittet, gick på 238 sek/person. utan tvekan värt det! Och utan tvekan något jag verkligen kan rekommendera er! =)

Gillar

Kommentarer

Frida,
Så mycket härliga bilder! 😃
Trippen påminner om den jag tog i Vietnam förra året i Mkongfloden också. Vi fick också stanna på en massa ställen för frukt, te och så vidare 😃
fridachristina.com
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Så underbart! Det var ju verkligen en otrolig upplevelse =) kram <3
nouw.com/matildaberlin
celinelundqvists
celinelundqvists,
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså JAAA! <3
nouw.com/matildaberlin
enna,
Underbart! Blommorna är helt magiska 😊
sayyeastofashion.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
I know! Älskar't!! kram <3
nouw.com/matildaberlin
carroat
carroat,
Wow vilken fantastisk utflykt! 😍
nouw.com/carroat
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men eller hur? helt otrolig =)
nouw.com/matildaberlin
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Vilken grej! Helt fantastiskt! Underbara bilder,kram
nouw.com/juliavnmelin
Matildaberlin
Matildaberlin,
TACK hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
Sara,
Gud så härligt och fint det är 😊
sarakarlson.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså JA! Helt otroligt =)
nouw.com/matildaberlin
Lena,
Älskar att ta sådana små utflykter i grupp man får så mycket på kort tid. Både information och tips om platser man kanske inte annars hade besökt eller gjort. Ser toppen ut, härliga bilder!
nouw.com/thelenaelisastory
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså ja! Agreed on that!! Kram finaste <3
nouw.com/matildaberlin
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
Riktigt fina bilder verkligen,vill bara åka ditt! kram <3
nouw.com/sarahlinnsliv
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
Pauline,
Matildaberlin
Matildaberlin,
FridaochTove
FridaochTove,
Kan vi bara ta några sekudner till allt som finns att sägas om detta inlägg?
1. Älskar sättet du berättar på, känns verkligen som man är med i upplevelsen när bilderna kommer till.
2. Så himla fint och rätt att de gör kvinliga varianter av Buddha.
3. Så kul att det finns sånna här turer där man lär sig och får ta del av kultur, gör verkligen resan till det där extra.
4. Som vanligt sååå fina bilder!
5. Kan jag få åka dit nu och uppleva allt det där?
nouw.com/fridaochtove
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså DU! Du anar verkligen inte hur jäkla glad det här gör mig att läsa! Du är verkligen helt otrolig hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin